17:03 - 27/07/2023

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκένωση τώρα σε Νέα Αγχίαλο και άλλα 8 χωριά δίπλα στον Βόλο – Θυελλώδεις άνεμοι 7 μποφόρ

Διαφημίσεις

Συναγερμός στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο – Αγωνία για τις αναζωπυρώσεις – Έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν, γύρω στις 4 το μεσημέρι, σε κατοίκους περιοχών στη Μαγνησία, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι θυελλώδεις, 7 μποφόρ.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι σε Καστράκι, Νέα Αγχίαλο, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιο Γεώργιο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια.

Αυτήν την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το Καστράκι έχει πολλά ποιμνιοστάσια και το Αρχαίο Θέατρο

«Έχει ξεκινήσει η εκκένωση στο Καστράκι για το μέτωπο της φωτιάς που έρχεται από τη Νέα Αγχίαλο. Μαθαίνω πως η Νέα Αγχίαλος έχει ήδη εκκενωθεί, με την φωτιά να απειλεί συνέχεια. Το Καστράκι ουσιαστικά δεν είναι κάποια περιοχή με πολλά σπίτια και κόσμο, έχει όμως πολλά ποιμνιοστάσια και το Αρχαίο Θέατρο» αναφέρει ο πρόεδρος Μικροθηβών Νίκος Σταφυλοπάτης στο protothema.gr.

Πάνω από 50.000 στρέμματα έχουν καεί

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που έκανε την πόλη του Βόλου και τα προάστιά της να ζήσουν εφιαλτικές στιγμές συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Βόλου, υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, τέθηκαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ζητήματα για άμεσες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες.

protothema.gr

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 07/27/2023 @ 5:23 ΜΜ

    ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ!

    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a3%ce%9f%ce%9a%ce%91%ce%a1%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%99%ce%9a%ce%97-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%93%ce%93%ce%95%ce%9b%ce%99%ce%91-%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%97-%ce%a6%ce%a9%ce%a4%ce%99%ce%91-%ce%a3/

  2. ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 07/27/2023 @ 5:45 ΜΜ

  3. ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 07/27/2023 @ 6:16 ΜΜ

    ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*