01:52 - 11/07/2023

Το WEF λέει ότι τα CBDC πρέπει να «εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα σας» εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην κοινωνία

Διαφημίσεις

Το WEF έχει δηλώσει ότι σε όλους τους πολίτες πρέπει να εμφυτευθεί ένα μικροτσίπ CBDC στο πολύ εγγύς μέλλον, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και να κάνουν βασικά πράγματα όπως η αγορά τροφής και νερού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Richard Werner, στο πολύ εγγύς μέλλον οι πολίτες θα «χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία», όπως ένα «εμφύτευμα τσιπ CBDC», προκειμένου να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ο καθηγητής Richard A. Werner είναι οικονομολόγος και καθηγητής τραπεζικών και χρηματοοικονομικών. Είναι γνωστός ως ο εισηγητής μιας νέας νομισματικής πολιτικής μετά την κρίση που ονόμασε Ποσοτική Χαλάρωση (“QE”) – την οποία πρότεινε στην Ιαπωνία το 1995 ως επικεφαλής οικονομολόγος μιας βρετανικής επενδυτικής τράπεζας.

Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας και στην Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης. Συμμετέχει στην υποστήριξη της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών κοινοτικών τραπεζών μέσω μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Local First CIC .

Το Expose-news.com αναφέρει: Στη Διάσκεψη Επιστημών του Άμστερνταμ το 2022, ο καθηγητής Βέρνερ έδωσε μια διάλεξη για τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (“CBDC”) και την Ατζέντα του 2030. Στο περιθώριο της φετινής Συνόδου Επιστημών του Άμστερνταμ, μίλησε στον Ivor Cummins για τα CBDC και για το πόσο υψηλός πληθωρισμός έχει ενορχηστρωθεί από τις κεντρικές τράπεζες για να προωθήσουν την ατζέντα τους.

Υπάρχουν δύο πτυχές των νομισματικών πολιτικών QE που πρότεινε ο καθηγητής Werner: QE1 και QE2. Το QE1 είναι για την κεντρική τράπεζα να παρέμβει και να αγοράσει τα μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία στο τραπεζικό σύστημα. Η κεντρική τράπεζα αγοράζει μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία στην ονομαστική τους αξία και το πρόβλημα λύνεται, οι τράπεζες έχουν ισχυρό ισολογισμό. Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να κάνει τις τράπεζες να αυξήσουν την πίστωση.

Έτσι, ο καθηγητής Werner πρότεινε το QE2 που επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα να αναγκάσει τις τράπεζες να δημιουργήσουν περισσότερα χρήματα και να τα ωθήσουν στην οικονομία. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με τις κεντρικές τράπεζες να αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία, π.χ. ακίνητα, από μη τραπεζικούς τομείς. Τα χρήματα που λαμβάνουν οι μη τραπεζικοί τομείς από την πώληση του ακινήτου θα κατατεθούν στη συνέχεια στον τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή. Όταν μια οικονομία βιώνει αποπληθωρισμό, «έτσι μπορούν οι κεντρικές τράπεζες να ωθήσουν χρήματα στην οικονομία άμεσα», εξήγησε ο καθηγητής Βέρνερ.

Το QE1 ακολούθησε η Ιαπωνία στη δεκαετία του 1980, αλλά οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την Ιαπωνία στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το QE2. Και μετά από το μπλε και σε λάθος στιγμή, το QE2 υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες τον Μάρτιο του 2020. Η πρόθεση της υιοθέτησης του QE2 εκείνη την εποχή ήταν να προκαλέσει υψηλό πληθωρισμό. Γιατί; Για να μετακινηθούν οι οικονομίες σε ένα σύστημα CBDC.

«Πρέπει να σκεφτείτε τα CDBC ως ένα σύστημα ελέγχου [ή ένα σύστημα αδειών], όχι ένα νόμισμα», εξήγησε ο καθηγητής Werner.

«Είναι ένα νόμισμα υπό όρους που βασίζεται στο ότι θα λάβετε πραγματικά αυτήν την άδεια. Τώρα, εάν τύχει να είστε κάποιου είδους επικριτής της κυβερνητικής πολιτικής ή επικριτής των κεντρικών τραπεζών, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Ή αν τολμήσετε να βγείτε από τη ζώνη της πόλης των 15 λεπτών, ξέρετε, ίσως θα διαπιστώσετε ότι: «Ω [το CBDC μου δεν λειτουργεί]». Φυσικά, αυτά είναι πράγματα που έχουμε ήδη δει στην Κίνα. Υπάρχουν πολλά βίντεο όπου κάποιος προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει για να αγοράσει ένα εισιτήριο και δεν λειτουργεί επειδή τα κοινωνικά του αποτελέσματα είναι χαμηλά».

Και, ουσιαστικά, δεν υπάρχει πραγματικό δικαίωμα προσφυγής. Με πολύ λίγους ανθρώπους να ελέγχουν τους πάρα πολλούς, οι ελεγκτές θα χρησιμοποιήσουν υπολογιστές και αλγόριθμους για να τρέξουν το σύστημα. Εάν υποβάλετε ένσταση για τον αποκλεισμό CDBC, θα έχετε να κάνετε με αυτοματοποιημένες απαντήσεις.

