08:59 - 02/11/2023

Η ΕΛΑΣ ξεκινά έρευνα για βίντεο που απεικονίζει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν συλληφθέντα στην πλατεία Βικτωρίας

Διαφημίσεις

Η ΕΛΑΣ ξεκινά έρευνα για βίντεο που απεικονίζει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν συλληφθέντα στην πλατεία Βικτωρίας

Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που καταγράφει αστυνομικούς να φέρονται να εμπλέκονται σε συμπλοκή με συλληφθέντες στην πλατεία Βικτωρίας, θα διενεργηθεί άμεσα διοικητική έρευνα από την ΕΛΑΣ. Το περιστατικό συνέβη στον απόηχο των εκδηλώσεων όπου διαχωρίστηκαν συμμετέχοντες από συγκεντρώσεις το βράδυ της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο των μελών της Χρυσής Αυγής Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι φέρονται να δέχθηκαν επίθεση με γκλομπ, πέτρες και πυροσβεστήρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στο περιστατικό με την ακόλουθη δήλωση: “Σχετικά με το υλικό που κυκλοφορεί από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και ένας συλληφθείς, θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανονισμούς. Ως εκ τούτου, θα διενεργηθεί επείγουσα διοικητική έρευνα για τη διαλεύκανση του περιστατικού, αρχικά, και τον καταλογισμό ευθυνών στη συνέχεια”.

Ο απολογισμός της ΕΛΑΣ για τα γεγονότα που συνέβησαν το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης έχει ως εξής

▪ Παρά την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων που είχε διατάξει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (όπως είχε ανακοινωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2023), πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην πλατεία Συμιριώτη της Νέας Ιωνίας (500 άτομα), στα Πευκάκια (300 άτομα) και στο Νέο Ηράκλειο (800 άτομα).

▪ Εν αναμονή πιθανών εκτεταμένων επεισοδίων, η Ελληνική Αστυνομία έλαβε εκτεταμένα προληπτικά μέτρα, αναπτύσσοντας σημαντικό αριθμό αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες.

▪ Ειδικότερα, 21 οργανωμένα άτομα από την Ιταλία, τα οποία είχαν αφεθεί ελεύθερα για να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις, συνελήφθησαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

▪ Οι εκδηλώσεις μνήμης εξελίχθηκαν χωρίς σημαντικές διαταραχές, αλλά σημειώθηκαν δύο μεμονωμένα περιστατικά στην πλατεία Βικτωρίας και στο Μοναστηράκι.

▪ Στην πλατεία Βικτωρίας, άτομα που διαχωρίστηκαν από τις συγκεντρώσεις φέρονται να επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, χρησιμοποιώντας γκλομπ, πέτρες και πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι αστυνομικοί και να προκληθούν ζημιές σε δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

▪ Μια συμπλοκή εκτυλίχθηκε εντός των συρμών HSTAP στο Μοναστηράκι, αλλά με την άμεση αντίδραση των αστυνομικών, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

▪ Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023, είχαν συλληφθεί 60 άτομα, με 13 να αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες, ενώ διοικητικά μέτρα απέλασης εφαρμόστηκαν σε 21 άτομα.

▪ Επιπλέον, με αφορμή διαδικτυακό υλικό σχετικά με τις ενέργειες των αστυνομικών στην πλατεία Βικτώρια, ξεκίνησε επείγουσα διοικητική έρευνα για το περιστατικό.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. να και η εντολες που γινοντε πραξης… ετσι ειναι τους εκπεδευσαν αμερικανικα… ειμαι πολυ σιγουρος πως οπου νανε θα εχουν και το δικαιωμα να σκωτονουν για τους πιο αθλιους λογους… αμερικανους αφεντες μεσω αλλων χωρων θελαμε… ψηφιστε μια χαρα παμε !

  2. Ηρακλής 11/02/2023 @ 11:29 ΠΜ

    κατι ξερουν και λένε Μπ.Γουρ.Δολ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*