23:33 - 19/07/2023

Ανοιχτή επιστολή στα τσόφλια της εξουσίας…

Διαφημίσεις

Ανοιχτή επιστολή στα τσόφλια της εξουσίας…

Δεν είμαι υπέρ των κομμάτων καθώς θεωρώ ότι λειτουργούν υπέρ του δόγματος «Διαίρει και βασίλευε»… Αλλά με ενοχλεί η αδικία και η ατιμία. Κι αυτά τα λέω, για να μην καταλήξετε σε λάθος συμπεράσματα.

Στα 55 χρόνια που ζω, μέχρι πρότινος δεν είχα συλλάβει την αληθινή έννοια της λέξεως «Στρατηγός». Την χρησιμοποιούσα, όπως λίγο-πολύ όλοι μας, ως έναν υψηλό τίτλο τιμής και αποδεδειγμένης αξίας σε κάποιο επίτιμο και συνήθως αξιόλογο στρατιωτικό πρόσωπο.

Όμως, ξημέρωσε μία μέρα, που η λέξη «Στρατηγός» πήρε μιά νέα διάσταση για μένα…

Η ίδια η λέξη μάς πληροφορεί ότι παράγεται από τις ρίζες «στρατός» + «άγω». Δηλαδή, «στρατηγός» είναι αυτός που άγει (οδηγεί) τον στρατό ή αλλιώς, αυτός που ηγείται του στρατού.
Έτσι, μιά κάποια μέρα, εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και απέδειξε πως είναι «Στρατηγός»!

Μιά κάποια μέρα, με μιά του φράση, ηγήθηκε του «στρατού» του, ώστε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα, ότι «οι Έλληνες δεν τρώνε κουτόχορτο» (τουλάχιστον όχι όλοι…)!

Το αποτέλεσμα ποιο ήταν;

Στην πορεία των ημερών που ακολούθησαν, ακούστηκαν ύβρεις και φαρμακερά σχόλια με απίστευτο μένος, από πολιτικούς και δημοσιογράφους, προς ανθρώπους που δεν ενόχλησαν, δεν ασέβησαν, δεν παρανόμησαν, δεν εγκλημάτησαν. Και για να είμαστε ακριβείς, οι περισσότεροι Έλληνες πρωτύτερα δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξή τους.
Οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών παρουσιάστηκαν από τους δημοσιογράφους ως ακραία κακοποιά στοιχεία, ανόητοι, υποστηρικτές δολοφόνων, εξτρεμιστές, φασίστες, ρατσιστές, ναζιστές, εθνικιστές κ.α.
Κι όμως!
Εγώ γνωρίζω καλοκάγαθες γριούλες, που ψήφισαν «Σπαρτιάτες» δαγκωτό, αλλά και άλλους αξιοπρεπείς ανθρώπους, πολιτισμένους οικογενειάρχες, λογικούς επιχειρηματίες, νέους με κουλτούρα…! Οπότε αναρωτήθηκα «Είναι άραγε όλοι αυτοί οι άνθρωποι εξτρεμιστές και ναζιστές;»

Κι ενώ γύρω μου υπάρχουν τόσοι που ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες», αυτοί που φαίνεται να ψήφισαν τη ΝΔ είναι ελάχιστοι. Περίεργο δεν είναι; Η στατιστική και οι νόμοι της λειτουργούν πάντα! Πώς γίνεται, μόνον εδώ, να μην λειτουργούν;
Εννοώ, δηλαδή, ότι στατιστικά θα έπρεπε, από τους 10 ανθρώπους που γνωρίζω, οι 4 να ψηφίζουν ΝΔ. Αλλά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Και χάριν στατιστικής περιεργείας, ρώτησα γύρω μου κι άλλους ανθρώπους να μου δώσουν τον κομματικό σφυγμό των γνωστών τους, μήπως και έτυχα εγώ σε κάποια «ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα», όμως το στατιστικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε υπέρ της ΝΔ.

