11:44 - 23/06/2023

Η Τέχνη του Ελικόπτερου και του Κρυμένου Κροκόδειλου….

Διαφημίσεις

 

Η Τέχνη του Ελικόπτερου και του Κρυμένου Κροκόδειλου….

Μία προφυτεία λέγει ότι μετά την μεγάλη ευρεία επίθεση της Ρωσσίας, οι Ιουδαίοι θα καταλάβουν το λάθος τους….

Δεν αναφέρει το λάθος, αλλά ενδεχομένως αυτόν να διαδραματίζεται σε παρόν στάδιον.

Αφού κατάφεραν να βάλουν Ομοεθνείς με δύο διαφορετικά ονόματα, Ομόθρησκους και Ομόψυχους να εμφυλιοπολεμούν ως να μην εμφυλιοπολεμούν, κατάφεραν συνάμα να εκπαιδεύσουν ακόμη και τους κοιλιαράδες Ρώσσους στρατιώτες σε άριστη κατανόηση του σύγχρονου πολέμου σε διάφορους τομείς, αφού όλοι είναι μουδειασμένοι για το πώς θα διεξαχθεί ένας σύγχρονος συμβατικός ή ασυμβατικός πόλεμος και οι συνδυασμοί αυτών των δύο οπλικών συναρτίσεων.

Οι Ρώσσοι έχασαν ανθρώπους, οι Ουκρανοί έχασαν ανθρώπους, αλλά οι Ρώσσοι είναι πλέον ισχυρότεροι και βέβαιοι διά τον κοινόν παγκόσμιον εχθρόν.

Τα ρωσσικά ελικόπτερα πετσόκοψαν τα νατοϊκά άρματα μάχης της Ουκρανίας.

Πολλοί ήδη γνωρίζετε ότι το γρηγορότερον ζώον του πλανήτη είναι γατόπαρδος, αλλά δεν μπορεί να αναμετρηθεί με το γρηγορότερον πτηνόν που είναι ένας ιέρακας. Ακόμη και έναν μέτριας επιτάχυνσης πτηνόν είναι ταχύτερον από τον γατόπαρδον!

Τουτέστιν, το άρμα είναι έναν πτηνόν δίχως πτερά και το ελικόπτερον έναν άρμα με πτερά!

Η ταχύτητα αντίδρασης μεταξύ των δύο είναι αυτονόητη για το ποίον φέρει το πλεονέκτημα όταν δεν αναμειγνύονται άλλα οπλικά συστήματα. Τα ελικόπτερα θα γενοκτονήσουν τα άρματα μάχης.

Τα άρματα μάχης είναι σπουδαία όταν πια είναι εντός της πόλεως ή στρατοπέδου ή της καρδιάς του εχθρού, αλλά μέχρι να φτάσουν εκεί, ή από έναν χώρον ή πόλη σε μία άλλη πόλη ή μάχη είναι εκτεθειμένα, διότι κινούνται όπως οι κροκόδειλοι που θέλουν να αναμετρηθούν με τίγρεις ή αετούς εις την σαβάνα.

Η έκθεση τους αυτή τα κάνει ευάλωτα διά κατασπάραξη. Δίχως κάλυψη τα άρματα είναι πολλαπλάσια εγγυημένες νεκροφόρες και δη όταν η επίθεση απέχει πολλά χιλιόμετρα ή όταν τα αντιαρματικά είναι ισχυρά, σύγχρονα ή και δευτέρας γενεάς με άρτιους χειριστές. Τα δευτέρας γενεάς όπλα διαθέτουν ακαταμάχητον πλεονέκτημα την έλλειψη ηλεκτρονικών μέσων τα οποία ει δυνατόν να πλοκαριστούν ή αχρειστευτούν ή προδώσουν εκ των προτέρων την θέση τους εις τους εχθρούς.

Είναι όμως τα άρματα παντελώς άχρηστα και αχρείαστα εάν δεν συνοδεύονται από άλλα οπλικά συνστήματα;

Τα άρματα μάχης χρησιμεύουν περισσότερον διά την υπεράσπιση πόλεων, όταν είναι κρυμένα σε ανύποπτους χώρους, αυτούς που γνωρίζει ο κάτοικος και αγαπών την πόλη του και που γνωρίζει κάθε στενόν πέρασμα και γενικώς όλες τις συνενώσεις δρόμων επίσημων και ανεπίσημων ή διά του χαλάσματος συγκεκριμένων κτηρίων.

Όταν αυτά τα άρματα δεν είναι ηλεκτρονικά έχουν το πλεονέκτημα που αναφέραμε επειδή του λείπουν τα μειονεκτήματα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών συνστημάτων, που η εταιρεία που τα κατασκεύασε διαθέτει τα μυστικά που δεν αναφέρει ποτέ εις τον αγοραστή!

Όταν ο εχθρός αναγκαστεί να εισέλθει σε μία πόλη διά να την κατακτήσει ή αφού την έχει ισοπεδώσει άλλως πως κατόπιν εισέρχεται με πεζικόν και άρματα σε αυτήν, τότε τα άρματα που ήδη ευρίσκονται εκεί ή που μεταφέρονται εκεί μετά την ισοπέδωση, προς άμυνα, μπορούν να καταστρέψουν ολοσχερώς τα στρατεύματα των ξένων που δεν γνωρίζουν τα ιδιαίτερα και ευφυή μυστικά της τακτικής πολέμου πόλεως ή και τακτικής ζούγκλας της πόλεως!

Να μάθετε όλα τα μυστικά της πόλεως σας και όχι μόνον, ιδικής σας ή ξένης! Ελπίζω αυτά εάν έχουν να προσφέρουν κάτι να διαβάζονται από τας ημέτερας δυνάμεις και όχι από τους εχθρούς. Βεβαίως, δεν μου επιτρέπεται δημόσια να αναφερθώ σε σημεία τακτικής που εντόπισα ώστε να μην γίνονται γνωστά εις τους εχθρούς, έστω και εάν λαχόν δεν γίνουν γνωστά και εφόσον είναι σημαντικά, ούτε εις τους ημέτερους στρατηγούς κάθε βαθμού, από μονάδα ενός ανθρώπου έως γειτονιά, διμοιρία έως ταξιαρχία, αναλόγως….

Εάν η Ρωσσία διαθέτει 5.000 άρματα και επιβιώσουν και εάν διά να κατακτηθεί πρέπει να γίνει προέλαση σε πόλεις, τότε αυτά τα άρματα με την σωστή αντάρτικη, αιφνίδια και απρόβλεπτη απρόσμενη τακτική εμφάνισης τους δύνονται να φέρουν τον θρίαμβον έως και την δυνατότητα αντεπίθεσης σε ξένο έδαφος. Τροφή διά σκέψη σε εμάς!

Όσοι γνωρίζουν αριανές [πολεμικές] τέχνες κάθε είδους, από την άμεση, έως την στρατηγική ποδοσφαίρου, γνωρίζουν ότι ένας παίκτης ή μία ομάδα, μπορεί να μεταμορφώσει κατάλληλα τις επιθετικές αρετές της σε αμυντικές ή τις αμυντικές σε επιθετικές, χωρίς να το αντιληφθεί, έστω, έγκαιρα ο αντίπαλος και ο εσωτερικός προδότης και εχθρός.

Ο κροκόδειλος παραφυλάσσει και εκεί που γνωρίζεις την ύπαρξη του αλλά και εκεί που δεν υποπτεύεσαι, επειδή δεν φέρει τα προσόντα του δρομέα αλλά τα προσόντα του μεγάλου αδύστακτου στόματος και γνωρίζει να παρακαλύπτεται σε ύδατα ως καταδρομέας, όπως ο εύκοιλος [κοιλιαράς] Ρώσσος του μετώπου μάχης, αιφνιδιάζει δίχως να αφήνει περιθώρια αντίδρασης αυτοσωτηρίας εις το θύμα.

Το άρμα είναι ένας κροκόδειλος που δεν πρέπει να ανταγωνίζεται τον αητόν, είναι ως να προσπαθεί ένας πυγμάχος να ανταγωνιστεί έναν ψιντρόν εις την ενόργανη γυμναστική.

