15:46 - 07/11/2023

Αεροσυνοδός της «Korean Air» κατέληξε από κοσμική ακτινοβολία λόγω συχνών πτήσεων πάνω από τον Βόρειο Πόλο

Διαφημίσεις

Ο ιπτάμενος φροντιστής, περνούσε σχεδόν 1.022 ώρες πάνω σε ένα αεροσκάφος κάθε χρόνο

Η νοτιοκορεατική αεροπορική εταιρία «Korean Air», έπειτα από απόφαση η οποία αναφέρει ότι ο θάνατος αεροσυνοδού από καρκίνο ισοδυναμεί με εργατικό ατύχημα, ανακοίνωσε σήμερα ότι «τηρεί αυστηρά» τους κανόνες που αφορούν την έκθεση στην κοσμική ακτινοβολία του ιπτάμενου προσωπικού της.

Σύμφωνα με την απόφαση της Υπηρεσίας Αποζημίωσης και Κοινωνικής Προστασίας των Κορεατών εργαζομένων, που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα και διαβιβάστηκε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο θάνατος από καρκίνο ενός ιπτάμενου φροντιστή, που ταξίδευε για την εθνική εταιρία για 25 χρόνια, οφειλόταν στην έκθεσή του στην κοσμική ακτινοβολία.

Ο ιπτάμενος φροντιστής, του οποίου αναφέρεται μόνο το επίθετο, Σονγκ, περνούσε σχεδόν 1.022 ώρες πάνω σε ένα αεροσκάφος κάθε χρόνο, με σχεδόν τις μισές από τις πτήσεις να καλύπτουν διαδρομές μεγάλων αποστάσεων προς την αμερικανική ήπειρο και την Ευρώπη.

Οι διαδρομές αυτές εκθέτουν τα πληρώματα σε περισσότερη κοσμική ακτινοβολία, καθώς περιλαμβάνουν πτήση πάνω από τον Βόρειο Πόλο όπου η ακτινοβολία είναι πιο υψηλή λόγω του μαγνητικού πεδίου της Γης.

Είναι η πρώτη φορά που ένας επίσημος νοτιοκορεατικός φορέας αναγνωρίζει τη συσχέτιση ανάμεσα στην κοσμική ακτινοβολία και τον καρκίνο για το ιπτάμενο προσωπικό σε έναν θάνατο που συνδέεται με την εργασία.

Ένας σημαντικός αριθμός μελών πληρώματος διαγνώστηκαν με καρκίνους του αίματος και του μαστού, και πολλοί βρίσκονται σε άδεια ασθενείας, υπογράμμισε ο Κιμ Σεόνγκ-χιουν, δικηγόρος της οικογένειας Σονγκ.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Η Korean Air αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δημόσιου οργανισμού, αρνούμενη ότι έκανε οτιδήποτε επιλήψιμο.

«Η Korean Air τηρεί αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα, και τα μέλη του προσωπικού μπορούν να επαληθεύσουν τη σωρευτική ποσότητα έκθεσής τους στην κοσμική ακτινοβολία, που επικαιροποιείται κάθε μήνα», γνωστοποίησε η εταιρία σε ανακοίνωση που διαβίβασε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρία περιορίζει την έκθεση στην ακτινοβολία «κάτω από τα 6 mSv τον μήνα», ανέφερε, που «είναι πολύ πιο αυστηρό από τον νόμιμο κανόνα μέγιστης έκθεσης στην ακτινοβολία, που μπορεί να φθάσει μέχρι τα 50 mSv το έτος».

Όμως ο οργανισμός εκτίμησε πως είναι πιθανόν ο εργαζόμενος να εκτέθηκε σε «πάνω από 100 mSv σωρευτικής ακτινοβολίας» και πως η μέθοδος μέτρησης που χρησιμοποιήθηκε από την Korean Air θα έπρεπε να μπορούσε να ελαχιστοποιεί την πραγματική ποσότητα ακτινοβολίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Η Νότια Κορέα τροποποίησε τον Ιούνιο έναν νόμο που έθετε ανώτατο όριο στον αριθμό των διεθνών πτήσεων που μπορούν να πραγματοποιούν τα μέλη πληρώματος προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή τους στην κοσμική ακτινοβολία, είχε μεταδώσει τότε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. μα υπαρχουν ανθρωποι που θα το πιστεψουν αυτο ??Τι αλλο θα σκαρφιστουν για να κρυβουν οτι οι εμβολιασμενοι ειναι πιθανοι ετοιμοθανατοι ?

  2. ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΙΣ

    Το κακο ειναι πως και καλοι αθρωποι ναταν στο παραδεισο δε πανε, εκτος αν λεει πουθενα οτι το καθοικονα και καθομοιωση εχει γινει μεταλαγμενη εικονα και καθαλλοιωση

  3. ο αγαπητικός της βοσκοπούλας 11/07/2023 @ 9:39 ΜΜ

    Το βόρειο Σέλας θερίζει… lol !!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*