12:39 - 06/08/2023

Tomorrow -η εταιρεία που αντικαθιστά το θάνατο με ύπνο στους -196 βαθμούς Κελσίου

Διαφημίσεις

H Tomorrow είναι μια εταιρεία κρυογονικής που υπόσχεται να νικήσει το θάνατο, κυριολεκτικά. Οι συνδρομές των μελλοθάνατων (!), οι έρευνες και οι στόχοι της ελβετικής εταιρείας.

Μπορείς να νικήσεις το θάνατο; Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη, με φιλοσοφικές προεκτάσεις, αγωνία της ανθρωπότητας από τη γέννηση της και μάλλον δεν θα πάψει ποτέ να είναι. Η ερώτηση είναι ρητορική ασφαλώς.

Ο άνθρωπος μπορεί να προεκτείνει τη ζωή, να ανακαλύψει θεραπείες για ασθένειες, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Ή μήπως υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο εκεί έξω; Η Tomorrow, μια εταιρεία κρυογονικής που εδρεύει στην Ελβετία, αναζητά απαντήσεις.

Όπως βλέπουμε στο YouTube του Τομ Σκοτ, στις εγκαταστάσεις της Tomorrow υπάρχουν σώματα νεκρών ανθρώπων, πτώματα κοινώς, τα οποία φυλάσσονται σε θαλάμους, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -196 βαθμούς.

Η εταιρεία δεν τους αποκαλεί «νεκρούς» αλλά «ασθενείς». Προφανώς, οι άνθρωποι που βρίσκονται στους θαλάμους έχουν χαρακτηριστεί προηγουμένως και τυπικά, «νεκροί», και τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν δοθεί στους απογόνους τους, διαφορετικά η κατάψυξη τους θα μπορούσε νομικά, να σταθεί ως δολοφονία.

Το παράδοξο είναι, πως η διαδικασία της κατάψυξης και συντήρησης των ατόμων αυτών – που έχουν υπογράψει συμβόλαιο για να καταψυχθούν μετά το θανάτο τους – στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνει «πάγωμα ανθρώπων», αλλά μια διαδικασία που μοιάζει περισσότερο με υαλοποίηση.

Με το που σταματήσει η καρδιά του ανθρώπου, οι ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της εταιρείας προσπαθούν να μεταδώσουν με κάθε τρόπο οξυγόνο στο νεκρό σώμα, και λίγο πριν η θερμοκρασία του αγγίξει τους 0 βαθμούς, χορηγούν εκ νέου μια ποσότητα ειδικής αντιψυκτικής ουσίας. Το ανθρώπινο σώμα γίνεται μια άμορφη, σχεδόν γυάλινη μάζα, με τους ιστούς να έχουν διατηρηθεί ατόφιοι. Σίγουρα, μέσω αυτής της διαδικασίας το ήδη νεκρό σώμα έχει υποστεί βαρύτατες φθορές, όμως με τους ιστούς σε συμπαγή μορφή, είναι – θεωρητικά – πιθανό, πως η μελλοντική επιστήμη θα μπορέσει να εργαστεί, ώστε να εξηγήσει γιατί αρρωσταίνουμε ή/και γιατί πεθαίνουμε.

Ποιος επιλέγει κάτι τέτοιο;

Η Tomorrow δηλαδή έχει συνδρομητές – ζόμπι; Όχι ακριβώς. Η εταιρεία έρχεται σε συμφωνία με άτομα που γνωρίζουν ότι σύντομα θα πεθάνουν, και επιλέγουν συνειδητά την κατάψυξη τους, πληρώνοντας το αντίτιμο των 200.00 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Tomorrow, το ποσό αυτό διατίθεται για την χρηματοδότηση της σχετικής έρευνας πάνω στην κρυογονική, με την ελπίδα πως η περαιτέρω πρόοδος της, θα ρίξει κι άλλο τις τιμές, για όσους θέλουν να τολμήσουν να «λοξοδρομήσουν» στο θάνατο.

Αν και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως μέσω της κρυογονικής, ένας νεκρός άνθρωπος μια μέρα θα ανοίξει τα μάτια του ξανά, οι ερευνητές της κρυογονικής δεν θα πάψουν να επιχειρούν την αποκρυπτογράφηση του μυστηρίου της ζωής (και κυρίως, του θανάτου).

reader.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ηρακλής 08/06/2023 @ 12:42 ΜΜ

    ..φαντάσου πόσες κουβέρτες θα χρειάζονται…

  2. θα παρουν αυτα τα σωματα-ιστους και θα βαλουν τσιπακι να ξυπνησει ο μπαρμπα Γιωργος, μονο που θα ειναι ρομποτ χαχααχαχαχ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*