10:32 - 03/12/2023

Παραλύει το Μόναχο από πρωτοφανή χιονόπτωση – Αναστάτωση στα αεροδρόμια, ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μεταφορές

Διαφημίσεις

Παραλύει το Μόναχο από πρωτοφανή χιονόπτωση – Αναστάτωση στα αεροδρόμια, ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μεταφορές

Η χιονόπτωση ρεκόρ έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Μόναχο, επηρεάζοντας τις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές μετακινήσεις σε μια σαρωτική χειμερινή αναστάτωση.

Οι σημαντικές χιονοπτώσεις, που επικεντρώνονται στη νότια και ανατολική Βαυαρία, καθώς και στο Βόραλμπεργκ και το Τιρόλο στην Αυστρία, οδήγησαν σε δύο θανάτους σε τροχαίο ατύχημα, συνοδευόμενες από διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές. Οι αρχές καλούν επειγόντως τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους εν μέσω των προκλήσεων που σχετίζονται με το χιόνι.

Το Μόναχο γνώρισε το προηγούμενο Σάββατο την εντυπωσιακή συσσώρευση χιονιού 45 εκατοστών, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ για τον Δεκέμβριο από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις του βάθους του χιονιού το 1933, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 44 εκατοστών που είχε σημειωθεί στις 29 Δεκεμβρίου 1938. Η συνολική χιονόπτωση στη Βαυαρία είναι η πιο σημαντική των τελευταίων 17 ετών.

Το χάος επεκτείνεται και στα γερμανικά αεροδρόμια, με το αεροδρόμιο του Μονάχου να αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία του μέχρι τουλάχιστον τις 6:00 το πρωί της Κυριακής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση ή την εκτροπή τουλάχιστον 760 πτήσεων, δημιουργώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου πολλές πτήσεις με προορισμό το Μόναχο ανακατευθύνθηκαν. Οι σιδηρόδρομοι της περιοχής παλεύουν επίσης με τις συνέπειες, αντιμετωπίζοντας χιονισμένες γραμμές και πεσμένα δέντρα. Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB) αναμένουν επιστροφή στην κανονικότητα μόνο από το απόγευμα της Δευτέρας. Στο Μόναχο, τα δρομολόγια των λεωφορείων και του τραμ αναμένεται να αποκατασταθούν σταδιακά τις επόμενες ώρες.

Επείγουσες προειδοποιήσεις από εκπροσώπους της κρατικής κυβέρνησης και των αρχών επιβολής του νόμου τονίζουν την ανάγκη οι πολίτες να απέχουν από περιττές μετακινήσεις, προειδοποιώντας να μην οδηγούν, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων αποδίδεται στα πεσμένα δέντρα στους δρόμους και στη σταδιακή μετατροπή του χιονιού σε πάγο καθώς υποχωρεί η βροχόπτωση. Με τραγικό τρόπο, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε μια θανατηφόρα σύγκρουση που προκλήθηκε από έναν οδηγό που έχασε τον έλεγχο στους ολισθηρούς δρόμους.

Οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε πολλά νοικοκυριά, ιδίως στις περιοχές Pentsberg, Kohlbermoor, Freilasing, Eugenfeld και Reggen. Οι ομάδες διάσωσης παραμένουν σε υψηλή επιφυλακή για την αντιμετώπιση αναδυόμενων έκτακτων αναγκών.

Ενώ τα χιονοδρομικά κέντρα στη Γερμανία και την Αυστρία άνοιξαν αισιόδοξα την Παρασκευή, η πρόσβαση αποδεικνύεται δύσκολη ή αδύνατη λόγω των προκλήσεων στις μεταφορές. Το χιονοδρομικό κέντρο Chugspitz είναι κλειστό, ενώ οι οδικές και σιδηροδρομικές διακοπές παραμένουν στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, ευνοϊκές συνθήκες για σκι, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες -18 βαθμών Κελσίου, αναμένονται σήμερα Κυριακή, με τις αρχές να εργάζονται επιμελώς για την αποκατάσταση της πρόσβασης. Ταυτόχρονα, το κρατικό γραφείο περιβάλλοντος της Βαυαρίας προειδοποιεί για κινδύνους χιονοστιβάδων σε υψόμετρο άνω των 1.600 μέτρων στις Βαυαρικές Άλπεις.

Οι κίνδυνοι χιονοστιβάδων ελλοχεύουν επίσης στις ορεινές περιοχές της δυτικής Αυστρίας πάνω από τα 2.000 μέτρα. Στο Vorarlberg, 91 άτομα εγκλωβίστηκαν σε ένα μπαρ λόγω κατολίσθησης, ενώ στο Murtal της Στυρίας πάνω από 20.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τα προβλήματα στις μεταφορές επεκτείνονται και στο αεροδρόμιο του Ίνσμπρουκ, όπου παρατηρούνται πολλαπλές ακυρώσεις, καθώς και διαταραχές στα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Τιρόλου και Βαυαρίας. Οι αρχές στις πληγείσες περιοχές συνιστούν έντονα να μην γίνονται περιττά ταξίδια.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Κι εδω που ειμαι τα ιδια θα επρεπε να εχει αλλα δεν το αντεχω το χιονι κι αυτο επρεπε να σταματησει και φυσικα σταματησε.
    Θα ξαναερθει αλλα αρχικα μετα την παρασκευη μαλλον θα το αφησω τα χριστουγεννα ετσι για να υπαρχει γιορτινο κλιμα. Θα εξαρτηθει βεβαια κι αυτο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*