11:46 - 24/06/2023

Bill Ackman> Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, διαχειριστής hedge funds, στο πλευρό του Robert Kennedy Jr για τις παρενέργειες των εμβολίων

Διαφημίσεις

Ο όρος θεωρία συνωμοσίας μπήκε για τα καλά στη ζωή μας το 1964 όταν ανάμεσα στον πληθυσμό των ΗΠΑ ήταν διάχυτη η πεποίθηση ότι η CIA οργάνωσε τη δολοφονία του JFK.

By The Wrong Man

Μερικούς μήνες πριν, στα τέλη του 2022, ο διάσημος Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής Tucker Carlson του Fox News υποστήριξε στη διάρκεια της εκπομπής του πως πηγή του η οποία ήταν σε θέση να γωρίζει τα ντοκουμέντα που παραμένουν σε εμπάργκο για τη δολοφονία του John Kennedy στο Tέξας τον Νοέμβριο του 1963 του μετέφερε ότι πράγματι η CIA ήταν πίσω από τη δολοφονία του δημοφιλούς Προέδρου των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη “θεωρία συνωμοσίας” ήθελε σαν κίνητρο το διάταγμα 11110 του Kennedy το οποίο έδινε τη δυνατότητα στο κράτος και στους πολίτες των ΗΠΑ να μην πληρώνουν δυσβάστακτους τόκους για το δημόσιο χρέος της χώρας. Το συγκεκριμένο κίνητρο για τη δολοφονία Kennedy είχε με κάποια παραλλαγή εμφανιστεί και το 1912 με αφορμή τη βύθιση του Τιτανικού που σήμερα βρίσκεται εκ νέου στην επικαιρότητα.

Ο William Albert Ackman (Bill Ackman) είναι ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge funds, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, μιας εταιρείας διαχείρισης hedge funds. Η επενδυτική του προσέγγιση τον έχει κάνει ακτιβιστή επενδυτή. Mερικά 24ωρα πριν ο Ackman με αφορμή μία εκπομπή του Tucker Carlson ο οποίος σχολίαζε μία ακόμη απόπειρα των Νew York Times να εμφανίσουν τον Robert Kennedy Jr εκ νέου ως θεωρητικό συνωμοσίας θα γράψει στο Twitter το κείμενο που ακολουθεί>

Για το πλαίσιο, είμαι υπέρ της επιστήμης (είναι λυπηρό να λέω ότι πρέπει να το δηλώσω εκ των προτέρων) και το οικογενειακό μας ίδρυμα, το @PershingSqFdn, είναι ένας σημαντικός χρηματοδότης (100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα με περισσότερα να έρχονται) επιστημονικής έρευνας, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την επιστήμη και τη χώρα μας, όταν όποιος αμφισβητεί την επί του παρόντος αποδεκτή επιστήμη χαρακτηρίζεται ως θεωρητικός συνωμοσίας και λογοκρίνεται από μεγάλες εταιρείες μέσων.

Η επιστημονική μέθοδος είναι να αμφισβητούμε συνεχώς τις υποθέσεις μας. Πρόκειται για τον σκεπτικισμό και τη βαθιά έρευνα για την κατανόηση και την εξήγηση νέων δεδομένων που δεν συνάδουν με τις αρχικές παρατηρήσεις ή συμπεράσματα.

Η επιστήμη είναι μια ατέρμονη αναζήτηση της αλήθειας, και αυτή η συνεχής αναζήτηση είναι κρίσιμη, καθώς αυτό που κάποτε θεωρούνταν ως καθιερωμένη επιστήμη συχνά αναθεωρείται ή αντιστρέφεται με το πέρασμα του χρόνου. Για παράδειγμα, σκεφτείτε πώς η επιστήμη της ανθρώπινης διατροφής έχει αλλάξει δραματικά με την πάροδο του χρόνου ή υποθέσεις σχετικά με τα αίτια της νόσου του Αλτσχάιμερ. Και δεν ήταν πολύ καιρό πριν που αναφέρθηκαν γιατροί σε διαφημίσεις που συνιστούσαν τα τσιγάρα ως καλά για την υγεία σας.

