11:59 - 14/09/2023

Τι συμβαίνει στην Google; Ανακοινώνει νέες απολύσεις ενώ ξεκίνησε η δίκη για τις παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών συμφωνιών

Διαφημίσεις

Η Google επιβεβαίωσε ότι θα απολύσει εκατοντάδες μέλη του προσωπικού που συνδράμουν στην πρόσληψη υπαλλήλων, καθώς η Silicon Valley συνεχίζει τις προσπάθειές της για μείωση του κόστους.

Από την Clare Duffy/CNN Business

Οι τελευταίες περικοπές έρχονται μετά την κατάργηση 12.000 θέσεων της μητρικής Alphabet της Google τον Ιανουάριο, ή περίπου του 6% του εργατικού της δυναμικού, σε όλη την εταιρεία καθώς προσπαιούσε να αντιμετωπίσει την οικονομική αβεβαιότητα που έπληξε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας πέρυσι, ειδικά τη βασική διαφημιστική της δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της Google τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai είπε ότι η εταιρεία θα συνέχιζε να επιβραδύνει την «αύξηση των δαπανών και τον ρυθμό προσλήψεων».

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε κορυφαία μηχανικά και τεχνικά ταλέντα, ενώ παράλληλα επιβραδύνουμε σημαντικά τον ρυθμό των συνολικών προσλήψεών μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Google, Courtenay Mencini, σε δήλωση της την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι ο φόρτος εργασίας για τους υπεύθυνους προσλήψεων μειώθηκε καθώς οι προσλήψεις επιβραδύνονται. «Για να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούμε αποτελεσματικά, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας στρατολόγησης μας».

Οι περικοπές θα επηρεάσουν μερικές εκατοντάδες μέλη του οργανισμού στρατολόγησης της Google παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας θα παραμείνει και θα συνεχίσει να προσλαμβάνει ανθρώπους σε κρίσιμους ρόλους, όπως κορυφαία ταλέντα μηχανικών, σύμφωνα με την Google. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό των απολύσεων στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η Google είπε επίσης ότι οι περικοπές προσλήψεων δεν αποτελούν μέρος οποιωνδήποτε ευρύτερων απολύσεων και ότι οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα υποστηριχθούν με αυστηρές προσφορές και άλλα προνόμια.

Η Alphabet αύξησε το εργατικό της δυναμικό κατά περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους από το 2021, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια της πανδημίας αύξησε τα κέρδη της. Ωστόσο, πέρυσι, η βασική επιχείρηση ψηφιακών διαφημίσεων της εταιρείας επιβραδύνθηκε καθώς οι φόβοι για οικονομική ύφεση ανάγκασαν τους διαφημιστές να αποσύρουν τις δαπάνες τους.

Φέτος, η εταιρεία έχει δώσει έμφαση στις προσπάθειές της να μειώσει το κόστος καθώς εργάζεται για τη σταθεροποίηση της επιχείρησής της. Η Google τον Ιούλιο δήλωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν σχεδόν 15% σε ετήσια βάση το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, καθώς οι επιχειρήσεις διαφημίσεων αναζήτησης και YouTube της εταιρείας συνέχισαν να ανακάμπτουν.

Στο τέλος του 2022, η Alphabet είχε 190.234 υπαλλήλους, σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο αριθμός των εργαζομένων της είχε μειωθεί σε 181.798, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κατάθεσή της. Ένα ευρύ φάσμα άλλων εταιρειών τεχνολογίας πραγματοποίησαν επίσης μεγάλες απολύσεις φέτος καθώς προσπαθούν να μειώσουν το κόστος εν μέσω οικονομικών προκλήσεων, όπως η Meta, η Microsoft και, πιο πρόσφατα, η T-Mobile.

Παράλληλα, η Google βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη σε αμερικανικό δικαστήριο με κυβερνητικούς αξιωματούχους που κατηγορούν την εταιρεία για παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών συμφωνιών όσον αφορά τη δραστηριότητα αναζήτησης στο διαδίκτυο, ξεκινώντας μια πολυαναμενόμενη νομική αναμέτρηση που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει ριζικά μία από τις πιο κυρίαρχες πλατφόρμες του internet.

Η δίκη που ξεκίνσε την Τρίτη στην Washington ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή σηματοδοτεί το αποκορύφωμα δύο αγωγών κατά της Google που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες περιγράφουν τις υποθέσεις ως τις σημαντικότερες όσον αφορά τα μονοπώλια στη χώρα από τότε που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έπληξε τη Microsoft τη δεκαετία του 1990.

Σε ξεχωριστές καταγγελίες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δεκάδες πολιτείες κατηγόρησαν την Google το 2020 για κατάχρηση της κυριαρχίας της στην διαδικτυακή αναζήτηση βλάπτοντας τον ανταγωνισμό μέσω συμφωνιών με παρόχους ασύρματης επικοινωνίας και κατασκευαστές smartphones που έκαναν το Google Search την προεπιλεγμένη ή αποκλειστική επιλογή σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια καταναλωτές. Οι καταγγελίες τελικά συγκεντρώθηκαν σε μία μόνο υπόθεση.