Άρα τε, εκεί όπου τα άρματα χρησίμευαν κάποτε διά επίθεση τώρα μπορούν να χρησιμεύσουν διά την μόνιμη άμυνα, ως πλήθος τερματοφύλακες που καλύπτουν με πάχος όλον το εύρος του τέρματος ούτως ώστε και χωρίς άλλον αμυντικόν να μην δύναται ο αντίπαλος να σκωράρει. Η ισοπαλία εντός έδρας από μία ισχυρή επιτιθέμενη ομάδα, ισοδυναμεί με ήττα της επιτιθέμενης ομάδας, διότι ο σκοπός της είναι η άλωση και εάν δεν αλώσει έγκαιρα θα εξουδετερωθεί. Τέτοιες μάχες έγιναν και εις το παρελθόν, όπως εις την ναζιγερμανική επίθεση εις τα βάθη της Ρωσσίας.

Όταν η επιθετική ομάδα αποτύχει ή καθυστερήσει να σκωράρει, θα περικυκλωθεί και τόσον η άμυνα της αμυνόμενης όσον και η άμυνα και της επιτιθέμενης ομάδας θα ανήκουν ει δυνατόν εις τον έλεγχον της αμυνόμενης ομάδας. Αυτόν ίσως δεν το κατανοούν πολλοί, εξ’ άλλου δεν εισέρχομαι εσκεμμένα σε λεπτομέρειες, σκεφθείτε τα πώς και τα διατί!

Η σατανική αταξία απραγμάτων, δημιούργησε εάν δεν είναι όλα στημένα, έναν πολύποδα πολυπυγμής μέσα της που την κτυπάει αδιάκοπα. Ουσιαστικά έχει παγιδευτεί σε μία βιαστική άνευ όρων συντριπτική ήττα των Ρώσσων και διά κάποιους λόγους φοβάται πως εάν καθυστερήσει τότε όλον το οικοδόμημα γενοκτονίας, ανωμαλοποιήσεως, αποβλακώσεως και ελέγχου των παγκόσμιων μαζών, θα πέσει ως χάρτινος πύργος.

Ένας εμφανής λόγος, είναι ότι θέλουν να σταματήσουν την κούρσα σύχρονης παραγωγής όπλων της Ρωσσίας, προβλέποντας ότι θα γίνει τόσον αήττητη ώστε να δύναται να καθορίσει ακόμη και διά δηλώσεων αφού πρωτίστως επιδείξει τους οδόντες της, νέα παγκόσμια οικονομική στρατηγική που ταυτόχρονα σημαίνει ισοπέδωση της παγκόσμιας μασονικής οικονομίας και των τραπεζών της. Ίσως σας φαίνονται ασύλληπτα αυτά, αλλά εάν η Ρωσσία προστατεύσει τον χρόνον διά να γίνει οπλικά η μοναδική υπερδύναμη και εφόσον αυτόν είναι δυνατόν βάσει των οπλικών συνστημάτων που ετοιμάζει, τότε θα παρακολουθήσετε τι σημαίνει παγκόσμια επιβολή διά της ισχύος όπλων σε παγκόσμια αυτοκρατορεία οικονομίας.

Η Ιστορία μας δίδαξε ότι τρεις πόλεις, η Δήλος π.Χ., η Κωνσταντινούπολη και η Αμμόχωστος μ.Χ., καταστράφηκαν ή και κατακτήθηκαν ευκόλως παρ’ όλη την ισχυρήν οικονομική δύναμη και διπλωμματία τους, από δυνάμεις ισχύος όπλων. Ο Πύρρος από τον Πόντον διά την πρώτη, οι Οθωμανοί διά τις δύο άλλες. Βεβαίως, πέντε ιερωμένοι κάλεσαν απ’ ό,τι λέγεται τους Οθωμανούς εις την Κύπρον διά να απαλλαγούν οι Ελληνοκύπριοι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί την τυραννία και συγχώνευση της Ορθοδοξίας από τον Καθολικισμόν και το επέτυχαν, παρότι, γνώριζαν ότι με την έλευση των Οθωμανών κάποιοι θα εξισλαμίζονταν. Λέγεται ότι 77 χωριά Καθολικών και Ενετών γενοκτονήθηκαν από τους Οθωμανούς, ενώ συνάμα οι πλουτοκράτες της Βενετίας που ανταγωνίζονταν τους πλουτοκράτες Ενετούς της Αμμοχώστου ουσιαστικά χάρηκαν επειδή χάθηκαν ανταγωνιστές τους, ενώ διά τους Ελληνοκύπριους ήταν άφιξη ευκαιρείας, διά κάποιους να πλουτίσουν αφού αυτό ήταν ανεκτό από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά όχι από την Ενετική «Δημοκρατία» εφάμιλλη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και Συμμαχίας, αφού την ανάγνωσαν και αντέγραψαν μαζύν με άλλες συμβουλές της Ιστορίας.