Κάνοντας μία σύγκριση με την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου (την οποία έζησα, οπότε έχω μνήμες), εκτός από το πανηγυρικό 48% που έλαβε στις δόξες του (αρκετά κοντινό με το δικό σας ποσοστό κύριε Μητσοτάκη…), έπιασε και χαμηλότερα ποσοστά, όπου σε κάθε περίπτωση, εκείνος σε κάθε εμφάνισή του γέμιζε με λαοθάλασσες δρόμους και πλατείες. Πού είναι ο δικός σας «στρατός» κύριε πρωθυπουργέ; Μάλλον είναι αστείο να κάνω συγκρίσεις, γιατί απ’ όπου περνάτε στην καλύτερη περίπτωση να μαζέψετε 100 άτομα γύρω σας, εκ των οποίων τα 30 είναι πρωτοπαλίκαρα, έχετε και καμιά 10αριά βαλτούς που σας σφίγγουν το χέρι για να τραβάνε οι κάμερες, αλλά επίσης και καμιά 50αρια που δεν τραβάνε οι κάμερες, οι οποίοι βρίζουν και μουντζώνουν (γι΄αυτό άραγε απαγορεύσατε και ποινικοποιήσατε τις βρισιές και τις μούντζες;). Οι 10 που περισσεύουν από τους 100 είναι αυτοί που, απλώς, σας γυρίζουν την πλάτη.
Και λίγα λέω… Εσείς τα ξέρετε καλύτερα από πρώτο χέρι.

Συμπερασματικώς, όλη σας η αντίδραση όπως και των αυλικών σας, προς τους Σπαρτιάτες, δείχνει το πόσο φοβάστε! Τρέμετε και βιάζεστε…!

Πώς δικαιολογείται το μεγάλο 40% να ασχολείται τόσο πολύ με ένα μηδαμινής αξίας 4%; Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι εσείς δεν πήρατε ποτέ 40% και οι «Σπαρτιάτες» δεν πήραν μόνο 4%…!
Γιατί μόνον εάν η ψαλίδα έκλεισε επικίνδυνα, δικαιολογείται αυτό το υστερικό σας μένος… Άραγε πόσο ήταν το πραγματικό ποσοστό σας κύριε Μητσοτάκη και πόσο ήταν των «Σπαρτιατών»; Βεβαίως, μπορεί να μην μάθουμε ποτέ, όμως η Μούσα της Ιστορίας εκδικείται για κάθε ασέβεια και παρανομία εις βάρος της.
Οπότε να μην σας φανεί παράξενο αν, για πρώτη φορά στην Ιστορία, οι «Σπαρτιάτες» του Στρατηγού Ηλιονίδα, νικήσουν μόνοι τούς 300 Εφιάλτες… (το νούμερο είναι ιστορικώς συμβολικό. Μην μετράτε τώρα με τα δακτυλάκια…!)

Στην Οδύσσεια του Ομήρου, ο Οδυσσέας μεταμορφωμένος από την Αθηνά σε φτωχό ζητιάνο, μπαίνει στο παλάτι του. Και στην αναμέτρηση με το τόξο πετυχαίνει διάνα!
Η ώρα των Μνηστήρων πλησιάζει… κι όλοι όσοι έφαγαν και ήπιαν εις βάρος του βασιλείου του Οδυσσέα, τώρα αρχίζουν να φοβούνται. Γιατί έφτασε η ώρα να πληρώσουν. Το ηθικό δίδαγμα της Ιστορίας μάς λέει ότι, ακόμη κι αν εμποδίσετε τον όποιον Ηλιονίδα, θα εμφανιστεί ένας κάποιος Τηλέμαχος ή κάποιος άλλος στη θέση τους, για να κλείσει την αυλαία της μοίρα σας.

Κάποτε, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έγραψε μια προφητεία, που λέει ότι «ο χαλασμός θα αρχίσει από έναν κασιδιάρη». Εγώ στην θέση σας, δεν θα αναρωτιόμουν ποιος είναι αυτός ο «κασιδιάρης», αλλά το ποιος είναι αυτός ο «χαλασμός»!

Η ώρα πλησιάζει που θα σας χαλάσουν τα σχέδια! Το προφήτευσαν οι αρχαίοι, το είπαν και οι νεοφανείς προφήτες. Είναι το πεπρωμένο που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Και είναι ήδη αργά!
Οι πόρτες του παλατιού έκλεισαν και είστε μέσα, κύριε Μητσοτάκη. Όπως ακριβώς το ποθούσατε. Και ο Αντίνοος θα πέσει πρώτος!