Ο καθηγητής Βέρνερ εξήγησε ότι οι κεντρικοί σχεδιαστές, όπως τους αποκαλεί, ενορχηστρώνουν τον πληθωρισμό για να καλύψουν τις αλλαγές στα τραπεζικά συστήματα. Για παράδειγμα, στη δεκαετία του 1970 ο υψηλός πληθωρισμός ενορχηστρώθηκε για να καλύψει τη μετατόπιση του δολαρίου ΗΠΑ που στηρίζεται σε χρυσό στο πετροδολάριο. Και ο υψηλός πληθωρισμός που βιώσαμε το 2021/2022 έχει ενορχηστρωθεί για να καλύψει τη μετάβαση από το πετροδολάριο στα CBDC.

Τον Μάρτιο του 2020, η Federal Reserve και άλλες βασικές κεντρικές τράπεζες υιοθέτησαν το QE2, μια σύσταση για αποπληθωρισμό ή συρρίκνωση της οικονομίας. Τον Μάρτιο του 2020 οι οικονομίες δεν συρρικνώνονταν, αλλά η Federal Reserve υιοθέτησε το QE2 και αγόρασε περιουσιακά στοιχεία από μη τράπεζες αναγκάζοντας τις τράπεζες να δημιουργήσουν πίστωση. Ήταν πολύ σαφές ότι επρόκειτο να δημιουργήσει πληθωρισμό. Αυτό δεν ήταν λάθος στην κρίση, ήταν εσκεμμένο, εξήγησε ο καθηγητής Werner. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική που λαμβάνεται πολύ σπάνια.

Η απόδειξη ότι αυτή ήταν μια σκόπιμη ενέργεια, είπε ο καθηγητής Βέρνερ, ήταν ότι «λίγο πριν από τον κορωνοϊό τον Αύγουστο του 2019, έγινε μια διάσκεψη στο Τζάκσον Χόλε του ετήσιου συνεδρίου των Κεντρικών Τραπεζών, αλλά προσκάλεσε τη BlackRock τον μεγάλο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων… και η BlackRock έκανε μια πρόταση. Είπαν «θα υπάρξει άλλη κρίση… αλλά αυτή τη φορά πρέπει να δημιουργήσουμε πληθωρισμό». Ποτέ δεν εξηγούν γιατί, απλώς λένε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε πληθωρισμό… και να πώς θα το κάνουμε και ανέφεραν την πρότασή μου χωρίς να αναφέρουν το όνομά μου, φυσικά».

«Και, υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας», είπε ο καθηγητής Werner, «η Federal Reserve προσέλαβε τη Blackrock τον Μάρτιο του 2020 για να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία… Το QE ήταν για μια αποπληθωριστική κατάσταση, αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιούσαν έπρεπε να προκαλέσει πληθωρισμό, δεν υπήρχε αμφιβολία. Και το ήξεραν γιατί το είπαν κιόλας».

«Έτσι, αυτός ο [τρέχων] πληθωρισμός δημιουργείται σκόπιμα από τις κεντρικές τράπεζες, από τους κεντρικούς σχεδιαστές. Πώς θα τους τιμωρήσουμε λοιπόν για αυτό; «Ω, ας τους δώσουμε περισσότερες εξουσίες, ας τους δώσουμε άνευ προηγουμένου εξουσίες για τα πάντα, για τη ζωή στη Γη μέσω των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας».

«Ο αληθινός λόγος που νομίζω γιατί ήθελαν αυτόν τον πληθωρισμό επειδή αυτός είναι για να καλύψουν, ουσιαστικά, την αποσύνθεση του πετροδολαρίου και να προχωρήσουν στο νέο σύστημα που θέλουν να βασιστεί στο CBDC».

Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για χρήση CBDC μέσω εφαρμογών που βασίζονται σε τηλέφωνο. «Ναι, αυτή είναι η αρχική φάση. Αλλά αυτό που ήταν ήδη έτοιμο γύρω στο 2015, είναι ο απώτερος στόχος – αυτό που πραγματικά θέλουν, προφανώς, μου είπε ένας Κεντρικός Τραπεζίτης – είναι το CBDC να μοιάζει με ένα μικρό κόκκο ρυζιού που θέλουν να βάλουν κάτω από το δέρμα σου, που είναι η άποψή μου προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ένα εμπόδιο για να κάνουν τους ανθρώπους να το αποδεχτούν αυτό», είπε ο καθηγητής Werner.

Έτσι, χρησιμοποιούν τις κρίσεις, την αναστάτωση και την ανεργία για να εισαγάγουν καθολικό βασικό εισόδημα, για να μαλακώσουν το κοινό ώστε να αποδεχτεί ένα τσιπ CBDC που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα τους.

«Θα λαμβάνετε 2.000 ευρώ στον λογαριασμό σας κάθε μήνα. Αλλά φυσικά, για να το εκτελέσουμε αποτελεσματικά [θα πουν:] «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πιο πρόσφατη τεχνολογία, ώστε να χρειαστείτε το εμφύτευμα τσιπ CBDC».

triklopodia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*