11:54 - 18/07/2023

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ανησυχεί τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ

Διαφημίσεις

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ απεργούν για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια και οι κινητοποιήσεις τους επιφέρουν διακοπή των γυρισμάτων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Ένα από τα αιτήματά τους είναι η διευθέτηση ζητημάτων που συνδέονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) καθώς εγείρουν φόβους για τις επιπτώσεις της.

Το Σωματείο Ηθοποιών Αμερικής (Screen Actors Guild SAG-AFTRA) απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία για καλύτερη προστασία των μελών του από την Τεχνητή Νοημοσύνη και προειδοποίησε ότι «η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί απειλή για τα δημιουργικά επαγγέλματα». Ο Ντάνκαν Κράμπτρι Άιρλαντ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της SAG-AFTRA επέκρινε τους παραγωγούς για τις προτάσεις τους σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ειδικότερα είπε ότι οι επικεφαλής των στούντιο είχαν ζητήσει τη δυνατότητα να σκανάρουν τα πρόσωπα των καλλιτεχνών που δεν έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, να τους καταβάλουν αμοιβή μιας ημέρας και στη συνέχεια να μπορούν να κατέχουν και να χρησιμοποιούν το ομοίωμά τους «για το υπόλοιπο της αιωνιότητας, σε όποιο έργο θέλουν, χωρίς συναίνεση και καμία αποζημίωση».

Η πρόταση των επικεφαλής των στούντιο, όπως επισημαίνει το BBC, θυμίζει την πλοκή επεισοδίου της σειράς «Black Mirror». Τα αμερικανικά ΜΜΕ έσπευσαν να σημειώσουν ότι στη νέα σειρά έξι επεισοδίων «Joan Is Awful» η σταρ του Χόλιγουντ, Σάλμα Χάγιεκ παλεύει με την ανακάλυψη ότι η μορφή της με Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια εταιρεία παραγωγής εν αγνοία της, μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Το Σωματείο SAG-AFTRA δεν είναι το μόνο που ανησυχεί για τη λεγόμενη «κλωνοποίηση ερμηνειών». Ο Λίαμ Μπαντ της βρετανικής Ένωσης Ηθοποιών Equity, δήλωσε: «Βλέπουμε αυτή την τεχνολογία να χρησιμοποιείται σε μια σειρά πραγμάτων όπως αυτοματοποιημένα ηχητικά βιβλία, ψηφιακά avatar για εταιρικά βίντεο» ανέφερε. Η ένωση Equity προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα μέλη της σχετικά με την κατανόηση των δικαιωμάτων τους σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, προσέθεσε.

«Η τεχνολογία θα πρέπει να λύνει ένα πρόβλημα και δεν υπάρχει πρόβλημα που λύνουν όσοι χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη. Δεν έχουμε έλλειψη σεναριογράφων, δεν έχουμε έλλειψη ηθοποιών, δεν έχουμε έλλειψη σκηνοθετών – έτσι δεν χρειαζόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη», είπε ο Τζάστιν Μπέιτμαν, σεναριογράφος και παραγωγός.

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*