10:36 - 11/12/2023

Έκτακτο: Αμερικανικό F-16 συνετρίβη στην “αγκαλιά” της Κίνας και της Βόρειας Κορέας

Διαφημίσεις

Εκτινάχθηκε έγκαιρα ο πιλότος, άγνωστες όμως περισσότερες πληροφορίες για το ατύχημα στην Νότια Κορέα

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 συνετρίβη πριν λίγο στην Νότια Κορέα. Ο πιλότος του τζετ διασώθηκε αφού πρόλαβε να εκτιναχθεί από το μαχητικό του πριν αυτό συντριβή.

Σε Απόσταση Αναπνοής από Κίνα-Β. Κορέα

Σύμφωνα με το Reuters και πληροφορίες άλλων ξένων ειδησεογραφικών μέσων, ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στην Νότια Κορέα κατά την διάρκεια μίας εκπαιδευτικής πτήσης ρουτίνας.

Ο πιλότος διασώθηκε λίγο αφότου εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος, δήλωσε η μονάδα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που εδρεύει στην βάση του Πενταγώνου στη Νότια Κορέα.

Ο Αμερικανός πιλότος διασώθηκε στην Κίτρινη Θάλασσα (Yellow Sea) από την ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας, η οποία και τον επέστρεψε λίγο αργότερα στην στρατιωτική αεροπορική βάση Kunsan, εξήγησε η 8η Μοίρα Μαχητικών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην επίσημη δήλωσή της.

Ακόμη οι αρχές ερευνούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, τα οποία οδήγησαν στην εκτίναξη έκτακτης ανάγκης του πιλότου και λίγο έπειτα στην συντριβή του αμερικανικού αεροσκάφους στην νοτιοκορεάτικη επικράτεια.

Όσον αφορά την περιοχή, να αναφέρουμε πως η Κίτρινη Θάλασσα βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, συγκεκριμένα μεταξύ της ενδοχώρας της Κίνας και της κορεάτικης χερσονήσου. Εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της, η Κίτρινη Θάλασσα θεωρείται το βορειοδυτικότερα τμήμα της ανατολικής Θάλασσας της Κίνας. Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στην Βόρεια Κορέα, για αυτό και από τον Νοέμβριο του 2018 η περιοχή θεωρείται μία «ζώνη ειρήνης» μεταξύ των δύο κορεάτικων κρατών.

Επιστρέφοντας στο συμβάν με το F-16 να σημειώσουμε πως διοικητής της αμερικανικής μονάδας στη Νότια Κορέα, σμήναρχος Μάθιου Γκαέτκε (Colonel Matthew Gaetke), τόνισε πως ήταν ευγνώμων για την διάσωση του πιλότου και την κατάσταση της υγείας του.

Η αεροπορική βάση βρίσκεται στην παράκτια πόλη Γκουνσάν στην δυτική ακτή της Νότιας Κορέας και αποτελεί μία από τις δύο κύριες αεροπορικές βάσεις της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην χώρα.

Τοπεριστατικό της συντριβής του αμερικανικού μαχητικού F-16 είναι σημαντικό γιατί έλαβε χώρα σε απόσταση αναπνοής από την Κίνα και την Βόρεια Κορέα, πράγμα που καταδεικνύει πόσο επικίνδυνες είναι οι επιχειρήσεις αμερικανικών στρατιωτικών στοιχείων τόσο κοντά σε εχθρικές χώρες. 

Παράλληλα, να τονίσουμε πως αυτόν τον μήνα είχε συντριβή και ένα μεταγωγικό tiltrotor αεροσκάφος V-22 Osprey της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στις ακτές της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα το Πεντάγωνο να διατάξει παύση των πτήσεων όλων αυτών των αεροσκαφών

pentapostagma.gr

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*