Η Google υποστηρίζει ότι κινείται πάντα με τους όρους του ανταγωνισμού και ότι οι καταναλωτές προτιμούν τα εργαλεία της επειδή είναι τα καλύτερα και όχι επειδή έχει κινηθεί προκειμένου να περιορίσει παρανόμως τον ανταγωνισμό. Η επιχείρηση αναζήτησης της Google παρέχει περισσότερα από τα μισά από τα 283 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και 76 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρό εισόδημα που κατέγραψε η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, το 2022. Το Google Search τροφοδότησε την ανάπτυξη της εταιρείας σε κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα, η εταιρεία πρόκειται να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε μια δίκη πολλών εβδομάδων που θα μπορούσε να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο η Google παρέχει τη μηχανή αναζήτησής της στους χρήστες.

Η υπόθεση αναμένεται να περιλαμβάνει καταθέσεις από μάρτυρες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων πρώην υπαλλήλων της Google και της Samsung, μαζί με στελέχη της Apple, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου αντιπροέδρου Eddy Cue. Είναι η πρώτη υπόθεση που οδηγείται σε δίκη σε μια σειρά δικαστικών προσφυγών που στοχεύουν την εκτεταμένη οικονομική δύναμη της Google, δοκιμάζοντας την προθυμία των δικαστηρίων να καταδικάσουν τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που γυρνά πολλά χρόνια πίσω, σε μια εποχή πρωτοφανούς καινοτομίας», δήλωσε ο Πρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων της Google, Kent Walker, «συμπεριλαμβανομένων των ανακαλύψεων στην τεχνητή νοημοσύνη, νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, που έχουν δημιουργήσει περισσότερο ανταγωνισμό και περισσότερες επιλογές για τους ανθρώπους από ποτέ πριν. Οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το Google επειδή πρέπει -το χρησιμοποιούν επειδή το θέλουν. Είναι εύκολο να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας. Είμαστε πλέον πολύ μακριά από την εποχή του διαδικτύου μέσω απλής τηλεφωνικής σύνδεσης και των CD-ROM».

Η δίκη μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα καμπανάκι για την πιο δυναμική αντιμονοπωλιακή ατζέντα της κυβέρνησης Biden.

Στην αρχική της καταγγελία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίστηκε εν μέρει ότι η Google πληρώνει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε κατασκευαστές συσκευών, όπως η Apple, η LG, η Motorola και η Samsung —και σε εταιρείες προγραμμάτων περιήγησης όπως η Mozilla και η Opera— ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής τους και σε πολλές περιπτώσεις τους απαγορεύει να συναλλάσσονται με τους ανταγωνιστές της Google.

Ως αποτέλεσμα, η αγωγή ισχυρίζεται ότι «η Google κατέχει ή ελέγχει ουσιαστικά τα κανάλια διανομής αναζήτησης που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των γενικών ερωτημάτων αναζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι το λειτουργικό σύστημα Android της Google που συναλλάσσεται με κατασκευαστές συσκευών είναι αντιανταγωνιστικό, επειδή απαιτείται από τις εταιρείες smartphone να προεγκαταστήσουν άλλες εφαρμογές που ανήκουν στην Google, όπως το Gmail, το Chrome ή τους Χάρτες.

Την εποχή που κατατέθηκε για πρώτη φορά η αγωγή, οι αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ δεν απέκλεισαν την πιθανότητα διάλυσης της Google, προειδοποιώντας ότι η συμπεριφορά της Google θα μπορούσε να απειλήσει τη μελλοντική καινοτομία ή την άνοδο ενός διαδόχου της.

Ξεχωριστά, μια ομάδα αμερικανικών Πολιτειών, με επικεφαλής το Κολοράντο, προέβη σε πρόσθετους ισχυρισμούς κατά της Google, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο δομεί τη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης βλάπτει τον ανταγωνισμό, δίνοντας προτεραιότητα στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της εταιρείας σε σχέση με ιστοσελίδες, συνδέσμους, κριτικές και περιεχόμενο από άλλα τρίτα μέρη.

Ωστόσο, ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση, ο Amit Mehta από το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς σε μια απόφαση του τον περασμένο μήνα, περιορίζοντας το εύρος των ισχυρισμών που πρέπει να υπερασπιστεί η Google και λέγοντας ότι οι Πολιτείες δεν είχαν κάνει αρκετά για να δείξουν ότι η δίκη είναι απαραίτητη για να καθοριστεί εάν η κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι αντιανταγωνιστική.

Παρά την απόφαση αυτή, η δίκη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πρόοδο της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην αμφισβήτηση της Google μέχρι σήμερα. Ο Mehta είπε ότι η θέση της Google μεταξύ των μηχανών αναζήτησης σε προγράμματα περιήγησης και smartphone «είναι ένα θέμα που αμφισβητείται έντονα» και ότι η δίκη θα καθορίσει «αν, ως θέμα της τρέχουσας πραγματικότητας της αγοράς, η θέση της Google ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε πολλά προγράμματα περιήγησης είναι μια μορφή μονοπωλιακής συμπεριφοράς».

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Biden άσκησε άλλη μια αναλόγου περιεχομένου αγωγή κατά της Google όσον αφορά τις διαφημίσεις, κατηγορώντας την ότι διατηρεί παράνομο μονοπώλιο. Αυτή η υπόθεση παραμένει στα πρώτα της στάδια της στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Virginia.

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*