00:49 - 20/10/2023

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ! ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!

Διαφημίσεις

Στόχος ισραηλινής επίθεσης έγινε ελληνορθόδοξη εκκλησία – καταφύγιο Παλαιστινίων στην Γάζα

Δύο νεκροί μετά από «ισραηλινή αεροπορική επιδρομή» σε ορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα.
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία στο κέντρο της πόλης της Γάζας έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Υπάρχουν πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί – ότι μπορεί να πρόκειται για την ιστορική Μονή Αγίου Πορφυρίου, στην οποία έχουν βρει καταφύγιο, πέρα από Παλαιστίνιους αμάχους, περίπου δύο χιλιάδες χριστιανοί.

Τόσο το Πατριαρχείο όσο και η ελληνική κυβέρνηση έχουν στραμμένη την προσοχή τους εκεί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο συζήτησαν τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον είχε διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά, για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η μαρτυρία στο …

Την Τετάρτη, το Live News επικοινώνησε με κάτοικο της Γάζας, ο οποίος περιέγραψε τον πανικό που βίωσε το βράδυ της Τρίτης, όταν το Ισραήλ – όπως καταγγέλλεται, παρότι το Τελ Αβίβ το αρνείται – βομβάρδισε το νοσοκομείο Al-Ahri, οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους.

Παράλληλα, εξήγησε πού έχει βρει καταφύγιο αυτές τις στιγμές ο άμαχος πληθυσμός της περιοχής, μιλώντας στο MEGA.

Πρόκειται για δύο μοναστήρια, ένα εκ των οποίων είναι η ιστορική Μονή του Αγίου Πορφυρίου, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο νοσοκομείο το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς.

– Κάτοικος: Έχω φύγει από το σπίτι μου και έχω πάει στο μοναστήρι εδώ. Περίπου 900 χριστιανοί έχουν έρθει εδώ. Και στο άλλο περίπου 500 άτομα.

– Δημοσιογράφος: Δηλαδή συνολικά πόσοι χριστιανοί είναι στα δύο μοναστήρια;

– Κάτοικος: Είναι περίπου 1500- 2000. Τα μοναστήρια βρίσκονται γύρω από το νοσοκομείο. Είναι κοντά, είναι περίπου 100 μέτρα, 200 μέτρα.

– Δημοσιογράφος: Ο βομβαρδισμός που έγινε χθες το βράδυ, τον ακούσατε; Τι επικράτησε;

– Κάτοικος: Πανικός, πανικός! Αυτά που γίνονται στην Γάζα είναι μακελειό! Ήταν περίπου στο νοσοκομείο, έχουν καταφύγει εκεί περίπου 4000 άτομα και αυτοί έριξαν έναν πύραυλο και δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι σκοτώθηκαν. Έγιναν σαν σεισμός όταν χτύπησαν. Ήμουν στο μοναστήρι.

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας τον Άγιο Πορφύριο Γάζας όπου έχουν καταφύγει 1000 Ορθόδοξοι Παλαιστίνιοι.Το ένα θύμα είναι κορίτσι. Η επίσημη τηλεόραση της PA (Falasteen) επιβεβαιώνει ότι βομβάρδισαν την εκκλησία.

Ο πάστορας Μίτρι της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Χριστουγεννιάτικης Εκκλησίας στη Βηθλεέμ, επιβεβαιώνει.
Παραθέτω, αναφορά:

Έκτακτη είδηση: Το Ισραήλ βομβάρδισε ένα σπίτι που συνορεύει με την ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί η αίθουσα συνελεύσεων όπου βρίσκονταν περίπου 50 χριστιανοί. Τουλάχιστον ένα παιδί δολοφονήθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν, όλοι χριστιανοί. Πολλοί είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια.

ΑΝΑΦΟΡΑ

”Καθαρή τρομοκρατία!

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στην οδό Omar Al-Mukhtar στη Γάζα, με δεκάδες χριστιανούς τραυματίες μεταξύ των οποίων σε πολύ κρίσιμη κατάσταση

Πολλοί Παλαιστίνιοι κάτω από τα ερείπια”

οι πρώτες αναφορές..

Ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν κτίριο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Γάζα, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα:
Ένα από τα κτίρια της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κέντρο της πόλης της Γάζας κατέρρευσε ως αποτέλεσμα των «ισραηλινών» επιδρομών, προκαλώντας μεγάλο αριθμό τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών, σε εκτοπισμένους που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Στο στόχαστρο έγινε η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα και τραυματίστηκαν άνθρωποι που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας:

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα, όπου βρίσκονταν καταφύγιο άμαχοι. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

από την Παλαιστίνια δημοσιογράφο, Rana Abu Farha.

”Έχω έναν ξάδερφό μου που τραυματίστηκε από την κατάρρευση ενός κτιρίου Εκκλησίας στη Γάζα λόγω της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής κοντά. μέλη της οικογένειας ήταν ακριβώς κοντά, συγγενείς (παιδιά) βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.”

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. αρμοζει να το γιωρτασουμε μωρε, ας βαλουμε την ισραιλινη σημαια στη βουλη και ας φωναξουμε ζητω

    το κακο ειναι πως ελληνες στρατιωτικοι περνουν θεση υπερ ισραηλ κατι φρουτα σα το γριβα το φραγκουλη κ,α. φοβαμε πλεον για το μελον της χωρας με τετια φρουτα, για τους πολιτικους ηξερα αλλα για τους στρατιωτικους δε το περιμενα.

  2. υπερ “ψευδοισραηλ” ηθελα να πω, γιατι ισραηλ ηταν επι εποχη μο υση, το οτι ονομασαν οι χαζοαγγλο ( χαζο με την εννοια του χαζαρο ιουδαιου ) ισραηλ το εκτρωμα εκει δεν σημαινει πως ειναι και ισραηλ, ελεγε ο παισιος : ο νεος ισραηλ ειμαστε εμεις

    οποιος καταλαβε καταλαβε

  3. STA APX..A TOUS!! KAI TI KANOUME????????

  4. ΓΕΡΟΝΤΑς ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟς ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟΧΟς ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*