10:51 - 25/06/2023

Τελικά τον σταμάτησε ο Λουκατσένκο! Οι Wagner επιστρέφουν στους στρατώνες τους. Συμφωνία Λουκατσένκο-Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση!

Διαφημίσεις

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο ισχυρός άνδρας του Βάγκνερ συμφώνησε να σταματήσει τις «κινήσεις» των στρατευμάτων του, καθώς και μέτρα «για αποκλιμάκωση της έντασης».

O Prigozhin σε ηχητικό μήνυμα διέταξε τους μαχητές του: Για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, επιστρέφουμε τα κομβόι μας στις βάσεις.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος λέει ότι διαπραγματεύτηκε αυτό το Σάββατο με τον αρχηγό του Βάγκνερ για να σταματήσουν οι μετακινήσεις των στρατευμάτων της παραστρατιωτικής ομάδας στη Ρωσία και να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση.

«Ο Εβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε το ανεπίσημο κανάλι Telegram της Λευκορωσικής προεδρίας, Πουλ Περβόγκο.

Αποφυγή ενός λουτρού αίματος
Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η διαμεσολάβηση έγινε σε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα.

«Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Βάγκνερ», πρόσθεσε ο Πουλ Περβόγκο.

Μια ανακοίνωση που επιβεβαιώθηκε από τον Evguén Prigojine, ο οποίος δήλωσε ότι οι άνδρες του «επιστρέφουν» στα στρατόπεδά τους για να αποφύγουν ένα λουτρό αίματος.BFΜΤV

O Prigozhin σε ηχητικό μήνυμα διέταξε τους μαχητές του: Για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, επιστρέφουμε τα κομβόι μας στις βάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μένουν προς επαλήθευση, αλλά που ο Iouri Podoliaka έχει ήδη κρίνει σκόπιμο να δημοσιεύσει, έχει ήδη βρεθεί συμβιβασμός για τον τερματισμό της εσωτερικής σύγκρουσης που έχει αναστατώσει από χθες τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης:
-Η Wagner παύει αυτές τις δραστηριότητες στη Ρωσία και επικεντρώνεται στις δραστηριότητές της στο εξωτερικό (ιδίως στην Αφρική)
–Παραιτούνται οι ηγέτες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στη διαμεσολάβηση φέρεται να ηγήθηκε ο Λουκασένκο.

Το κομβόι του Βάγκνερ στη Μόσχα έχει ήδη κάνει αναστροφή (αυτό το τελευταίο σημείο έχει ήδη επιβεβαιωθεί). Επίσης υπάρχουν βίντεο και αναρτήσεις που λένε πως οι Wagner ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Rostov. Aναχωρούν ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα για τη συμφωνία..

«Ο Πριγκόζιν είπε ότι ενώ οι άνδρες του απείχαν μόλις 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, αποφάσισε να τους γυρίσει πίσω για να αποφύγει «να χυθεί ρωσικό αίμα». Δεν είπε αν η Μόσχα έχει ανταποκριθεί στο αίτημά του να απομακρύνει τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου».

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Λουκασένκο

«Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας λεπτομερώς για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ηγεσία της PMC Wagner.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε και ευχαρίστησε τον Λευκορώσο συνάδελφό του για το έργο που επιτελέστηκε», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το Μινσκ ανακοίνωσε ότι ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Λουκασένκα να σταματήσει την κίνηση του PMC “Wagner”
Η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου είπε ότι έχει αναπτυχθεί μια κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης με εγγυήσεις ασφαλείας για μαχητές PMC αναφέρει το TASS. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin για την ανάπτυξη συμφωνιών με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του αρχηγού της δημοκρατίας.

“Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν σε κοινές ενέργειες. Ως συνέχεια των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας πραγματοποίησε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.

Η υπηρεσία Τύπου πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν μια συμφωνία «για το απαράδεκτο να εξαπολυθεί μια αιματοχυσία στο έδαφος της Ρωσίας».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λουκασένκο και Πριγκόζιν ξεκίνησαν αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία και διήρκεσαν όλη την ημέρα.

«Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τη μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτή τη στιγμή, μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης βρίσκεται στο τραπέζι, με εγγυήσεις ασφαλείας για μαχητές Wagner PMC», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

Το στάδιο του Ροστόφ προβάλει το μήνυμα: «Είμαστε όλοι ένας λαός και παλεύουμε ενάντια σε έναν εξωτερικό εχθρό. Πιστεύουμε στον ρωσικό λαό και στον Πρόεδρό μας. »

Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την απόσυρση στα στρατόπεδα – για να αποφευχθεί η αιματοχυσία όπως είπε. ποιός ξέρει τι μήνυμα του πέρασε ο Λουκατσένκο από Πούτιν..
Βέβαια ο Πούτιν είναι ο πιο μυστικός από όλους .. αυτός άλλωστε ήταν και είναι ο ρόλος του αθέατος ακόμη και όταν είναι στο προσκήνιο.. Ποτέ δεν θα μάθουμε όλη την αλήθεια αυτού του ”πραξικοπήματος” οπερέτα.

Το ποντίκι επιστρέφει στον υπόνομο……..στο τουνελάκι στο Μπαχμούτ εκεί όπου ήταν κι αν…

Ως μέρος της συμφωνίας ο Prigozhin εκτοπίζεται στη Λευκορωσία αλλά λήγει η ποινική του δίωξη για εξέγερση!

dimpenews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. OΝΗΣΙΤΑΛΑΣ 06/25/2023 @ 11:25 ΠΜ

    Ο Πριγκοζιν πρεπει να κρεμαστει σε ζωντανη μεταδοση,αλλιως υπαρχει προβλημα….

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥΤΙΝ.
    ΟΛΟΙ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΛΟΪ ΤΟΥ…

    ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ .
    ΜΗΝ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ (;;;) ΚΙΝΗΣΕΙΣ ,ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΤΟ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
    ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ…

  3. Εγώ βλέπω στρατηγική κίνηση των Ρώσων. Αποσύρουν την WAGNER στη Λευκορωσία για να χτυπήσουν από εκεί τους Ουκρανούς. Θα φανεί.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*