18:16 - 19/07/2023

Μεγάλη αναζωπύρωση σε Μέγαρα και Μάνδρα, καίγονται σπίτια – Εκκενώνεται το χωριό Λεύκα – Μάχη να μη φτάσει Πάρνηθα η φωτιά

Διαφημίσεις

Εκκενώνονται συνεχώς οικισμοί – Η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτη στο Κανδήλι

Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Δυτική Αττική με το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού μετώπου να εντοπίζεται στην περιοχή του Κανδηλίου στα Μέγαρα.

Η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτη προς τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κανδήλι και γι’ αυτό νωρίτερα οι κάτοικοι πήραν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή.

Μάλιστα, τα τελευταία λεπτά υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς στα Μέγαρα και απειλούνται νέα σπίτια, καθώς το μέτωπο κινείται προς τον οικισμό Βλυχάδα. Το τελευταίο σπίτι είναι στα 500 μέτρα, και οχήματα της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο για να το αναχαιτίσουν. Την ίδια ώρα, έχει κλείσει η λεωφόρος Καταδρομών.

Επίσης λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση και στη Νέα Ζωή Μάνδρας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πυκνός καπνός έχει καλύψει τη Νέα Πέραμο, στα Μέγαρα κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Την ίδια ώρα, αλλάζει συνεχώς η φορά των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι φλόγες έχουν κυκλώσει το πεδίο βολής στο Κανδήλι. Οι αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικές ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Απελπισμένη έκκληση για εναέρια μέσα έκανε μέσα από την ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Φυλακτός. «Ένα Σινούκ κάνει μόνο ρίψη» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι έχει ζητηθεί ήδη από χθες συνδρομή ελικοπτέρων χωρίς αποτέλεσμα όμως εξαιτίας των πολλών πύρινων μετώπων στη χώρα. «Αν περάσει η φωτιά τον περιφερειακό δρόμο, θα πάει στα Μέγαρα» προειδοποίησε.

Προσπάθεια να μην επεκταθούν οι φλόγες προς Πάρνηθα

Βορειοδυτικά η εικόνα είναι επίσης δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και την Οινόη, όπου είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις.

Συναγερμός έχει σημάνει στον οικισμό Λεύκα, όπου οι αστυνομικοί πόρτα-πόρτα απομακρύνουν τους πολίτες.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Πάρνηθα.

Στις εστίες στην Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα ενώ έχουν σπεύσει 34 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 6 οχήμτα.

Από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν 5 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Αττική και Βοιωτία

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εφαρμόζονται κατά περίπτωση έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, ώστε να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των πολιτών καθώς και η ακώλυτη κυκλοφορία των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό στην περιοχή της Αττικής ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

– οδό Φυλής, από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών,

– επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ,

– επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,

– οδό Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως Λ. Καταδρομών,

– Λ. Καταδρομών και Γερμανικού.

Παράλληλα, για την περιοχή της Βοιωτίας εξακολουθεί να ισχύει η διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

– στη Λεωφόρο Οινόης Σχηματαρίου – Ελευσίνας, από τη 14η χ/θ (Στεφάνι Βοιωτίας) έως την 7η χ/θ (περιοχή ΤΙΤΑΝ),

– στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, από 33η χ/θ (θέση ‘Αγιος Χριστόφορος) έως την 30η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής),

– καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Πάνακτου – Οινόης Αττικής, από την 1η έως την 10η χ/θ.

Επιπλέον, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του Κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον Κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, πλην όμως παραμένει κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση τους πολίτες να μην μετακινούνται προς αυτά τα σημεία ενώ λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει και σήμερα να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, εθνικούς δρυμούς, δάση και άλση.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

  1. ειμαστε σε πολεμο με τη Ρωσια… οι Αθηναιοι πληρωνουν τον πολεμαρχο διχως αιτια… ομορφοι οικισμοι ομορφα καιγονται… τωρα φωτια, αυριο σιτηρα πεινα, θα ειμαστε σε πολεμο και με Ιραν και η Τουρκια θα κλείσει το Αιγαιο η Κινα εχθρος… αυτοι με το 112…και την κλιματικη αλαγη το χαβα τους κανουν και χαιραψιες μεταξυ τους κι οι ελληνες καταστρεφονται οχι μονο δεν κανουν τιποτα χτυπανε και τους πληγεντες, φορους? μονο!? στρατος γιοκ.,πυροσβεστικα νιετ, υγεια ντεθλινε , αλιμονο μας.

  2. karditsastakra.com/2023/07/19/%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b7/

  3. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: karditsastakra.com/2023/07/19/%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%cf%87%ce%af%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%ad/

  4. ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ,ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ.

  5. Καθ' οδόν 07/20/2023 @ 12:38 ΠΜ

    …Κρατήστε τα τελευταία λόγια του αξιωματικού στο τελευταίο λεπτό του παραπάνω βίντεο.

  6. ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ 07/20/2023 @ 12:51 ΠΜ

    Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤON FOCUSFM “ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ”: triklopodia.gr/%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82/

  7. Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΝ FOCUS FM “ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ”: triklopodia.gr/%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*