19:43 - 26/10/2023

Νότιο Λίβανο: Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει συνοριακό χωριό μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Διαφημίσεις

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει άμεση απειλή καθώς η πυρκαγιά καταστρέφει το συνοριακό χωριό μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Μια επικίνδυνη κατάσταση εκτυλίσσεται στο νότιο Λίβανο, καθώς μια τεράστια πυρκαγιά καταλαμβάνει ένα συνοριακό χωριό, συνέπεια μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι στρατιώτες και εθελοντές δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες.

Ο δήμαρχος του Alma al-Shaab, Jean Gafari, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες, δηλώνοντας: “Η φωτιά ερρίφθη προς τα σύνορα του Alma al-Shaab μετά τα μεσάνυχτα και τώρα εισβάλλει σε κατοικημένες περιοχές”.

Οι συνεργατικές προσπάθειες της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), του λιβανέζικου στρατού, της Πολιτικής Άμυνας και πολλών αφοσιωμένων εθελοντών βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατάσβεση της κόλασης που ξεκίνησε στη δασώδη έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στις κοινότητες Alma al-Saab και Nakura. Ένας φωτορεπόρτερ από ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων είδε τις φλόγες να περικυκλώνουν αρκετά σπίτια και να καίνε τους ελαιώνες στο πέρασμά τους.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την εμπλοκή του στην εξουδετέρωση πέντε πυρήνων της Χεζμπολάχ που επιχείρησαν να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ τις τελευταίες 24 ώρες. Επιπλέον, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τετάρτης ότι στόχευσαν συγκεκριμένες τοποθεσίες στο νότιο Λίβανο σε απάντηση σε εκτόξευση πυραύλου εδάφους-αέρος.

Υπό το φως των συνεχιζόμενων συνοριακών αψιμαχιών, σχεδόν το 70% των κατοίκων του Alma al-Shaab έχει εκκενώσει το χωριό από την έναρξη των εχθροπραξιών, όπως ανέφερε ο δήμαρχος του χωριού.

Ο δήμαρχος Abbas Awada της Nakura έδειξε με το δάχτυλο τον ισραηλινό στρατό, ισχυριζόμενος ότι “βόμβες φωσφόρου έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, πυροδοτώντας τη φωτιά”. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ο Ναμπίχ Μπέρι, πρόεδρος του λιβανέζικου κοινοβουλίου, επανέλαβε τον ισχυρισμό για χρήση βομβών φωσφόρου από το Ισραήλ εναντίον της χώρας του, μια κατηγορία που το Ισραήλ αρνείται σθεναρά.

Από την εισβολή της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, οι καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και των ισραηλινών δυνάμεων κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου έχουν ως αποτέλεσμα τον απολογισμό 57 νεκρών από τη λιβανέζικη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμάχων, 44 φιλοϊρανών μαχητών της Χεζμπολάχ και εννέα ατόμων που συνδέονται με οργανώσεις που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ. Από την ισραηλινή πλευρά, έχουν αναφερθεί τέσσερις απώλειες.

Οι βόμβες φωσφόρου, γνωστές ως εμπρηστικά όπλα, υπόκεινται σε περιορισμούς, με τη χρήση τους εναντίον αμάχων να απαγορεύεται, αν και επιτρέπεται εναντίον στρατιωτικών στόχων. Στις 12 Οκτωβρίου, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε προειδοποίηση, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους αμάχους η χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα και το Λίβανο.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*