11:15 - 16/08/2023

Χάκερ ηλιακών δορυφόρων λένε: Ο ήλιος άρχισε να γυρίζει σε νέους άξονες!

Διαφημίσεις

spaceweather.com: Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΟΣ!; Ο ραδιοερασιτέχνης Scott Tilly (VE7TIL) παρακολουθεί δεδομένα από το διαστημόπλοιο STEREO-A της NASA από τότε που εισέβαλε στο ηλιακό παρατηρητήριο τον Ιούλιο. Πριν από λίγες μέρες, εικόνες του ήλιου άρχισαν να περιστρέφονται περίεργα:

«Όχι, ο ήλιος δεν είναι εκτός ελέγχου», λέει η Tilly. «Είναι μια παρενέργεια της πτήσης».

Το STEREO-A θα πετάξει δίπλα από τη Γη αυτή την εβδομάδα, επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από ένα ταξίδι 17 ετών γύρω από την μακρινή πλευρά του Ήλιου. Τις τελευταίες ημέρες, ένα διαστημόπλοιο που πλησιάζει γρήγορα έπρεπε να στρίψει γρήγορα για να κρατήσει τις κεραίες του στραμμένες στον πλανήτη μας. Ο ήλιος στρέφεται φυσικά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σχόλιο του The Big The One Editors: Αρχικά, για να ξεκαθαρίσουμε για τι πράγμα μιλάμε, ας πούμε λίγα λόγια για το «hacking» του STEREO-A.

Οι δορυφόροι STEREO-A και STEREO-B εκτοξεύτηκαν το 2006 σε μια ηλιοκεντρική τροχιά. Επανέλαβαν την τροχιά της Γης, αλλά ο ένας πέταξε λίγο μπροστά από τον πλανήτη, ο δεύτερος ήταν λίγο πίσω, γεγονός που επέτρεψε τη λήψη ταυτόχρονων φωτογραφιών του Ήλιου από δύο σημεία και τη λήψη ενός δροσερού στερεοφωνικού εφέ.

Μέχρι το 2012, όταν είχε προγραμματιστεί το πέρασμα του Nibiru, όλα ήταν καλά, ο κόσμος απολάμβανε τις δροσερές φωτογραφίες του αστεριού. Αλλά ξαφνικά είπαν στον κόσμο ότι το STEREO-B (ένας υστερούμενος δορυφόρος που πετάει σαν στην ουρά της Γης) άρχισε να αποτυγχάνει. Το 2014 βγήκε εντελώς απο λειτουργεία και το 2018 διαγράφηκε.

Το STEREO-A συνέχισε να λειτουργεί, αλλά μετά είπαν στον κόσμο ότι έτρεξε κάπου πολύ μπροστά σε τροχιά, εξαφανίστηκε πίσω από τον Ήλιο και εξαφανίστηκε από το πλαίσιο. Ο κόσμος ξέχασε τον δορυφόρο, αλλά πονηροί ραδιοερασιτέχνες όπως ο Scott Tilly άρχισαν να σμιλεύουν διαστημικές κεραίες στην αυλή τους για να λαμβάνουν ένα δορυφορικό σήμα. Τελικά πέτυχαν αυτό που το spaceweather.com περιγράφει ως «χακαρισμένος»!!!

Και τώρα ο Scott πιστεύει ότι εάν ο δορυφόρος αρχίσει να αλλάζει προσανατολισμό, τότε η εικόνα, φυσικά, θα περιστραφεί. Αλλά…

Πρώτον, βλέπουμε την περιστροφή της εικόνας όχι κατά μήκος ενός άξονα, αλλά κατά μήκος δύο – ο δορυφόρος περιστρέφεται και ο Ήλιος περιστρέφεται. Με την πρώτη ματιά, αυτό φαίνεται να είναι φυσιολογικό, αλλά κοιτάμε την ημερομηνία στη φωτογραφία. Ο ήλιος κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του σε περίπου ένα μήνα. Είναι 12 βαθμοί την ημέρα. Στην εικόνα, η κίνηση είναι σαφώς πιο γρήγορη.