Οι κληρικοί [που πενταμελής επιτροπή επισκέφθηκε κρυφά τον Σουλτάνο] που αν αληθεύει ανάκοψαν την ενετοποίηση και καθολικοποίηση των Ελληνοκύπριων επειδή δεν θα μπορούμε να επανέλθουμε εις την Ορθοδοξία ενώ με την βαθειά διαφορά του Ισλάμ δεν θα μπορούν να μας απορροφήσουν πλήρως και ανεξίτυλα εκτός από πλήρη απάνθρωπη κατάκτηση και δίωξη μας, γνώριζαν και είχαν μελετήσει τους κληρικούς που εργάστηκαν οπωσδήποτε να μην πέσει η Κωνσταντινούπολη εις τους Παπικούς διότι θα εξαλειφθούμε ενώ με τους Οθωμανούς θα ανακάμψουμε θρησκευτικά και ως εκ τούτου και πατριωτικά, ηθικά και οικογενεικά, σκέψη η οποία επαληθεύτηκε καθότι με την Επανάσταση του 1821 μ.Χ. επιτεύχθηκε έστω και έναν ψευδορωμαίικο που μέσα του μπορούν να κυκλοφορούν έστω και υπό καταδίωξη κατά καιρούς και όπως προδιαγράφεται περισσότερον σύν τω χρόνω εάν δεν ανατραπεί η κατάσταση, οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Εάν όλος ο Ελληνισμός ενωνόταν διά της πτώσεως ή διαλύσεως της Ελληνοβυζαντινής Αυτοκρατορίας, τώρα θα είμασταν Καθολικοί εάν αγνοία μας ότι υπήρξαμε Ορθόδοξοι, όπως οι Οθωμανοί κατάφεραν να κάνουν τους Πόντιους εξισλαμισμένους να μην γνωρίζουν ότι οι προγόνοι τους ήταν Έλληνες Ορθόδοξοι και που εφαρμόστηκε από τους Νεότουρκους και όχι τους Οθωμανούς, που δεν τους ενδιάφερε η μονοθρησκευτική κατάσταση, ακόμη και διά λόγους ισορροπίας, εάν κάποιος άλλος μωαμεθανός ηγεμόνας προσπαθούσε να καταλύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, να μπορούν να επιστρατεύσουν αλλόθρησκους εναντίον του εχθρού ηγεμόνα.

Αυτά είναι Ιστορία και όχι τα επιγραμματικά σχόλια, αυτά είναι στρατηγική που πρέπει να επιλέγουμε ή και να πράττουμε ούτως ώστε να επαναλαμβάνετε η Ιστορία που μας συμφέρει και είναι δίκαιη και να προανακόπτεται η επανάληψη της Ιστορίας που δεν μας συμφέρει και είναι άδικη.

Σε αυτά έχω αφήσει κάποια ίχνη διά κλειδιά δι’ αυτούς που πρέπει και θέλουν να γνωρίζουν υπέρ μας και εναντίον αυτών που δεν πρέπει και να μην θέλουν να γνωρίζουν εναντίον μας!

Παναγιώτης Δίας



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. Ναι μεν αλλά 06/23/2023 @ 2:23 ΜΜ

    Άρμα εντος αστικού περιβάλλοντος ισοδυναμεί με αυτοκτονία για το άρμα.

  2. ΠάνοςΓέριμου 06/23/2023 @ 7:55 ΜΜ

    ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, σεβαστόν, αν θέλεις εξήγησε γιατί, με ενδιαφέρει. Μπορεί να ισχύει έναν από τα δύο ή αμφότερα, εξαρτάται από άλλους παράγοντες, με ισχυρή αεράμυνα ή όταν πια δεν υπάρχουν αεροπλάνα όταν τα άρματα είναι χωσμένα είμαι της γνώμης πως είναι ισχυρά τείχη και αρπακτικά που αιφνιδιάζουν….

