11:54 - 17/07/2023

Jane Birkin,76> Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι μία από τις πιο αισθησιακές γυναίκες του πλανήτη. Για προσέξτε κάτι εδώ…

Διαφημίσεις

PARIS, July 16 (Reuters) – Η βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Jane Birkin βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, ανέφεραν την Κυριακή η εφημερίδα Le Parisien και η τηλεόραση BFM, επικαλούμενες κοντινά της πρόσωπα.

Βy The Wrong Man

Η Birkin, 76 ετών, ήταν περισσότερο γνωστή στο εξωτερικό για την επιτυχία της το 1969, στην οποία μαζί με τον αγαπημένο της, τον εκλιπόντα Γάλλο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Serge Gainsbourg, τραγούδησαν το σεξουαλικό “Je t’aime…moi non plus”.

Έγινε γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και ενέπνευσε την εμβληματική τσάντα Hermès που πήρε το όνομά της,

Το 1983, η Birkin καθόταν δίπλα στον πρόεδρο της Hermès σε μια πτήση, όταν η ψάθινη τσάντα της άνοιξε. Η Birkin, η οποία είχε τρία παιδιά, μοιράστηκε την πρόκληση να βρει μια τσάντα που θα μπορούσε να χωρέσει όλα όσα χρειαζόταν μια πολυάσχολη, εργαζόμενη μητέρα.

Η συνομιλία οδήγησε στη δημιουργία της Birkin, της status-symbol, luxury τσάντας που αναζητούσαν διασημότητες και λάτρεις της μόδας.

Σε μια συνέντευξη του 2021 στην Wall Street Journal, η Birkin είπε ότι δεν χρησιμοποίησε την τσάντα Hermès, παρόλο που την ενέπνευσε.

«Μεταφέρω πάρα πολλά πράγματα και είναι πολύ βαριά. Αντίθετα, γεμίζω τσέπες για το παλτό», είπε εκείνη την εποχή.

Η Jane Birkin, η γεννημένη στη Βρετανία ηθοποιός και τραγουδίστρια που έγινε γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και ενέπνευσε την εμβληματική τσάντα Hermès που πήρε το όνομά της, πέθανε την Κυριακή. Ήταν 76 ετών.

Η Birkin μεγάλωσε στο Λονδίνο αλλά βρήκε φήμη στη Γαλλία. Μετακόμισε εκεί ως νεαρή ηθοποιός και γνώρισε τον Γάλλο ηθοποιό και τραγουδιστή Serge Gainsbourg, με τον οποίο είχε μακρά ρομαντική και δημιουργική συνεργασία.

Οι δυο τους δούλευαν συχνά επαγγελματικά και το 1969 κυκλοφόρησαν το «Je t’aime…moi non plus», μια από τις μεγαλύτερες μουσικές τους επιτυχίες.

Ο Serge Gainsbourg και η Jane Birkin στις Κάννες της Γαλλίας το 1976

Το 1983, η Birkin καθόταν δίπλα στον πρόεδρο της Hermès σε μια πτήση, όταν η ψάθινη τσάντα της άνοιξε. Η Birkin, η οποία είχε τρία παιδιά, μοιράστηκε την πρόκληση να βρει μια τσάντα που θα μπορούσε να χωρέσει όλα όσα χρειαζόταν μια πολυάσχολη, εργαζόμενη μητέρα.

Η συνομιλία οδήγησε στη δημιουργία του Birkin, της στάτους-σύμβολου, της πολυτελούς τσάντας που περιζήτησαν διασημότητες και λάτρεις της μόδας.

Η τσάντα Birkin, η οποία διατίθεται σε διαφορετικά δέρματα, μπορεί να κυμαίνεται από περίπου 10.000 $ έως και εξαψήφια.

Σε μια συνέντευξη του 2021 στην Wall Street Journal, η Birkin είπε ότι δεν χρησιμοποίησε την τσάντα Hermès, παρόλο που την ενέπνευσε.

«Μεταφέρω πάρα πολλά πράγματα και είναι πολύ βαριά. Αντίθετα, γεμίζω τσέπες για το παλτό», είπε εκείνη την εποχή.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της για σκηνοθέτες, όπως η Varda και ο Michelangelo Antonioni.

Μεγαλωμένη σε ένα δημιουργικό, άνετο σπίτι της μεσαίας τάξης στο Λονδίνο, η Birkin παντρεύτηκε τον Βρετανό συνθέτη και μαέστρο John Barry το 1965. Αργότερα χώρισαν αλλά απέκτησαν μια κόρη, τη φωτογράφο μόδας Kate Barry, η οποία πέθανε το 2013.

Η Birkin είχε άλλες δύο κόρες: την τραγουδίστρια και ηθοποιό Charlotte Gainsbourg, από τη σχέση της με τον Serge Gainsbourg, και τη Γαλλίδα μοντέλο και τραγουδίστρια Lou Doillon, από μια σχέση με τον Γάλλο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Jacques Doillon.

