18:56 - 24/07/2023

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Καίγονται σπίτια στο Ασκληπιείο – Χαοτικές εικόνες

Διαφημίσεις

Για 7η ημέρα μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο. Σπίτια και αυτοκίνητα στο Ασκληπιείο παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Ρόδο σημειώθηκε στο Ασκληπιείο το απόγευμα της Δευτέρας (24/7). Η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών ενώ ακούγονται και εκρήξεις. Σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν, με τους ανέμους να αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση στην περιοχή.

Τουλάχιστον έξι σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. «Καίγονται σπίτια» δήλωσε στην ΕΡΤ και ο δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος της περιοχής, Δημήτρης Ζαννετούλης, τονίζοντας ότι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας καμένη γη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (24/7) εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση από το χωριό Κάλαθος προς Κολύμπια.

Η μάχη των πυροσβεστών γίνεται υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί της Ρόδου. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στα οποία δίνουν μάχη πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να τα περιορίσουν, ενώ οι αναζωπυρώσεις που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Στο μέτωπο από Πλατάνια προς Μαλώνα, η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό με μεγάλη ταχύτητα και με αρκετά μέτωπα και στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία της προς το χωριό.

Η φωτιά στην περιοχή Γεννάδι και Βάτι εξακολουθεί να καεί συνεχώς και η μάχη δίνεται σε δύο σημεία: κάτω από τον ποταμό και στην επάνω πλευρά, περίπου τρία χιλιόμετρα από το χωριό Βάτι. Και σε αυτό το μέτωπο οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά προς τα δύο χωριά Γεννάδι και Βάτι.

Στα Λάερμα, χωριό το οποίο και αυτό έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, υπάρχουν και εκεί αρκετές και σοβαρές αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, πριν από λίγο κινδύνευσε ένα ακόμη σπίτι που ευτυχώς με ρίψεις νερού από πτητικά μέσα και τη σημαντική συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών, σώθηκε. Αυτή την ώρα οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται γύρω από το χωριό, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές όπως Απόλλωνα και αλλού.

Οι άνεμοι που πνέουν στο νησί και στην περιοχή της φωτιάς φθάνουν και τα 7 μποφόρ, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε όλα τα μέτωπα.

Η υπηρεσία Copernicus EMS έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορική εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στο νησί, παρουσιάζοντας την εξέλιξη των καμένων περιοχών με την πάροδο του χρόνου.

Όπως παρουσιάζεται, η πυρκαγιά έχει επηρεάσει το κέντρο του νησιού, χωρίζοντας κυριολεκτικά την περιοχή στα δύο.

Δείτε την ανάρτηση της υπηρεσίας Copernicus:

ieidiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. γαμ@ το αναθεματισμενο κερατο ….φωτια σε νησι που βρεχετε ολο απο θαλασσα δεν υπαρχει …και με παγουρια σβηνει…λεμε τωρα-που σκατ@ ειναι η προληψη???εστω και απο κατοικους αφου βλεπουν-αν βλεπουν-οτι η κυβερνηση που επελεξαν ειναι αστα να πανε???το να κεγεσαι απο laser διπλα απο την θαλασσα-βλεπε ματι-ειναι εγκλημα εκ προ μελετης ,το να σου καινε το νησι επειδη συμφερει ειναι βλακεια εκ πεπηθησεως…συγγνωμη απ ολους για την καταντια της χωρας μου

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*