11:05 - 06/12/2023

Έσκασε το ηφαίστειο στην Ινδονησία. Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φοβάστε;

Διαφημίσεις

5 Δεκεμβρίου 2023

Στις 3 Δεκεμβρίου 2023, στην Ινδονησία, το διάσημο τοπικό ηφαίστειο Μεράπι, που βρίσκεται στο νησί της Ιάβας, άναψε ξαφνικά. Όλοι ανέφεραν αμέσως για την έκρηξη, αλλά όλα εκεί ήταν εντελώς λάθος.

Στην πραγματικότητα, το Μεράπι εκρήγνυται μόνιμα, υπάρχει πάντα κάτι που καπνίζει ή διαρρέει, μετά από αυτό συμβαίνει ένα μεγάλο μπαμ. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2010. Εκατοντάδες άνθρωποι, αν όχι χιλιάδες, πέθαναν.

Στις 3 Δεκεμβρίου, η έκρηξη προχώρησε παρόμοια και ξεκίνησε με απότομη αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας από τα τέλη Νοεμβρίου. Την 1η Δεκεμβρίου ήταν ήδη έτσι:

 

Και στις 3 Δεκεμβρίου, έγινε αυτή η μεγάλη κακή έκρηξη:

Η διανομή περιελάμβανε μερικούς διάσημους ορειβάτες που είχαν προφανώς κακή όραση και ακόμη και ακοή. Η Μεράπι καθάρισε τα αυτιά τους:

Έτσι, τίποτα το εξαιρετικό δεν φαινόταν να συμβαίνει – μία ακόμη έκρηξη, μία λιγότερο. Ωστόσο, συγχρονισμένα με το Merapi, δεν ξεκίνησε απλώς ένα σμήνος στις Φιλιππίνες, αλλά ένα είδος Πατέρας όλων των Σμηνών, στο οποίο το M5.0 είναι κάτι το μέσο όρο, και μερικές φορές το M7.0.

Η απόσταση μεταξύ του σμήνους και του Μεράπι είναι αξιοπρεπής, αλλά αυτή είναι όλη η γωνία της προεξέχουσας ευρασιατικής πλάκας που εμπλέκεται στη σύζευξη:

Το αγαπημένο μας καναδικό ψήγμα, ο κ. @mxdondevivo , ανησυχεί ήδη τρομερά γι’ αυτό και καλεί όλους τους συνδρομητές να μετακινηθούν κάτω από το τραπέζι, να βάλουν το απόθεμά τους εκεί και να περιμένουν να πλησιάσει η εκδήλωση Culebra:

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι πολύ νωρίς για να κινηθούμε κάτω από το τραπέζι, ενώ πρέπει να δούμε τη Νότια Αμερική, την ένδοξη χώρα της Βολιβίας και το έδαφος σε αυτόν τον τομέα:

Χρωματικά τονίζεται ο γεωλογικός αντίποδας των Φιλιππίνων, που αναμφίβολα συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με αυτή την περιοχή. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τη στρογγυλή γήινη υδρόγειο, για την ακρίβεια της οποίας κάποιοι έχουν αμφιβολίες, όσο και από το παραδοσιακό βάθος της γης στην περιοχή. Κανείς δεν έχει καμία αμφιβολία εδώ.

Συνήθως η λιθόσφαιρα δονείται σε βάθη 10-30 χιλιομέτρων, αλλά όταν αρχίζει να ρέει στην περιοχή της πλάκας των Φιλιππίνων ή στη Βολιβία, τότε για κάποιο λόγο οι σεισμοί εκεί αποδεικνύονται ότι είναι βαθιάς εστίασης, δηλαδή σε βάθος 300, 400 ή περισσότερων χιλιομέτρων, μια διαδικασία κάπου στον μανδύα.

Επομένως, κοιτάμε τη Νότια Αμερική. Μόλις το M7.0-M8.0 συμβεί κάπου στη Βολιβία, αυτό σημαίνει ότι η Culebra είναι καθ’ οδόν. Εξάλλου τα ΕΜΤ πρέπει να είναι σε βάθος πάνω από 100 χλμ, στον μανδύα, αλλιώς είναι κάτι άλλο, δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με σύζευξη.

Ενώ οι Βολιβιανοί και οι γύρω ένδοξοι απόγονοι των Μάγια, των Ίνκας και των Αζτέκων χτυπούν τους Τομ-Τομ και χαίρονται στο φεστιβάλ της νέας συγκομιδής, τίποτα δεν υποδηλώνει ότι το ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει σύντομα. Όμως, όπως λένε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
thebigtheone

korakas-news.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*