17:04 - 10/10/2023

Περίεργες παραιτήσεις στις Ε.Δ. της Πολωνίας: «Γίνεται πόλεμος και ο στρατός μας διαλύεται»

Διαφημίσεις

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο αρχηγός επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας παραιτήθηκαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους, πέντε ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Πολωνία, γειτονική χώρα της Ουκρανίας.

Οι δύο διοικητές δεν διευκρίνισαν τους λόγους της παραίτησής τους, ενώ τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας.

“Ο στρατηγός Ραϊμούντ Αντρέιστσακ υπέβαλε τη Δευτέρα την παραίτησή του από τη θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου”, δήλωσε η εκπρόσωπός του συνταγματάρχης Γιοάνα Κλέισμιτ.

“Όπως κάθε στρατιώτης, έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί χωρίς να χρειάζεται να αιτιολογήσει την απόφασή του”, πρόσθεσε.

Ο αρχηγός επιχειρήσεων, ο στρατηγός Τόμας Πιοτρόφσκι, παραιτήθηκε επίσης από τη θέση του.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι δύο αξιωματικοί που βρίσκονταν σε αυτές τις θέσεις από το 2018, αποφάσισαν να αποχωρήσουν έπειτα από μακρά διένεξη με τον υπουργό Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ και αντιτάσσονταν στις προσπάθειες εμπλοκής του στρατού στην προεκλογική εκστρατεία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κρίση στους κόλπους των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων εδώ και χρόνια.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης των δύο στρατιωτικών, η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Άμυνας.

Γίνεται “πόλεμος στην Ουκρανία, πόλεμος στη Μέση Ανατολή και ο πολωνικός στρατός διαλύεται. Οι ενέργειες του Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (κυβερνών PiS) μας αφήνουν χωρίς άμυνα κατά την μεγαλύτερη κρίση”, δήλωσε ο Κριστόφ Γκαουκόφσκι, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Η Βαρσοβία ήταν ένας από τους βασικούς προμηθευτές όπλων της Ουκρανίας, ενώ παραμένει σημαντική χώρα για την μεταφορά δυτικών όπλων και στρατιωτικών εξοπλισμών στο Κίεβο.

(απεμπε – φωτο:freepik)el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*