Δεύτερον, τα προβλήματα STEREO-B ξεκίνησαν κατά τον προσανατολισμό, έτσι μας είπαν. Για έναν δορυφόρο, αυτή είναι μια πολύ, πολύ περίπλοκη διαδικασία – πρέπει όχι μόνο να τον περιστρέψετε λίγο, αλλά και να τον σταθεροποιήσετε σε μια νέα θέση, κάτι που είναι ένα πολύ δύσκολο μηχανικό έργο για λειτουργίες σε μηδενική βαρύτητα. Επομένως, δεν είναι ξεκάθαρο: γιατί η NASA μπερδεύτηκε με την περιστροφή της συσκευής, όταν μόλις είχε εμφανιστεί η επικοινωνία μαζί της;

Τρίτον, άλλοι δορυφόροι του Ήλιου μεταδίδουν φωτογραφίες όχι λιγότερο εκπληκτικές:

Αντικείμενα της εικόνας, φυσικά, υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν τεχνουργήματα με τη μορφή φακών.

Έτσι, η NASA, ως συνήθως, δεν τελειώνει κάτι. Είναι πιθανό ότι ο Ήλιος άρχισε να περιστρέφεται κατά μήκος άλλων αξόνων. Θα μπορούσε να είναι αυτό; Εύκολα.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Γάλλος μαθηματικός Louis Poinsot βρήκε ένα θεώρημα για την ασταθή περιστροφή γύρω από ενδιάμεσους άξονες αδράνειας, αποδεικνύεται κάπου στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου από παιδιά στο πλαίσιο ενός προγράμματος στη θεωρητική μηχανική. Ωστόσο, συνέβη ότι ο Μορδοβιανός κοσμοναύτης Dzhanibekov οικειοποιήθηκε την ανακάλυψη στον εαυτό του και από τότε το θεώρημα πήρε το όνομά του μαζί με το αυτοκίνητο Volga, τη μοτοσικλέτα Izh, το τουφέκι Kalashnikov και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούσαν οι Mordvins. Ακόμη και ο κινητήρας από το θαυματουργό τανκ T-90, ο οποίος είναι ένας ενισχυμένος κινητήρας από το τανκ Τ-34, είναι ο κινητήρας που έφεραν οι Τσεκιστές στην καμπούρα από την Ισπανία από ένα πεσμένο γερμανικό βομβαρδιστικό Dornier στις αρχές της δεκαετίας του 1930:

Ωστόσο, όπως και να έχει, το αποτέλεσμα της αλλαγής του άξονα περιστροφής με ένα μη ιδανικό κέντρο μάζας υπάρχει στη φύση. Προηγουμένως, όλοι πίστευαν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στη Γη, αλλά ο Ήλιος έχει περισσότερες ευκαιρίες από αυτή την άποψη, επειδή κάτω από το ακτινοβόλο, αλλά στην πραγματικότητα πολύ σπάνιο κέλυφος, εκεί λαμβάνουν χώρα θερμοπυρηνικές αντιδράσεις, μετακινώντας μάζες συγκρίσιμες με τη μάζα του Δία σε ώρες και μέρες.

Φυσικά, το κέντρο αδράνειας ενός άστρου στην πραγματικότητα δεν είναι σαφές πού και τώρα μπορεί να δούμε ήδη την κίνηση της ηλιακής ατμόσφαιρας, η οποία δεν είναι καρφωμένη στον πυρήνα, αλλά περιστρέφεται από μόνη της. Και μερικά πεπελάτια εξωγήινων αδερφών κάνουν κύκλους στην τροχιά και προσπαθούν να την επηρεάσουν με κάποιο τρόπο.

Αν είναι έτσι, οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν πολλές υπέροχες ανακαλύψεις, αν και οι λαμπρός οπαδοί έχουν γελοία λίγο χρόνο για να τις μελετήσουν. Όμως παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
Thebigone

korakas-news.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γρηγορης Τσουκαλας 08/17/2023 @ 9:56 ΠΜ

    Αφου το είπε ένας ασχετος ραδιοερασιτεχνης, ισχύει. Τρομερά συμπεράσματα!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*