11:25 - 01/09/2023

Αντιφάσεις; RFID αλλά όχι γεωεντοπισμός;

Διαφημίσεις

Υπ. Γ. Οικονόμου: οι νέες ταυτότητες θα έχουν τις απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες που θα περιέχονται σε τσιπάκι όπως φύλο, όνομα, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά,δακτυλικά αποτυπώματα όχι γεωχωρικός προσδιορισμός! Νέες ταυτότητες και σε στρατιωτικούς.

Νέες ταυτότητες όπως οι καινούργιες πολιτικές με RFID (Radio Frequency Identification, ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων.Ειδικότερα λειτουργεί ως γενικός όρος των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να προσδιορίσουν αυτόματα ανθρώπους ή αντικείμενα και αποτελεί την τεχνολογική εξέλιξη των ραβδωτών κωδίκων (barcode])) και για τους στρατιωτικούς, οι οποίες θα έχουν ισχύ ταξιδιωτικού εγγράφου σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Αντιφάσεις; RFID αλλά όχι γεωεντοπισμός;

Οι νέες ταυτότητες των στρατιωτικών , θα είναι ίδιες με των πολιτών ως προς την τεχνολογία και τη μορφή, για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ταξιδιωτικά έγγραφα. Η μόνη διαφορά που πιθανόν θα υπάρχει από τους πολίτες, είναι ότι θα φέρουν όπως οι αστυνομικές, την ένδειξη του στρατιωτικού. Βέβαια και αυτό τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω προσωπικών δεδομένων.

Τα ειδικά δελτία ταυτότητας που έχουν ήδη εκδοθεί διατηρούν την αποδεικτική τους ισχύ εωσότου αντικατασταθούν από τα νέα…

Στις 25 Σεπτεμβρίου λοιπόν ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν οι παλιές, τόνισε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις.

Η διαδικασία έκδοσης θα ακολουθήσει την ανάλογη με τα εμβόλια, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov σε 370 σημεία σε όλη της.

Άσκοπες οι διαμαρτυρίες και οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δε θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες οι οποίες θα περιέχονται αποθηκευμένες στο τσιπάκι.

Το τσιπάκι θα περιέχει πληροφορίες όπως φύλο όνομα επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου είπε ότι ταυτότητες που υπάρχουν σήμερα εκδίδονται με απαρχαιωμένους όρους του 1961.kranosgr 31/8/23

Πάντως και στη Γαλλία διαβεβαιώνουν οι αρχές ότι ”το ηλεκτρονικό εξάρτημα του τσιπ δεν θα επιτρέπει γεωεντοπισμό της ταυτότητας και οι χρήσεις αυτού του στοιχείου δεν είναι ανιχνεύσιμες από το κράτος.”.. Aπό το φθινόπωρο όμως από τώρα δηλ. θα μπορείς να ταυτοποιείς το δίπλωμα οδήγησης μόνο μ΄επίδειξης ταυτότητας που σημαίνει συνεχώς διευρύνουν τα δεδομένα της ψηφιακής ταυτότητας. Με άλλα ξεκινούν κι αλλού kαταλήγουν αποδεδειγμένα, για να ενσωματώσουν τελικά ό,τι θέλουν…

Να δεχθούμε ότι έχουν έτσι τα πράγματα όπως τα λέει η αρμόδια ελληνική αρχή αν και η τεχνολογία RFID που κατά παραδοχή θα εμπεριέχεται είναι η εξ αντικειμένου τεχνολογία γεωεντοπισμού…Η ανησυχία του κόσμου δεν έχει να κάνει μόνο με τη τωρινή μορφή ταυτότητας αλλά με αυτήν που προοιωνίζει και με την ενδεχόμενη διεύρυνση της διαλειτουργικότητας της όπως ήδη γίνεται σε διάφορες χώρες.. Η επόμενη φάση ποιά θα είναι με τις διαλειτουργικές ψηφιακές ταυτότητες.. που θα έχουν πιο διευρυμένη μορφή και διασύνδεση με ψηφιακή διακυβέρνηση; Oδεύουμε σταθερά στην απολυτοποίηση του μοντέλου. Τον τελευταίο καιρό κάθε 2 χρόνια αλλάζουμε τύπο ταυτότητας….

dimpenews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανδρέας 09/01/2023 @ 11:59 ΠΜ

    Μα μόνο αν σε κάθε συναλλαγή σκανάρετε η ταυτότητα αυτόματα δε δηλώνεται και η τοποθεσία μας;

  2. Επειδή το είπε ο χαλβάς εγώ πρέπει να τον πιστέψω;;ποτε ρε κωθωνια πολιτικός ενδιαφέρθηκε για σας;; πραγματικά όμως..να φτιάξει την υγεία την παιδεία την ανεργία;;για γράψτε έστω και ένας να σας δω..με τα εμβόλια τι πάθατε;;το ξεχάσατε;;άντε τώρα να πάρετε και τις ταυτότητες σαν καλά παιδάκια που είστε

  3. οι λαθρο θα πρεπει υποχρεωτικα να παρουν κι αυτοι τετοιες ταυτότητες ????

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*