  3. Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ 06/23/2023 @ 8:47 ΜΜ

    Τα σύγχρονα άρματα διαθέτουν βαρέα όπλα και ισχυρή θωράκιση, όπως επίσης και ταχύτητα που τους επιτρέπει να μετακινούνται γρήγορα προς και από το πεδίο της μάχης. Παρ’ όλο που τα άρματα δεν έχουν μεγάλη αυτονομία και είναι ιδιαίτερα δαπανηρά τόσο για την αγορά τους όσο και για την συντήρησή τους, αποτελούν ένα από τα πλέον διαδεδομένα όπλα, καθώς μπορούν εύκολα να προσβάλλουν στόχους αντίπαλων δυνάμεων και κυρίως να καλύψουν την προέλαση πεζικού και φίλιων στρατευμάτων.

  4. ο αγαπητικοσ της βοσκοπούλας 06/23/2023 @ 8:48 ΜΜ

    Στις διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις τα άρματα συμμετέχουν συγκροτώντας ίλες αρμάτων και ποτέ μεμονωμένα. Συνήθως καλύπτουν κινήσεις άλλων κλάδων ή όπλων (μονάδες πεζικού, καταδρομών, πεζοναυτών κ.λπ.). Η υποστήριξη των αρμάτων είναι αναγκαία καθώς παρ’ όλη τη θωράκισή τους είναι σχετικά ευάλωτα από αντιαρματικά όπλα, νάρκες, εχθρικό πυροβολικό, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Την υποστήριξή τους αναλαμβάνουν συνήθως ίδιες ή φίλιες δυνάμεις όπως το μηχανικό, η αεροπορία, το πυροβολικό, και το….

  5. ο αγαπητικός της βοσκοπούλας 06/23/2023 @ 8:50 ΜΜ

    … πυροβολικό, και το πολεμικό ναυτικό κατά στις αποβατικές επιχειρήσεις. Οι δυνατότητες ελιγμών των αρμάτων σαφώς περιοριορίζονται από τη μορφολογία του εδάφους των επιχειρήσεων π.χ. σε δάση και εδάφη με πολλά φυσικά εμπόδια.

  6. ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΙΑ ΕΥΓΕ.

  7. ΠάνοςΓέριμου 06/24/2023 @ 12:13 ΠΜ

    Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ, τέλεια η περιγραφή σου και η πλέον διαδομένη αλλά την γνωρίζεις άριστα. Αυτόν που θέτω ως προβληματισμόν είναι πως μπορούν να χρησιμεύσουν άλλως πως ή σε περίπτωση που η προέλαση τους με τους σύγχρονους κανόνες πολέμου είναι καταδικασμένη. Σε όλες τις εποχές υπήρξαν εναλλακτικές επιχειρήσεις από νέα όπλα ή συνήθη και δη διά της ιδιαίτερης ευφυΐας στρατηγών που χρησιμοποίησαν όπλα με τρόπους τινές που δεν ήταν διαδεμένοι ή και ήσαν ανορθόδοξοι και “εκκεντρικοί”. Συνοπτικά μπορεί να έχεις ένα όπλον όπως το άρμα που στην αρχή του πολέμου είναι καταδικασμένον ύπο των δεδομένων αλλά όταν εκλείψουν τα όπλα που το καταδικάζουν να μεταστραφεί στο καλύτερον. Αυτά τα πρόσεξα και δοκίμασα στο Red Alert Yuri Revenge, ήτοι εξουδετέρωνα το όπλον απειλή για το όπλον που ήθελα να εξαπολύσω και η νίκη όποτε τα κατάφερνα ήταν πέρα από συντριπτική , αυτό ισχύει στο ποδόσφαιρο, στις απάτες της πολιτικής κάτα των Πατριωτών, Θρήσκων, Οικογενειαρχών και ούτω καθ’ εξής…. Στο ποδόσφαιρο ο καλύτερος παίκτης όπως και στην καλαθόσφαιρα μπορεί να είναι αυτός που εσκεμμένα προτάσσεται από τον προπονητή ως δευτερεύον και αφού έχει κουραστεί ο αντίπαλος ή εξουδετερωθεί αυτός που μπορούσε να συγκρατήσει τον καλύτερον παίκτη, εξαπολύεται ο καλύτερος…. Τροφή διά σκέψη ! Δηλαδή πέρα από την “κλασική” σκέψη….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*