ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

“Παίζουν με τη φωτιά” οι Τούρκοι-Τώρα θέλουν να κηρύξουν υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο

· Γιώργος Μαριόλης

Από εκεί που το άφησε συνεχίζει η Τουρκία με τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά καθώς μεταξύ άλλων, στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ακούστηκε η πρόθεση να κηρυχθεί υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα, επανέρχονται σιγά σιγά οι χάρτες της Γαλάζιας Πατρίδας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Εράι Γκιουτσλουέρ, ο οποίος είναι ακαδημαϊκός, μέλος του κέντρου ερευνών ASAM, ανέφερε στο CNN Turk: «Aυτή είναι η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας την οποία κοινοποίησε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου του 2019 μέσω του κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου και έχει καθορίσει έτσι τα θαλάσσια σύνορα της.

Η Τουρκία καθόρισε μονομερώς την υφαλοκρηπίδα της. Είναι σύμφωνη με το Θαλάσσιο Δίκαιο. Με τις υπόλοιπες χώρες δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά κι αυτές δεν έχουν αντίρρηση. Μόνο η Ελλάδα έχει ενστάσεις κι εκείνη δεν έχει ακτές στην ανατολική Μεσόγειο. Άρα από εκείνη την ημέρα το δηλώνουμε, το στηρίζουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Διαθέτουν μόνο χωρικά ύδατα. Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Οτιδήποτε είναι εκτός των 6 μιλίων, σε απόσταση 200 μιλίων, κάθε πόντος εκτός αυτού είναι η Γαλάζια Πατρίδα της Τουρκίας.

Όπως κάναμε εδώ με μια κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο, έτσι να ανακηρύξουμε μονομερώς την υφαλοκρηπίδα μας στο Αιγαίο. Διότι η Ελλάδα δεν θα κάτσει να συζητήσει και να αποδεχθεί τις θέσεις μας».

geostratigika.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πόλη στη Βόρεια Ελλάδα ως συμβολική εικόνα για το αυξημένο κόστος θέρμανσηςΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Ελλάδα: Φόβοι για «παγωμένο» χειμώνα – Έως 2.000 ευρώ μεγαλύτερο κόστος θέρμανσης

Αστυνομικό όχημα ως συμβολική εικόνα για την υπόθεση του ροφήματος που διαφημιζόταν για το αλκοτέστΕΛΛΑΔΑ

Κορυδαλλός: Ρόφημα «No Police» υποσχόταν να σε «σώσει» από το αλκοτέστ – 99 τεμάχια δεσμεύτηκαν

Σιδηροδρομικές γραμμές ως συμβολική εικόνα για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο και τη διακοπή του ΠροαστιακούΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε χώρο απορριμμάτων – Διακόπηκαν προσωρινά δρομολόγια του Προαστιακού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *