14:02 - 10/10/2023

Πρόεδρος Ελλήνων Ιεροσολύμων: Μας είπαν να προμηθευτούμε είδη πρώτης ανάγκης για μία εβδομάδα -Φοβόμαστε τυφλά χτυπήματα

Διαφημίσεις

Απομακρύνονται σταδιακά και οι τελευταίοι Έλληνες που βρίσκονται στο Ισραήλ και δεν μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με τις προγραμματισμένες πτήσεις τα προηγούμενα 24ωρα πίσω στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Ελληνική κοινότητα των Ιεροσολύμων παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις σε μία πόλη που προσπαθεί να ξαναβρεί τους καθημερινούς της ρυθμούς, αλλά ζει με τον φόβο.

«Οι πολίτες φοβούνται τυφλά χτυπήματα»

Το iefimerida.gr συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας των Ιεροσολύμων, Αναστάση Δαμιανό, ο οποίος αυτή την ώρα μεταφέρει στο αεροδρόμιο της πόλης δύο Ελληνίδες για να επιστρέψουν στην Ελλάδα, με πτήση των Ισραηλινών αερογραμμών. όπως περιγράφει:

«Αυτή την ώρα βρίσκομαι στα γραφεία της Ελληνικής κοινότητας. Φιλοξένησα δύο Ελληνίδες, οι οποίες αισθάνονται ανασφάλεια και ήθελαν να μείνουν μαζί μας. Ήρθαν για προσκυνηματικό τουρισμό. Άκουσαν ότι βοηθάμε τους Έλληνες και ήρθαν σε εμάς. Σε λίγη ώρα θα της μεταφέρω στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Έχει μπει πτήση για Ελλάδα. Έγιναν δηλώσεις από τον στρατό στην Ισραηλινή τηλεόραση και μας ζήτησαν να προμηθευτούμε νερό, φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Μας είπαν να έχουν στα σπίτια λάμπες και τρανζίστορ με μπαταρίες για να μπορούμε να ακούμε τις ειδήσεις σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα. Όχι μόνο στην Ιερουσαλήμ. Σε ολόκληρη τη χώρα. Εδώ στα Ιεροσόλυμα τα πράγματα είναι ήσυχα αυτή τη στιγμή».

«Οι αστικές συγκοινωνίες λειτουργούν και τα καταστήματα έχουν ανοίξει. Όμως οι δρόμοι είναι άδειοι. Οι πολίτες φοβούνται τυφλά χτυπήματα. Ίσως και από την πλευρά του Λιβάνου. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και φοβισμένοι για όλα αυτά που συμβαίνουν. Φοβόμαστε να μην πάνε τα πράγματα χειρότερα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτό το πράγμα το Ισραήλ δεν θα το αφήσει έτσι. Να επιτεθούν την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ χωρίς καμία αιτία και να σκοτώσουν τόσα άτομα ήταν κάτι που δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Έρχονται χιλιάδες άτομα από εκείνες τις περιοχές εδώ στα Ιεροσόλυμα για να αισθανθούν περισσότερη ασφάλεια. Εχθές όμως έριξαν ρουκέτες γύρω από την πόλη. Στην περιφέρεια της Ιερουσαλήμ. Για αυτό σταμάτησαν οι διεθνείς πτήσεις και πετούν μόνο ισραηλινές εταιρείες. Οι γυναίκες που φιλοξενώ θα πετάξουν με αυτά τα αεροπλάνα. Αυτά έχει ο πόλεμος. Και είμαστε σε πόλεμο», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Να μη βγουν έξω για μια εβδομάδα και σε μας εάν έλθει εδώ, που θα έλθει διότι στρουθοκαμιλίζοντας και ασχολούμενοι με τις αυτοδιοικητικές εκλογές τίποτε δεν αποφεύγουμε, αυτό θα πρέπει να κάνουμε και βέβαια προσευχή και ειλικρινή μετάνοια. Να βρούμε τον οποιονδήποτε Παπα και να εξομολογηθούμε. Ο Θεός θα δεχθεί τη μετάνοια μας. Τη δική μας μετάνοια θα κρίνει. Τα ενδεχόμενα λάθη του Ιερέα είναι άλλη ιστορία, εκτός βέβαια από την αίρεση. Να βρούμε τον έχοντα ομολογία πίστεως. Τον λιγότερο αιρετικό.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*