00:23 - 17/09/2023

“Παίζουν με τη φωτιά” οι Τούρκοι-Τώρα θέλουν να κηρύξουν υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο

Διαφημίσεις

Από εκεί που το άφησε συνεχίζει η Τουρκία με τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά καθώς μεταξύ άλλων, στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ακούστηκε η πρόθεση να κηρυχθεί υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα, επανέρχονται σιγά σιγά οι χάρτες της Γαλάζιας Πατρίδας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Εράι Γκιουτσλουέρ, ο οποίος είναι ακαδημαϊκός, μέλος του κέντρου ερευνών ASAM, ανέφερε στο CNN Turk: «Aυτή είναι η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας την οποία κοινοποίησε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου του 2019 μέσω του κ. Φεριντούν Σινιρλίογλου και έχει καθορίσει έτσι τα θαλάσσια σύνορα της.

Η Τουρκία καθόρισε μονομερώς την υφαλοκρηπίδα της. Είναι σύμφωνη με το Θαλάσσιο Δίκαιο. Με τις υπόλοιπες χώρες δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά κι αυτές δεν έχουν αντίρρηση. Μόνο η Ελλάδα έχει ενστάσεις κι εκείνη δεν έχει ακτές στην ανατολική Μεσόγειο. Άρα από εκείνη την ημέρα το δηλώνουμε, το στηρίζουμε.

Tα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Διαθέτουν μόνο χωρικά ύδατα. Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Οτιδήποτε είναι εκτός των 6 μιλίων, σε απόσταση 200 μιλίων, κάθε πόντος εκτός αυτού είναι η Γαλάζια Πατρίδα της Τουρκίας.

Όπως κάναμε εδώ με μια κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο, έτσι να ανακηρύξουμε μονομερώς την υφαλοκρηπίδα μας στο Αιγαίο. Διότι η Ελλάδα δεν θα κάτσει να συζητήσει και να αποδεχθεί τις θέσεις μας».

geostratigika.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*