Πάμε να δούμε όμως κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την υγεία μίας από τις πιο αισθησιακές γυναίκες που γνώρισε ο πλανήτης-σύμφωνα με το closermag.fr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Match (@parismatch)

Η Jane ήταν μία χαρά στην υγεία της ώσπου μπήκαν στη ζωή της τα εμβόλια COVID-19.

Yπήρξε φανατική υπέρ του εμβολιασμού αλλά και του επίσημου αφηγήματος του COVID-19.

Οι Γάλλοι και όλος ο κόσμος ζουν με την επιδημία Covid-19 εδώ και δύο χρόνια. Για την εξάλειψή του, έχουν τεθεί σε εφαρμογή πολλές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης εκστρατείας εμβολιασμού. Αυτό προκάλεσε πολλή κουβέντα και η Jane Birkin δεν δίστασε να πει τη γνώμη της στο Parisien.

-Είμαι τυχερή που έχω γονείς που δεν παραπονέθηκαν ποτέ. Είχαν γνωρίσει τον πόλεμο, τον πραγματικό. Εκεί, δεν είναι ο πόλεμος», επιβεβαίωσε αρχικά. «Φοράμε μάσκα, και τι; Είμαι τριπλά εμβολιασμένη, υπάρχουν χώρες που δεν είναι τόσο τυχερές», συνέχισε πριν προσθέσει: «Λυπάμαι πραγματικά τους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, τους νοσοκόμους που βρίσκονται στο μέτωπο. Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα βελτιωθεί σύντομα», κατέληξε, πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.

Η ίδια μετά τον εμβολιασμό της υπέστη ένα εγκεφαλικό τον Αύγουστο του 2022.

Πέρυσι το χειμώνα είχε επιστρέψει στη σκηνή.

Είναι χαρούμενη-σημείωνε το αφιέρωμα του closermag.fr.

Περίμενε απεγνωσμένα να ξανασυναντήσει το κοινό της. Έτσι, μετά το αναγκαστικό αλλά σημαντικό και απαραίτητο διάλειμμά της, μπόρεσε να συνεχίσει την περιοδεία της. «Είμαι ανακουφισμένη που η επιστροφή μου στη σκηνή πήγε καλά. Επιπλέον, κάνω μια εκπομπή που ακυρώθηκε πριν από πέντε μήνες», εξήγησε προτού προσθέσει, «Ήταν πολύ περίεργο, αλλά ο κόσμος ήταν τόσο χαρούμενος που έβλεπε τη παράσταση».

Εγώ στο μεταξύ ήμουν χαρούμενη καθώς είχα την ευκαιρία να πηδάω σε ένα τρένο με τον Στους αγγέλους, στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ήταν «με χαρά που επέστρεψε σε περιοδεία. Είναι η δουλειά μου. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία να πηδήξω σε ένα τρένο με τον Bielsa (τον σκύλο της) και τον βοηθό μου, να βρω τους μουσικούς μου σε ένα άγνωστο μέρος, να ανακαλύψω νέα πρόσωπα, ίσως να τα ξεσηκώσω», είπε.

Τι γίνεται με το ατύχημα (εγκεφαλικό) στην υγεία της; «Δεν είναι καν ανάμνηση. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους αγαπημένους μου. Εγώ, ήξερα ότι ήμουν σε καλά χέρια», είπε η ηθοποιός. «Εντατική, το ξέρω, ήταν από πάνω μου. Τα γαλλικά δημόσια νοσοκομεία είναι υπέροχα, οι νοσοκόμες αξιολάτρευτες», κατέληξε η Jane Birkin, χαρούμενη που αυτή η περίοδος είναι πίσω της.

Κι όμως η αυτή η περίοδος δεν κράτησε για πολύ.

Για δώδεκα χρόνια, ο Serge Gainsbourg και η Jane Birkin έζησαν μια παθιασμένη ιστορία αγάπης, από την οποία γεννήθηκε η Charlotte Gainsbourg. Το σπίτι του τραγουδιστή θα είναι σύντομα προσβάσιμο στο κοινό. Μια πρωτοβουλία που χαιρέτισε η ηθοποιός. «Έζησα εκεί για δεκατρία χρόνια, αλλά δεν ήμουν εκεί για πολύ καιρό. Οι άνθρωποι θα μείνουν εντελώς έκπληκτοι όταν δουν αυτό το σπίτι όπου τίποτα δεν έχει μετακινηθεί», είπε αρχικά. «Υπάρχει παντού στο σπίτι η ματιά του ζωγράφου, του Serge, η απόλυτη πρωτοτυπία του… Είναι προφανές ότι θα ήθελε να γίνει μουσείο».

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*