12:50 - 04/12/2023

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας μήνυσε την Pfizer – Ζητά περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια σε αστικά πρόστιμα

Διαφημίσεις

Της Molly Bohannon

Ο γενικός εισαγγελέας της αμερικανικής πολιτείας Τέξας, Ken Paxton, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπέβαλε αγωγή κατά της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer για παραπλάνηση των Τεξανών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Covid-19 και για προσπάθειες εκφοβισμού της κοινής γνώμης, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό και να συνιστάται από κορυφαίους οργανισμούς υγείας.

Ο Paxton, μέσω της αγωγής, ισχυρίζεται ότι η Pfizer παραβίασε τον νόμο περί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών του Τέξας, καθώς προέβη σε “ψευδείς, παραπλανητικές πράξεις και πρακτικές, προβάλλοντας “ανυπόστατους ισχυρισμούς” σχετικά με το εμβόλιο και ότι διεξήγαγε “εκστρατεία εκφοβισμού του κοινού ώστε να αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο”.

Ο Paxton υποστήριξε ότι το εμβόλιο της Pfizer δεν ανταποκρινόταν στο ποσοστό αποτελεσματικότητας του 95% που διαφήμιζε η εταιρεία, αναφέροντας σε ανακοίνωση ότι “τα κρούσματα αυξήθηκαν μετά την ευρεία χορήγηση του εμβολίου” και ότι “σε ορισμένες περιοχές παρατηρήθηκε μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων” μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων από ό,τι των ανεμβολίαστων – αν και το τελευταίο επιχείρημα θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί, κι όχι ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί.

Ακόμη, ο Paxton δήλωσε ότι αφού το εμβόλιο απέτυχε να ανταποκριθεί στην υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα, η Pfizer άρχισε να εκφοβίζει και να λογοκρίνει τους επικριτές της λέγοντας ότι οι άνθρωποι που “παραπληροφορούν” είναι “εγκληματίες”, κάτι που δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer σε συνέντευξή του το 2021.

Στην αγωγή αναφέρονται δύο περιστατικά στα οποία ο Paxton ισχυρίζεται ότι ο Scott Gottlieb, πρώην διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Pfizer εκείνη την εποχή, επικοινώνησε με άτομα στο Twitter για “φερόμενες παραβιάσεις της πολιτικής του Twitter” από χρήστες που έκαναν tweets εκφράζοντας σκεπτικισμό για το εμβόλιο.

Ο Paxton ζητά περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια σε αστικά πρόστιμα, καθώς και την έκδοση δικαστικής απόφασης που θα απαγορεύει στην Pfizer να σχολιάζει δημοσίως την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, σύμφωνα με την αγωγή.

Εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε στο Forbes ότι “η εταιρεία θεωρεί πως η αγωγή δεν έχει βάση και θα απαντήσει στο δικαστήριο εν ευθέτω χρόνω”.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού ανήλθε περίπου στο 92,4% και περίπου στο 94,3% για την πρόληψη της νοσηλείας, σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης του 2021. Η αποτελεσματικότητα ήταν μειωμένη μεν από το αρχικό ποσοστό του 95% που έδωσε η Pfizer, αλλά σε μεγάλο βαθμό αφού άρχισαν να κυκλοφορούν περισσότερες παραλλαγές του κορονοϊου. Τα CDC εξακολούθησαν να συνιστούν το εμβόλιο της Pfizer και να το χαρακτηρίζουν αποτελεσματικό, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι το εμβόλιο της Pfizer έχει “πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής νόσου και μέτρια αποτελεσματικότητα έναντι εμφάνισης συμπτωμάτων”.

Η έρευνα
Τον Μάιο, ο Paxton ξεκίνησε έρευνα για τις εταιρείες Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson προκειμένου να διαπιστώσει αν χρησιμοποίησαν αμφιλεγόμενες πρακτικές για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και αν παραπλάνησαν το κοινό σχετικά με αυτό. Όταν ξεκίνησε η έρευνα, εκπρόσωπος της Pfizer υπερασπίστηκε το εμβόλιο και δήλωσε στην Texas Tribune ότι “οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου μας κατά της COVID-19”.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο του Paxton δεν έχει καταθέσει αγωγές εναντίον της Moderna ή της Johnson & Johnson.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ο Paxton αντιτάχθηκε στη χρήση εμβολίων και μασκών, ενώ ηγήθηκε αγωγής κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για την απαίτηση να εμβολιαστούν οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι του προγράμματος Head Start. Ο σκεπτικισμός για τα εμβόλια και τη δημόσια υγεία δεν περιορίστηκε στον Paxton ή στο Τέξας, καθώς αυξήθηκε σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis κατέθεσε αίτημα για τη σύσταση σώματος ενόρκων “για τη διερεύνηση εγκλημάτων και αδικημάτων που διαπράχθηκαν σε βάρος των κατοίκων της Φλόριντα και σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19”, παρόμοιο με αυτό που κατέθεσε φέτος ο Paxton, αν και τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

forbesgreece.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ρέβης Ασύστολος 12/04/2023 @ 2:18 ΜΜ

    Πλάκα έχουν οι διαμαρτυρόμενοι.
    Ζητούν αποζημίωση για μειωμένη δραστικότητα.
    Για τα νάνομπουτς, το γραφένιο και τα υπόλοιπα θα μιλήσει κανείς; Ότι ανοίγεις το bloototh στο κινητό και το 80% εκπέμπουν την mac address τους λές και είναι ρούτερ. Για τους ξαφνικούς θανάτους, τους επιθετικούς καρκίνους θα διαμαρτυρηθεί κανείς; Ή οποίος μιλήσει πεθαίνει από φυσικά αίτια;
    Ζητάνε περισσότερη δραστικότητα απο αυτήν που είχαν, δηλαδή να μη μείνει κανένας στο τέλος.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*