Κι επειδή η Μούσα της Ιστορίας απαντά συμβολικώς, σας εύχεται «Καλά 40

Φωτεινή Τ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. ΑΔΙΕΞΟΔΟ 07/20/2023 @ 12:00 ΠΜ

    ΤΑ 3 ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

  2. Γεωργιος 07/20/2023 @ 1:20 ΠΜ

    Αγαπητη Φωτεινη, ναι εχετε δικιο σε πολλα απο οσα λετε απλα να σας θυμισω οτι δεν ειναι 4 στους 10 αλλα μολις 2 στους 10 αυτοι που ψηφισαν τον ακατανομαστο. Και αυτο το 2 ειναι και σκαρτο 2 καθως πρεπει να βαλουμε την οποια νοθεια μεσα. Ας πουμε 1,5 λοιπον. Πεφτετε απο τα συννεφα εαν σας πει καποιος οτι 1,5 στους 10 ειναι ειτε χαζοι ειτε συριζοφοβικοι (και καλα κανουν σε αυτο) ειτε κομματοσκυλα ειτε η πληθωρα των γερων που λογω τιβι κατατρομαγμενοι ενιωσαν οτι εκαναν το σωστο?

  3. Γεωργιος 07/20/2023 @ 1:23 ΠΜ

    Εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να λεμε οτι την ζημια την κανουν οι γεροι και οι απεχοντες απο τις εκλογες. Δυστυχως, δεν υπαρχει δρακος στο παραμυθι, ειναι η στιγνη πραγματικοτητα

    • Οι απέχοντες δεν τρώνε κουτοχορτο σαν εσένα. Μαρεσει που διαβάζεις και κατοχικά. Τρομάρα σου. Αφού βλέπεις ότι όλα νοθευοντε τι να πάμε να ψηφίσουμε ρε πρόβατο ? Είτε η νέα τάξη είτε η παλαιά τάξη θα βγει στην εξουσία. Ότι και να ψηφίσεις ξυπνά όρνιο

  4. στον χωρο εργασιας μου εχω εδω και 3 χρονια το ρητο του Οδησσεα [[ο μεγαλυτερος εχθρος μου ειναι ο Αντινοος….πολλοί τοκαταλαβαν πολλοί ρωτανε ακομα…

  5. Αννα Μαρια 07/20/2023 @ 8:16 ΠΜ

    Φωτεινή ΤΗΛΕ οι φωνές ακούγονται από παντού…… Ελπίζω να αντιλήφθηκα σωστά τα γραφόμενα!

  6. Φωτεινή Τυράσκη 07/20/2023 @ 2:51 ΜΜ

    Αγαπητή ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, σαφώς το ΤΗΛΕ σχετίζεται με το “μακριά”, αλλά στην Οδύσσεια ο Τηλέμαχος παλεύει τους μνηστήρες μαζί με τον Οδυσσέα. Αυ πάρουμε το σημαίνον του ονόματος, ο Τηλέμαχος είναι αυτός που μάχεται εκ του μακρόθεν… Με τον αποσυμβολισμό, σημαίνεται ότι κάποιος από μακριά, θα βοηθήσει στην εκκαθάριση από την σαπίλα. Και αφού ο Τηλέμαχος είναι παιδί του Οδυσσέα, άρα αυτό μπορεί να σημαίνει βοήθεια π.χ. από τον απόδημο Ελληνισμό ή κάποιον Ελληνικής καταγωγής μαχητή.

  7. Φωτεινή Τυράσκη 07/20/2023 @ 2:57 ΜΜ

    Αγαπητέ Γεώργιε, η εκτίμησή σου πέφτει πολύ κοντά στη δική μου… Κι εγώ τον κόβω για 10-12%, αν υπόλογίσουμε την αποχή και την αποστροφή του κόσμου προς τη ΝΔ. Το ζήτημα όμως είναι το φαίνεσθαι, το τουπέ και το αποτέλεσμα, καθώς αυτό το 10% αυτή τη στιγμή ξεπουλάει και καίει ό,τι έχει απομείνει. Τουλάχιστον, να μην νομίζουν ότι δεν ξέρουμε, γιατί αυτοί είναι πεπεισμένοι ότι απευθύνονται σε ζώα!

  8. Φωτεινή Τυράσκη 07/21/2023 @ 12:55 ΜΜ

    Ντροπή του κυρίου Μ. Ιγνατίου που έγραψε αυτό το άρθρο! Και μάλιστα ήδη, τα περισσότερα από αυτά που γράφει καταρρίπτονται με τρελούς ρυθμούς…!!
    Πόσα παίρνει για να τα γράφει όλα αυτά;; Αλλά, βεβαίως, είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*