15:12 - 18/09/2023

Περιμένουν κατάρρευση του δολαρίου! Ο πλανήτης προ κρίσιμων εξελίξεων

Διαφημίσεις
Τι μεταδίδεται…

Για την απώλεια της ισχύς του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά πετρελαίου κάνει λόγο η JP Morgan, αποδίδοντας την εξέλιξη στην ενίσχυση που σημειώνουν άλλα νομίσματα, όπως το κινεζικό γουάν, σε σχέση με τον «μαύρο χρυσό».

Όπως υποστηρίζει η Νατάσα Κανέβα της JP Morgan, «το δολάριο των ΗΠΑ, ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, φαίνεται να χάνει την άλλοτε ισχυρή επιρροή του». Μάλιστα κάποιοι περιμένουν ακόμα και κατάρρευση του δολαρίου σε βάθος χρόνου!

 

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω χιουμοριστικό, ενδεχομένως, βίντεο που τα λέει όλα:

 

 

 

 Πρώην σύμβουλος της CIA λέει πότε είναι πιθανό να καταρρεύσει το δολάριο

 

Το συγκλονιστικό χρέος των ΗΠΑ, οι προσπάθειες άλλων χωρών να αυξήσουν το εμπόριο σε τοπικά νομίσματα και οι συζητήσεις για νέα αποθεματικά νομίσματα έχουν τροφοδοτήσει εικασίες για το περίφημο καθεστώς του δολαρίου που φέρεται να φτάνει στο τέλος του.

Η ώθηση του μπλοκ BRICS (Ρωσία-Κίνα-Βραζιλία-Ινδία-Ν. Αφρική- Και ουρά χωρών που θέλουν να ενταχθούν εκεί) για την δημιουργία ενός νέου εμπορικού και αποθεματικού νομίσματος, που μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση στο δολάριο, θα μπορούσε να αρχίσει να καταστρέφει την ηγεμονία του δολαρίου, είχε δήλωσε ο πρώην σύμβουλος της CIA και του Υπουργείου Άμυνας και επενδυτικός τραπεζίτης Τζέιμς Ρίκαρντς.

Όπως έγινε γνωστό έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Οίκου Αξιολόγησης από τους φορείς των BRICS, o οποίος θα αναλάβει την απόδοση rating στις χώρες των BRICS, πέρα από τον γνωστό κύκλο των S&P, Moody’s, Fitch, κλπ.

Το «παζλ» αυτών των κινήσεων πλαισιώνεται από την ήδη εξαγγελθείσα διαδικασία συγκρότησης και λειτουργίας στην Μόσχα μιας χρηματιστηριακής αγοράς χρυσού, η οποία θα λειτουργεί ανεξάρτητα τόσο από την αντίστοιχη αγορά του Λονδίνου, όσο και από εκείνη της Wall Street, που αποτελούν τις δύο μοναδικές μέχρι σήμερα «αγορές» στις οποίες καθορίζεται η τρέχουσα τιμή του χρυσού.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*