11:39 - 10/12/2023

Άννα Διαμαντοπούλου: Προτείνει κοινό βιβλίο ιστορίας Ελλάδας – Τουρκίας

Διαφημίσεις

Για κοινό βιβλίο ιστορίας Ελλάδας-Τουρκίας, μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέροντας πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα όμως στην περίπτωση υλοποίησής του θα είναι «ένα μεγάλο βήμα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Αναλυτικότερα, καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ για να σχολιάσει τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός πως το 2010 είχε γίνει προσπάθεια σε υπουργικό επίπεδο για κοινό βιβλίο μεταξύ των δύο χωρών.

Όταν ο Κουβαράς της είπε αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, ανέφερε ότι και η Γερμανία με τη Γαλλία είχαν αγεφύρωτες διαφορές και μακροχρόνιες συγκρούσεις όμως το τόλμησαν.

«Το 2010 όταν έγινε η πρώτη συνάντηση υπουργικών συμβουλίων και συμμετείχα ως υπουργός Παιδείας είχαμε κάνει μια προσπάθεια η οποία ήταν απίστευτα δύσκολη και για την προετοιμασία της για να συγγράψουμε ένα κοινό βιβλίο ιστορίας», είπε η Αν. Διαμαντοπούλου.

Συμπλήρωσε πως «είναι ένα βιβλίο το οποίο θα έχουν όλοι οι μαθητές και θα διδάσκονται πέντε βασικά πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο αλλά αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Πηγή: alfavita.gr

anixneuseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Μήπως είναι το βιβλίο που αντάλλαξαν στις 7 Οκτώβρη ο πρωθυπουργός με τον κ. Ερντογαν; Η προπαγάνδα που γίνεται στα τουρκικά βιβλία κατά της Ελλάδας είναι τεράστια. Ηδη το Εγκώμιο του Άλλη Πασα στα Ιωάννινα ως φιλέλληνας επισημάνθηκε από την κ. Αγγελόπουλου στις εκδηλώσεις 200 ετών από το τέλος της κατοχής της Ελλάδας από τους Οθωμανούς. Πόσο φιλέλλην κ η κ. Διαμαντοπουλου. Τι ωραίες ιδέες..!

  2. ΧΩΡΑ ΔΟΥΛΩΝ…ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΤΕΡΩΘΗΚΑΝ….ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ DNA,ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ,ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ,ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ….ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ…ΝΑΙ,ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΚΡΑΞΑΝ ΟΙ 300 ΚΟΥΡΑΔΟΜΗΧΑΝΕΣ…ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ..ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ….

  3. Ηρακλής 12/10/2023 @ 7:09 ΜΜ

    καζάν – κατσαρόλ ???

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*