ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Καταδίωξη ταχύπλοου με ρίψη προειδοποιητικών βολών στη Ρόδο

· Κατοχικά Νέα

Κινηματογραφική καταδίωξη ταχύπλοου σκάφος που μετέφερε μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Στεγνών Αρχάγγελου Ρόδου, εντόπισε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Αμέσως προχώρησε σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή θαλάσσιο τομέα και εν συνεχεία το εν λόγω Τ/Χ σκάφος προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες.

Ακολούθως, περιπολικό όχημα του Λιμενικού, εντόπισε οκτώ αλλοδαπούς, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντός του οικισμού Στεγνών Αρχάγγελου Ρόδου, ενώ εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, με οδηγό έναν 46χρονο αλλοδαπό, να μεταφέρει εντός του οχήματος έξι ακόμα αλλοδαπούς. Ένας 25χρονος συνελήφθη ως διακινητής (χειριστής του σκάφους), ενώ συνελήφθη και ο 46χρονος αλλοδαπός ο οδηγός.

Συνολικά εντοπίστηκαν συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαποί (04 άνδρες, 05 γυναίκες, 02 κορίτσια και 02 αγόρια) ενώ κατασχέθηκαν το ταχύπλοο και το Ι.Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με την ΔΑΠΘΑΣ (Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ παράλληλα διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργατών των δύο ανωτέρω συλληφθέντων καθώς και η συμμετοχή τους σε άλλες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Φωτιά στην Εύβοια: 112 στο Παραδείσι – Εναέρια μέσα και ισχυρές δυνάμεις στη μάχη

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο Διαρκεί Μια Στιγμή; Η Απάντηση Θα Σε Εκπλήξει

Ποδοσφαιρικό στάδιο, εικόνα αρχείου για τη σύγκρουση FIFA και UEFAΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Ρήγμα FIFA–UEFA από τη Θεσσαλονίκη – Η ΕΠΟ γυρίζει την πλάτη στον Infantino και ανοίγει μάχη για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *