21:44 - 03/08/2023

Νάιτζελ Φάρατζ: «Oι τράπεζες του Hνωμένου Βασιλείου κλείνουν τους λογαριασμών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν μετρητά»

Διαφημίσεις

Του έκλεισαν τους λογαριασμούς εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων, τώρα κλείνουν τους λογαριασμούς επιχειρήσεων που δέχονται πληρωμές σε μετρητά, περιορίζουν ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν χρήματα οι άνθρωποι. Αύριο…τι;

Ο πρώην ηγέτης του UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ διεξάγει εκστρατεία για λογαριασμό των ανθρώπων εκείνων των

οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν κλείσει – και δημιούργησε έναν νέο ιστότοπο για την αντιμετώπιση του de-banking.
Ο Farage, ο οποίος λέει ότι σχεδιάζει να «χτίσει μια ισχυρή ομάδα λόμπι» την οποία η κυβέρνηση «απλά δεν θα μπορεί να αγνοήσει», αφού αποκάλυψε ότι 1.000 τραπεζικοί λογαριασμοί κλείνουν κάθε μέρα, χαιρετίζεται πλέον ως προστάτης των καταναλωτών.

Ορκίστηκε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό για το πώς να «πλημμυρίζουν» οι τράπεζες με αιτήματα δεδομένων, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα του, είπαν ότι η μεταχείρισή του από την τράπεζα Coutts και την NatWest τον έχουν μετατρέψει σε «υπερασπιστή των κατατρεγμένων» της Βρετανίας.

Η πρώην πρωθυπουργός Liz Truss δήλωσε ότι νιώθει «τρομοκρατημένη» από τη μεταχείριση του πρώην ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του ΗΒ, του οποίου το κλείσιμο του τραπεζικού του λογαριασμού από την Coutts πυροδότησε κρίση και στη μητρική της εταιρεία, τη NatWest.

Ξεκινώντας την εκστρατεία του, ο Farage είπε ότι θέλει να «αντισταθεί και να πολεμήσει τις μεγάλες τράπεζες που μας έχουν απογοητεύσει».

 

Η Telepgraph αναφέρει: Ο πρώην ηγέτης του Ukip έχει δημιουργήσει έναν ιστότοπο, τον AccountClosed.org, ο οποίος στοχεύει να βοηθήσει άτομα που τους στερήθηκαν άδικα οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

«Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνω μου λένε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εθνικό σκάνδαλο που πρέπει να αποκαλυφθεί και πρέπει να ληφθούν μέτρα», είπε στην Telegraph.

Αφού η τράπεζα Coutts του έκλεισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς επειδή θεωρήθηκε ότι οι πολιτικές του απόψεις δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της τράπεζας, ο κ. Farage χαιρέτισε την περασμένη εβδομάδα τις παραιτήσεις της Dame Alison Rose, διευθύνοντος συμβούλου της NatWest , της οποίας ανήκει η Coutts, και του Peter Flavel, διευθύνοντος συμβούλου της Coutts.

O ίδιος τόνισε ότι θέλει να διευρύνει σημαντικά την καμπάνια του με βάση το AccountClosed.org, λέγοντας ότι αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον ιστότοπο επειδή «προς το παρόν δεν γνωρίζουμε καλά το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος».

Είπε επίσης ότι είχε «βομβαρδιστεί» από πλήθος κόσμου που του έστελναν τις δικές τους υποθέσεις από τότε που αποκάλυψε το πώς έκλεισε ο λογαριασμός του.

«Ξεκινάω τη δουλειά στις τέσσερις η ώρα το πρωί κοιτάζοντας όλες αυτές τις υποθέσεις», πρόσθεσε. «Αρχίζω να πιστεύω ότι όλο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε από εμάς».

Ο ιστότοπος θα προσπαθήσει να προσδιορίσει λεπτομερώς τους διάφορους λόγους για τους οποίους οι πελάτες στερούνται των υπηρεσιών των τραπεζών τους, καθώς ένας-ένας θα καλούνται να παραθέτουν τις δικές τους εμπειρίες μαζί με τις εμπλεκόμενες τράπεζες για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των «χειρότερων παραβατών», όπως χαρακτηρίζει τους τραπεζικούς.

«Δεν θέλουμε μετρητά»

Με βάση όσα έχει ακούσει μέχρι σήμερα, η «μεγαλύτερη ανησυχία» του κ. Φάρατζ σχετίζεται με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών που φέρεται να απειλούν να κλείσουν τους λογαριασμούς επιχειρήσεων που εξαρτώνται από μετρητά.

«Υπάρχουν ξεκάθαρα μερικά ζητήματα που έχουν προκύψει», λέει. «Νούμερο ένα, βλέπω μια συντονισμένη προσπάθεια για να αποτινάξει ο κόσμος τα μετρητά.

«Διατηρείς ιχθυοπωλείο; Λοιπόν, πάρε ένα μηχάνημα πιστωτικών καρτών – δεν θέλουμε μετρητά. Είσαι καθαριστής παραθύρων; Λυπούμαστε, δεν θέλουμε μετρητά. Έχω πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

»Έχω δεκάδες λογαριασμούς ανθρώπων που μου λένε ότι η τράπεζά τους λέει ότι καταθέτουν πολλά μετρητά, και τους ρωτάνε από πού προέρχονται τα μετρητά, έχουν τις αποδείξεις για να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των μετρητών;. Και ενώ προσκομίζουν όλες τις απαραίτητες αποδείξεις, οι τράπεζες συνεχίσουν να διατηρούν τους λογαριασμούς τους κλειστούς». Είπε επίσης ότι το κλείσιμο λογαριασμών μέχρι αυτό το σημείο, «έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους».

Οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα έχουν επίσης επηρεαστεί, πρόσθεσε. «Μιλούσα με έναν 19χρονο σήμερα, που μου είπε ότι βάζει 50 λίρες το μήνα σε κρυπτογράφηση. Και η τράπεζα του είπε “όχι, συγγνώμη, δεν θέλουμε την επιχείρησή σας”. Οπότε περιορίζουν ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν χρήματα οι άνθρωποι, κάτι που θεωρώ σοκαριστικό».

Οι ομογενείς και όσοι λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό έχουν επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ο κ. Φάρατζ είπε ότι οι αριθμοί των ανθρώπων που τους έκλεισαν τους λογαριασμούς τους λόγω «πολιτικών πεποιθήσεων», όπως στην περίπτωσή του, φαίνονται πως «δεν είναι ιδιαίτερα πολλοί», αλλά πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος θα γίνει πολύ μεγαλύτερος, καθώς τώρα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης οι τράπεζες μπορούν να ψάχνουν τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων δικτύωσης όλων των πελατών τους και εκεί να βλέπουν τι πολιτική πεποίθηση έχει ο καθένας. Και αυτό σας το λέω με βάση πληροφορίες που λαμβάνω από ανθρώπους που εργάζονται μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ απαίσιο και πολύ ανησυχητικό».

‘Βοήθησέ με να σε βοηθήσω’

Πιστεύει ότι η πλήρης κλίμακα του de-banking (βίαιου κλεισίματος τραπεζικών λογαριασμών), μόλις ήρθε στο φως της δημοσιότητας επειδή τα περισσότερα θύματα «δεν λένε τίποτα σε κανέναν». «Είναι ντροπιασμένοι, είναι ταπεινωμένοι. Και φοβούνται πως, αν μιλήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, θα ζημιωθεί η πιστοληπτική τους ικανότητα για το μέλλον. Και υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, συμβαίνει», είπε.

Το φαινόμενο αυτό πιστεύει ότι οφείλεται στην «πλήρη υπερβολή» πάνω στην εφαρμογή των οδηγιών για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μαζί με μια υφέρπουσα πολιτικοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Φάρατζ ισχυρίστηκε επίσης ότι το τελευταίο ζήτημα, δηλαδή της ριζοσπαστικής πολιτικοποίησης, είναι ενδημικό και περιλαμβάνει ολόκληρη την εταιρική κουλτούρα, λέγοντας: «Έχει περάσει στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα με εκπληκτική ταχύτητα, επιταχυνόμενη ιδιαίτερα από το κίνημα Black Lives Matter».

Όμως, για την ώρα τουλάχιστον, εστιάζει στις τράπεζες, εξηγώντας: «Στον τραπεζικό τομέα όχι μόνο έχει φτάσει στο πιο ακραίο σημείο, αλλά ετοιμάζεται να ξεφύγει από κάθε όριο, από κάθε έλεγχο. Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για έναν κλάδο που στις μέρες μας είναι τόσο απαραίτητος όσο το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια.

»Έχει περάσει μια κουλτούρα φόβου στο σύνολο του τραπεζικού τομέα, τους κάνουν να είναι τρομοκρατημένοι, τους απειλούν βαριά πρόστιμα, αν δεν δείξουν με προθυμία τα πράσινα διαπιστευτήριά τους ή την προτίμηση τους σε οποιαδήποτε άλλη παλαβή θεωρία επικρατεί εκεί έξω. Αυτό λοιπόν, σας δίνω το λόγο μου ότι θα το σταματήσω», κατέληξε λέγοντας ο Βρετανός πολιτικός.

oparlapipas.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. κατι δε μ αρεσει σ αυτον

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*