Θα πρέπει να εκτιμούμε εκείνους τους επικριτές που αμφισβητούν το status quo και να συνεχίζουν να θέτουν τις δύσκολες ερωτήσεις. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το κάνουμε όταν τα οικονομικά της τρέχουσας επιστημονικής αντίληψης παρέχουν ανταμοιβές στη βιομηχανία που ανέρχονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, με τα συναφή αναπόφευκτα διεστραμμένα κίνητρα.

Θα πρέπει να επιδιώξουμε να απαντήσουμε στις ανησυχίες όσων αμφισβητούν την τρέχουσα επιστημονική σοφία. Δεν πρέπει απλώς να τους απορρίπτουμε ως θεωρητικούς συνωμοσίας. Κάτι τέτοιο εμποδίζει την πρόοδο της επιστημονικής γνώσης και μπορεί να μας κάνει να χάσουμε ευκαιρίες να διορθώσουμε λάθη που συνεχίζουν να προκαλούν βλάβη.

Ο @RobertKennedyJr και άλλοι έχουν εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια ορισμένων εμβολίων και έχουν αναζητήσει εξηγήσεις για τις δραματικές αυξήσεις στη συχνότητα εμφάνισης παιδικών αλλεργιών, αυτισμού και άλλων ζητημάτων υγείας. Αυτές είναι καλές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς. Και το λέω αυτό από την οπτική γωνία κάποιου που είναι πλήρως εμβολιασμένος μαζί με τα παιδιά μου.

Ο RFK μπορεί να είναι σωστός ή λάθος στις θεωρίες του. Τούτου λεχθέντος, οι ανησυχίες του συμμερίζονται εκατομμύρια γονείς και άλλοι. Αντί να λογοκρίνουμε το RFK και τους σκεπτικιστές, δεν θα έπρεπε αντ’ αυτού να επιδιώξουμε να κατανοήσουμε τις αιτίες για τη μαζική αύξηση του αυτισμού και των αλλεργικών ασθενειών στα παιδιά μας τα τελευταία 30 περίπου χρόνια;

Εάν τα εμβόλια δεν είναι η αιτία για αυξημένο αυτισμό και άλλες αλλεργιογόνες καταστάσεις, τότε ποια είναι η αιτία ή τα αίτια;
Νομίζω ότι όλοι θα επωφεληθούμε πολύ αν αφαιρέσουμε τις λέξεις «θεωρία συνωμοσίας» από το λεξικό μας και ανοίγοντας το μυαλό μας στην πιθανότητα απίθανων εναλλακτικών εξηγήσεων. Όταν κάποιος ακούει κάτι που ονομάζεται θεωρία συνωμοσίας, η φυσική αντίδραση είναι να απορρίψει τη θεωρία. Αυτός δεν είναι ένας καλός τρόπος για να μάθουμε την αλήθεια.

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι στην πραγματικότητα απλώς θεωρίες που χαρακτηρίζονται ως τέτοιες για να αποθαρρύνουν την περαιτέρω έρευνα.

Είχα τα δικά μου σοβαρά προβλήματα με τον @TuckerCarlson με τα χρόνια και διαφωνώ μαζί του σε πολλά θέματα, αλλά πρέπει να πω ότι έχει δίκιο στο αποψινό επεισόδιο που αξίζει να το παρακολουθήσετε.

Προτείνω το απόσπασμα του Tucker με κίνδυνο να δυσφημήσω όλα όσα είπα παραπάνω για συγκεκριμένο κοινό. Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ακράδαντα στην αναζήτηση της αλήθειας από ένα ευρύ φάσμα παρατηρητών και συμμετεχόντων στα μέσα ενημέρωσης.

Σας ενθαρρύνω να δοκιμάσετε αυτήν την προσέγγιση. Όταν ακόμη και ο χειρότερος εχθρός σου έχει μια διορατικότητα με την οποία συμφωνείς, συχνά έχω διαπιστώσει ότι έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι αληθινή. Νομίζω ότι θα διαπιστώσετε ότι αυτή η προσέγγιση θα σας διευκολύνει να πλησιάσετε την αλήθεια σε έναν αβέβαιο κόσμο.

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ο BILL ……ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΦΥΛΗΣ…..
    ΤΟ ΑΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΝ ΛΕΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΌ!
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ …

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*