Διαφημίσεις

Η αστυνομία της Σουηδίας έδωσε άδεια σήμερα για τη διεξαγωγή μικρής συγκέντρωσης μπροστά από το μεγαλύτερο τέμενος της Στοκχόλμης, στη διάρκεια της οποίας ο διοργανωτής της πρόκειται να κάψει αντίτυπο του Κορανίου, κατά την πρώτη ημέρα της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής Άιντ αλ Άντχα.

«Η αστυνομία έδωσε άδεια για τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης», καθώς εκτίμησε ότι «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια» εξαιτίας του γεγονός της καύσης του Κορανίου «δεν είναι τέτοιας φύσης που να δικαιολογούν την απαγόρευσή της», ανέφερε στην απόφασή της.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος της Στοκχόλμης.

Το θέμα είναι ευαίσθητο στη Σουηδία, όπου διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη, στη διάρκεια της οποίας κάηκε αντίτυπο του Κορανιού, είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας, η οποία εξακολουθεί να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο διοργανωτής της σημερινής συγκέντρωσης, ο 37χρονος Σαλουάν Μομίκα, ο οποίος δηλώνει ότι είναι Ιρακινός πρόσφυγας που θέλει να απαγορευτεί το Κοράνι, ανέφερε ότι θέλει «να εκφράσει την άποψή του». «Θέλω να σκίσω το Κοράνι και να το κάψω», έγραψε στο αίτημα που κατέθεσε στην αστυνομία.

Εκτός από τον Μομίκα άλλος ένας άνθρωπος αναμένεται να συμμετάσχει στη διαδήλωση, σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία.

Η αστυνομία της Στοκχόλμης δεν είχε εγκρίνει τη διεξαγωγή δύο διαδηλώσεων, στις 6 και 9 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια των οποίων οι διοργανωτές τους θα έκαιγαν το Κοράνι, καθώς είχε εκτιμήσει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη.

Οι διαδηλωτές είχαν προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης και δικαιώθηκαν στις αρχές Απριλίου. Την πρωτόδικη απόφαση επικύρωσε και το εφετείο, εκτιμώντας ότι οι κίνδυνοι για την ασφάλεια που επικαλέστηκε η αστυνομία «δεν συνδέονταν ξεκάθαρα» με τις εν λόγω διαδηλώσεις.

Σε αυτή την απόφαση βασίστηκε η αστυνομία της Στοκχόλμης για να επιτρέψει τη σημερινή συγκέντρωση.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Η αστυνομία της Σουηδίας έδωσε άδεια για συγκέντρωση στην οποία θα κάψουν Κοράνι”
  1. Μετα αμα βρουνε καμμια δεκαρια σφαγμενους,δεν θα γελαμε.Για οσους χαρηκαν,οταν καποιοι αλλοι θα παρουν αδεια να καψουν την Αγια Γραφη να πατε να το διασκεδασετε.

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕΟΛΟΥΣ.
    Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ;;;
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΟ ΒΕΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ;;;

    ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ;

    ΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ MPOREI KAI NA ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΣ ;;;
    ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ;;;
    ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *