Διαφημίσεις

To γαλλόφωνο μέσο L’ Orient le Jour δημοσιεύει την είδηση όπως και πολλές άλλες πηγές. Το μέσο αναφέρει ότι στις 20 Νοεμβρίου 2023 το ισραηλινό πυροβολικό στόχευσε την εκκλησία το Αγίου Γεωργίου στο Yaroun ( Bint Jbeil) προκαλώντας υλικές ζημιές μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI και τοπικά μίντια.

Από την κανονιά κατέρρευσε τμήμα της ξυλόστεγης οροφής σωριάστηκε ο πολυέλεος μπάζα γέμισαν ο ναός και τα στασίδια. ”Το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού στόχευσε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Γιαρούν, στην περιοχή Μπιντ Τζμπέιλ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αυτήν” αναφέρει και το LBCI.

Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο του χριστιανικού τμήματος του Yaroun. Το Yaroun είναι ένα λιβανέζικο χωριό που βρίσκεται στην Caza του Bint Jbeil στο Κυβερνείο Nabatiye στο Λίβανο.

Αυτό το περιστατικό έχει εγείρει ανησυχίες στον τοπικό πληθυσμό και μπορεί να κλιμακώσει τις εντάσεις σε μια ήδη ασταθή περιοχή. Η εκκλησία, εκτός από τόπος λατρείας, αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό ορόσημο και η επίθεση σε έναν τέτοιο χώρο θεωρείται συχνά προκλητική πράξη.

dimpenews.com

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek