09:26 - 25/10/2023

Πόλεμοςστο Ισραήλ: UNICEF καλεί σε κατάπαυση του πυρός καθώς 2.360 παιδιά χάνονται στη Λωρίδα της Γάζας λόγω ισραηλινών επιθέσεων

Διαφημίσεις

Σύγκρουση στο Ισραήλ: UNICEF καλεί σε κατάπαυση του πυρός καθώς 2.360 παιδιά χάνονται στη Λωρίδα της Γάζας λόγω ισραηλινών επιθέσεων

Η UNICEF, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, απηύθυνε την Τρίτη μια συγκλονιστική έκκληση, αποκαλύπτοντας ότι ένας καταστροφικός απολογισμός 2.360 παιδιών έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας. Η πυκνοκατοικημένη αυτή παλαιστινιακή περιοχή υφίσταται ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τις 7 Οκτωβρίου, ως αντίποινα για την επίθεση που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς με στόχο τα νότια τμήματα του ισραηλινού εδάφους.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά απέφυγε να προσδιορίσει τις συγκεκριμένες πηγές, αλλά δήλωσε ότι επιπλέον 5.364 παιδιά έχουν τραυματιστεί σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, αποδίδοντας τη δεινή αυτή κατάσταση σε αυτό που χαρακτήρισε “αδιάκοπες επιθέσεις” του ισραηλινού στρατού.

Μετά από μια συγκλονιστική και πρωτοφανή εισβολή της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 1.400 θύματα, όπως αναφέρουν οι ισραηλινές αρχές, το Ισραήλ ξεκίνησε μια αδιάκοπη εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών και βομβαρδισμών πυροβολικού σε αντίποινα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή ισραηλινή χερσαία εισβολή στον πολιορκημένο αυτό θύλακα.

Η Adele Hodr, επικεφαλής της διεύθυνσης Younishev που είναι υπεύθυνη για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, εξέφρασε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας: “Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι ένας λεκές που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος”.

Επιπλέον, η τρομερή έλλειψη πόσιμου νερού, τροφίμων, καυσίμων και βασικών προμηθειών σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος έχει σοβαρές και εκτεταμένες επιπτώσεις, ιδιαίτερα στα παιδιά που αποτελούν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού, συνολικά 2,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού.

Ο Younishev κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να κηρύξουν άμεση κατάπαυση του πυρός, επιτρέποντας την απρόσκοπτη διανομή ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικής βοήθειας. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες παρατάξεις, με δεκάδες από αυτούς τους αιχμαλώτους να είναι παιδιά.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Μια χαρά εμπόριο οργάνων των φτωχών παιδιών κάνουν οι Εβραίοι με το πρόσχημα πολέμου κάθε φορά.Ξεκληριζουν γενεές παιδιών σφάζοντας τα. για τα λεφτά.Κι όταν αυτά τελειώσουν ξανακάνουν πόλεμο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*