09:25 - 05/11/2023

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου έκλεισε καθώς η αστυνομία αντιμετωπίζει “κατάσταση ομηρίας

Διαφημίσεις

Το δράμα που εκτυλίσσεται στο αεροδρόμιο του Αμβούργου συνεχίζεται, καθώς ένας πατέρας οπλισμένος με όπλο κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του από το βράδυ του Σαββάτου, 4 Νοεμβρίου 2023.

Δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης ταυτοποιούν τον ένοπλο ως έναν 35χρονο άνδρα τουρκικής καταγωγής που κατάγεται από την Κάτω Σαξονία. Φέρεται ότι μια διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού με τη μητέρα του οδήγησε στην απαγωγή του μικρού κοριτσιού το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την Bild, πρόθεση του άνδρα είναι να ταξιδέψει με την κόρη του στην Τουρκία με αεροπλάνο.

Η μητέρα του παιδιού είχε προηγουμένως ειδοποιήσει την αστυνομία για την απαγωγή της κόρης της. Ο άνδρας φέρεται να έριξε δύο πυροβολισμούς στον αέρα και να πέταξε βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να διακοπεί άμεσα η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου. Οι τερματικοί σταθμοί σφραγίστηκαν επίσης, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαιώνουν την αναστολή της κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, με την κατάσταση να παραμένει άλυτη.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ένας ψυχολόγος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον ένοπλο πατέρα και δεν έχει σημειώσει ενδείξεις που να υποδηλώνουν απειλή για άλλα άτομα.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του αεροδρομίου μετέφερε: “Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται, η εναέρια κυκλοφορία παραμένει ανασταλμένη μέχρι νεωτέρας”, μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter).

Η Σάντρα Λέβγκρουν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενημέρωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι “έχουμε κινητοποιήσει ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη, ελπίζουμε σε λύση με διαπραγμάτευση”. Τόνισε τη σημασία της συνεχιζόμενης επαφής μεταξύ του πατέρα και των αρχών, θεωρώντας την θετικό σημάδι σε μια τέτοια κατάσταση.

Η αλυσίδα των γεγονότων:

Χθες το βράδυ, περίπου στις 8 μ.μ. τοπική ώρα (9 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ένας ένοπλος άνδρας παραβίασε με τη βία την μπάρα της πύλης με το όχημά του και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου. Έριξε δύο πυροβολισμούς στον αέρα και πέταξε δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς τύπου μολότοφ, όπως περιέγραψε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με “διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού”. Ο πατέρας και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο όχημα κατά τη διάρκεια αυτού του επεισοδίου. Η εφημερίδα Bild αποκάλυψε ότι ο άνδρας είναι 35 ετών, Τούρκος πολίτης και το παιδί είναι ένα κοριτσάκι 4 ετών. Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται στα τουρκικά, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα, η σύζυγος του οδηγού του οχήματος είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για την απαγωγή του παιδιού.

Τη νύχτα του περιστατικού, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο εκτράπηκαν σε άλλα αεροδρόμια, επηρεάζοντας 3.200 επιβάτες. Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 286 πτήσεις, οι οποίες μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*