19:21 - 17/08/2023

Έρχεται το «πιο ισχυρό ανθρωποειδές ρομπότ γενικής χρήσης στον κόσμο»!

Διαφημίσεις

Το νεοαποκαλυφθέν ανθρωποειδές H1 κατασκευάστηκε από την κινεζική εταιρεία Unitree. Έχει ύψος 71 ίντσες, ζυγίζει 100 λίβρες και έχει ταχύτητα περπατήματος 3,4 μίλια/ώρα

Έχει χαρακτηριστεί ως το «πιο ισχυρό γενικής χρήσης ανθρωποειδές στον κόσμο».

Αλλά μετά την αποκάλυψη σε ένα νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί παρατηρητές αστειεύτηκαν ότι αυτό το ρομπότ που μοιάζει με Terminator μοιάζει περισσότερο σαν να «προσπαθεί μανιωδώς να βρει την πλησιέστερη δημόσια τουαλέτα».

Το ρομπότ H1 έχει κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρεία Unitree Robotics, η οποία είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τετράποδων ρομπότ.

Το H1 είναι ένα ανθρωποειδές που έχει ύψος περίπου 71 ίντσες (180 εκατοστά) και ζυγίζει 100 λίβρες (47 κιλά).

Έχει ταχύτητα περπατήματος 3,4 μίλια/ώρα, που είναι περίπου ίδια με τον μέσο άνθρωπο.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερα βάθους και LiDAR, μια τεχνολογία τηλεπισκόπησης που χρησιμοποιεί το ανακλώμενο φως για τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων και χαρτών κοντινών αντικειμένων.

Ωστόσο, ένα πράγμα που λείπει σαφώς στο μεταξύ είναι τα χέρια. Η Unitree λέει ότι αυτά βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Η εταιρεία δεν έχει δώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το H1, αλλά θέλει το ρομπότ να είναι διαθέσιμο για αγορά μέσα στα επόμενα 3-10 χρόνια για μια τιμή της τάξης των $90.000 (£70.600).

Στο promo βίντεο του, ένας μηχανικός από το Unitree φαίνεται να προσπαθεί να κλωτσήσει το H1 καθώς περπατά κατά μήκος του δρόμου, ανεπιτυχώς, καθώς το ρομπότ ανακτά την ισορροπία του κάθε φορά.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία μοιράστηκε μια γεύση από μια άλλη από τις δημιουργίες της: ένα πιθανό «κατοικίδιο του μέλλοντος» με τη μορφή ενός ανατριχιαστικού σκύλου ρομπότ που μπορεί να μιλήσει και να στέκεται με τα χέρια.

Ονομάζεται Go2, μπορεί επίσης να ανέβει τις σκάλες, να παίξει fetch, να εκπέμψει μουσική από ένα ενσωματωμένο ηχείο και ακόμη και να τραβήξει φωτογραφίες κατόπιν εντολής, οι οποίες αποστέλλονται απευθείας στο smartphone του ιδιοκτήτη.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Σα χεσμενο παει,ρε σεις.100 χιλιαρικα γι’αυτη τη μαπα;

  2. Αν καταφερεις να τα παγιδεψεις δενοντας τα με συρματόσχοινα, θα πλανταξουν στα τσαφ τσουφ υστερα τα τενεκεδια. Άϊντε αηδια καταντησατε……

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*