21:57 - 01/11/2023

Κάλεσμα στη Γαλλία από TV να φορέσουν όλοι κιπά σε συμπαράσταση σ’ Ισραήλ την ώρα που κάνουν κιμά τα παιδιά της Γάζας! ”Κιπά” στα εβραϊκά θα πει ”θόλος” εξού και ο αντιπυραυλικός ”Σιδερένιος Θόλος”

Διαφημίσεις

Ο αρθρογράφος του CNEWS Kévin Bossuet καλεί για μια εθνική ημέρα «με κιπά», κατά την οποία όλοι οι Γάλλοι θα το φορούν ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την εβραϊκή κοινότητα..

Θα μας καπελώσουν με κιπά την ώρα που κάνουν κιμά τα παιδιά της Γάζας..

Θέλουν να υφαρπάξουν ομολογία πίστης από τον κόσμο…κι αυτό δεν είναι πια συνωμοσιολογία είναι αποσχημάτιστη απροκάλυπτη πραγματικότητα.. Πάνε στο όνομα της πολιτικής αλληλεγγύης να το φέρουν και να το φορέσουν στον θρησκευτικά αναλφάβητο απο-χριστιανοποιημένο δυτικοευρωπαίο.. Σοφιστεία..

Το κιπά υποδηλώνεται υπαγορεύεται στην πρωινή προσευχή των Ιουδαιστών που ευχαριστούν το Θεό γιατί «στεφάνωσε το Ισραήλ με λαμπρότητα» (Talmud, Berakhot 60b).
Το φορούν στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά και κυρίως στις τελετουργίες και στην επιτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Στα εβραϊκά, το κάλυμμα του κεφαλιού ονομάζεται «κιπά/kippa», που στην κυριολεξία σημαίνει «θόλος». Εξού και ο Iron Dome ”σιδερένιος θόλος” το αντιπυραυλικό σύστημα της αεράμυνας τους..

Το να φοράς το κιπά είναι ένας τρόπος να πεις «Είμαι περήφανος που είμαι Εβραίος» σύμφωνα με το (o-judaisme.com)

Για τον αρχιραβίνο της Γαλλίας, Haïm Korsia, είναι πράγματι σημάδι «υποταγής στον Θεό» και όχι «αναγνώρισης». Σήμερα, η παράδοση θέλει οι Εβραίοι να φορούν ένα κιπά, ή τουλάχιστον να καλύπτουν το κεφάλι τους, μέσα σε μια συναγωγή

Για Delphine HORVILLEUR, Ραβίνο, φιλόσοφο και συγγραφέα το κιπά.
“Είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε στα γαλλικά κάλυμμα κεφαλής. Το κιπά είναι ένα μικρό κομμάτι υφάσματος ή υλικού που τοποθετείτε στο κεφάλι σας, το οποίο υπάρχει σε πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Στην εβραϊκή παράδοση, από τον Μεσαίωνα, είναι κυρίως άνδρες που το φορούν, είτε σε όλες τις περιστάσεις, είτε μόνο για τις πιο τελετουργικές στιγμές της ζωής τους, όταν προσεύχονται ή μελετούν τα κείμενα. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν απαγορεύει σε μια γυναίκα να το φοράει, αλλά σε ορισμένες οικογένειες, η παράδοση υπαγορεύει ότι είναι ο άντρας που φοράει το κιπά. Έχει ενδιαφέρον να δούμε το σύμβολο.
Τι σημαίνει το kippa; Είναι σαν μια μόνιμη επίγνωση ότι υπάρχει κάτι από πάνω μας, το kippa αντιπροσωπεύει συμβολικά αυτή την παρουσία πάνω από τα κεφάλια μας. Είναι σαν να πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει κάτι που μας υπερβαίνει ότι υπάρχει κάτι πέραν ​​από εμάς. Αυτό ονομάζεται [υπέρβαση](radiofrance).

ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΝΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ

Το Ταλμούδ διδάσκει ότι ο σκοπός του κιπά είναι να υπενθυμίζει ότι ο Θεός είναι η Ανώτατη Αρχή «από πάνω μας» (Kiddushin 31a).

Επομένως είναι ένα κατέξοχήν θρησκευτικό σύμβολο. Έχουμε θρησκεία ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε να μας λείπει το κιπά

Είναι σαν την επισκίαση ενός πνεύματος πάν από τα κεφάλια μας.. Αλλά ποιου πνεύματος.. πνεύματα υπάρχουν πολλά Άγιο Πνεύμα Ένα.

Είναι το αποτέλεσμα του στερητικού συνδρόμου μιας αναβληθείσας Πεντηκοστής μιας μη βιωμένης Πεντηκοστής. Αυτό που στο χριστιανισμό βιώθηκε στη Πεντηκοστή ως πύρινες γλώσσες ….γι αυτό και παγκοσμιότητα οικουμενικότητα. Ο χριστιανισμός βγήκε δια της Πεντηκοστής από τα στενά όρια ενός έθνους ενώ η μη Πεντηκοστή εγκλώβισε τον Ιουδαϊσμό στο έθνος κράτος..σε μια εθνική θρησκεία..

Επιχειρούν να περάσουν το σύνθημα είμαστε όλοι Εβραίοι και γιατί να μην περάσει το μήνυμα είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι και να μην φέρουν όλοι παλαιστινιακές μαντήλες που δεν είναι και θρησκευτικό σύμβολο;

Bέβαια αυτά επιχειρούν να τα δικαιολογήσουν με κάποιες αντισημιτκές ενέργειες στο Παρίσι που κάποιοι στάμπαραν σπίτια Εβραίων με το αστέρι. Όσο καταδικαστέος είναι ο αντισημιτισμός τόσο είναι και ο πανσημιτισμός ……ο κάθε λαός είναι ό,τι είναι… Ούτε φέσι ούτε κιπά…

ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΝΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ

dimpenews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*