23:15 - 16/10/2023

Ο Πούτιν προειδοποιεί για πιθανή σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας: Πούτιν: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ειναι πρωτοφανής

Διαφημίσεις

Σε ένα σκληρό σχόλιο για την παγκόσμια γεωπολιτική, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα διέφερε αισθητά από τα τρέχοντα γεγονότα στην Ουκρανία, τα οποία, όπως υποστηρίζει, εξελίσσονται με ελεγχόμενο τρόπο.

Οι παρατηρήσεις αυτές του Πούτιν ακολουθούν τις συστάσεις μιας επιτροπής που διορίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία πρότεινε ότι η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ταυτόχρονης σύγκρουσης με τη Ρωσία και την Κίνα. Η επιτροπή τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των συμβατικών δυνάμεων, της οχύρωσης των συμμαχιών και της ενίσχυσης του προγράμματος εκσυγχρονισμού των πυρηνικών όπλων.

Εκφράζοντας σκεπτικισμό σχετικά με τη σκοπιμότητα τέτοιων προετοιμασιών, ο Πούτιν σχολίασε: “Δεν νομίζω ότι αυτές είναι υγιείς σκέψεις στα μυαλά υγιών ανθρώπων”. Επικαλέστηκε την αρχαία αρχή ότι η προετοιμασία για πόλεμο είναι ένα μέσο για τη διασφάλιση της ειρήνης. Ο Πούτιν αμφισβήτησε τη σοβαρότητα της άποψης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για πόλεμο τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα, υπονοώντας ότι ίσως πρόκειται περισσότερο για μια προσπάθεια να ενσταλάξουν φόβο παρά για μια αξιόπιστη στρατηγική.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία, ο Πούτιν τόνισε ότι θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο από αυτό που παρατηρείται στη Μέση Ανατολή, επικαλούμενος τις συνεχιζόμενες ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Προέτρεψε να εξεταστεί η σοβαρότητα ενός πολέμου μεταξύ μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων, προειδοποιώντας ότι θα ήταν μια ριζικά διαφορετική αφήγηση από το σημερινό γεωπολιτικό τοπίο.

Στην ουσία, η προειδοποίηση του Πούτιν υπογραμμίζει την απαράμιλλη φύση μιας παγκόσμιας σύγκρουσης στην οποία θα συμμετείχαν μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις και τις πιθανές συνέπειες που θα την διαφοροποιούσαν από τις ελεγχόμενες στρατιωτικές ενέργειες που παρατηρούνται σε άλλες περιοχές, όπως η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

 

Τα σχόλιά του έγιναν αφότου μια επιτροπή που διορίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο είπε την Πέμπτη ότι η Αμερική πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανούς ταυτόχρονους πολέμους με την Ρωσία και την Κίνα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*