12:27 - 20/08/2023

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Με διάσπαρτες εστίες μάχονται οι πυροσβέστες – Αναζωπυρώσεις από τους ισχυρούς ανέμους

Διαφημίσεις

Τι λέει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στο protothema.gr – Καήκαν σπίτια, εκκλήσια και αυτοκίνητο

Με νέες εστίες να «ξεπηδούν» συνεχώς στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αέρας φυσάει με την ίδια ένταση συγκριτικά με χθες, ενώ το βράδυ παρατηρήθηκε μικρή βελτίωση για αυτό και κατέστη δυνατό να περιοριστεί η φωτιά σε κάποιες εστίες. Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλος αριθμός των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ επιχειρούν από αέρος 15 μέσα, μεταξύ των οποίων 5 ελικόπτερα και ένα πετζετέλ.

Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί έως τώρα αφορούν σε τουλάχιστον 4 σπίτια, 1 αυτοκίνητο και μια εκκλησία. Περιμετρικά έχει κάποιες ζημιές και ένα μοναστήρι. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική.

Στο μέτωπο της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη ανάμεσα στον οικισμό Λουτρό και τον οικισμό Λουτρά Τραϊανούπολης επικεντρώνουν το πρωί της Κυριακής την προσπάθειά τους οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερο 24ωρο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, η κατάσταση στη δυτική άκρη του μετώπου προς Αγνάντια αλλά και νότια προς Νίψα είναι «λίγο πιο ελεγχόμενη». Ωστόσο, όπως τόνισε, «η πυρκαγία δεν θα είναι εύκολη, είναι τροφοδοτούμενη από τον αέρα. Ο αέρας είναι ο μεγάλος εχθρός των πυροσβεστών».

Παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες στον οικισμό Άπαλος προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Αρτοποιός, η φωτιά να μην πάει προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. «Δεν είναι μια συνηθισμένη φωτιά. Οι άνεμοι ήταν ισχυροί και το βράδυ και θα συνεχίσουν και τις επόμενες ώρες να είναι της τάξης των 6 μποφόρ» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Όσον αφορά τις δυνάμεις που επιχειρούν, στην Αλεξανδρούπολη βρίσκονται 176 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας από αέρος θα κάνουν ρίψεις νερού 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ άλλο ένα ελικόπτερο θα συντονίζει την εναέρια επιχείρηση με στόχο την κεφαλή της φωτιάς.

«Η προσπάθεια εστιάζεται στο ανατολικό μέτωπο στο Λουτρό για να μην επεκταθεί η φωτιά στο νότιο τμήμα. Εκεί έχουμε μια ισχυρή εστία αλλά υπάρχουν και άλλες εστίες περιμετρικά που είναι διάσπαρτες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί η φορά του ανέμου δημουργεί ζητήματα, θα είναι μια δύσκολη ημέρα» είπε από την πλευρά του ο αντιπεριφειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*