21:55 - 13/06/2023

EKTAKTO – ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΧΑΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διαφημίσεις

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν από λίγο.

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνταλντ Τραμπ, ο οποίος αυτή την ώρα, βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου στο Μαιάμι και είναι αντιμέτωπος με 37 κατηγορίες για παράνομη διατήρηση διαβασθμισμέων πληροφοριών, με μερικές εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών. Σε αυτά, περιλαμβάνοται αρκετά σχετιζόμενα με:

Πυρηνικά όπλα
Στρατιωτικά σχέδια
Μυστικά συμμαχικών χωρών
Ειδικότερα, ανάμεσασ τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

Συνωμοσία
Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
Κατοχή απόρρητων εγγράφων
Έξω από το δικαστήριο βρίσκεται πλήθος διαδηλωτών και δεκάδες δημοσιογράφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι για επεισόδια.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες επειδή, όπως κατηγορείται, κράτησε παρανόμως διαβαθμισμένα έγγραφα όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο και είπε ψέματα σε αξιωματούχους που επιχείρησαν να τα ανακτήσουν.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα δώσει δακτυλικά αποτυπώματα πριν από την ακροαματική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 22.00 (ώρα Ελλάδας). Η απαγγελία κατηγοριών θα γίνει χωρίς την παρουσία καμερών στο δικαστήριο και δεν θα μεταδοθεί απευθείας.

Υποστηρικτές του, που φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα Make America Great Again και κρατούσαν αμερικανικές σημαίες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα όπως “Το Μαϊάμι υπέρ του Τραμπ” και “Οι Λατίνοι υπέρ του Τραμπ”, τη στιγμή που η αυτοκινητοπομπή του έφτανε στο κτίριο.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρες είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν αναφέρθηκαν προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια. Οι αρχές ανέμεναν ότι θα συγκεντρώνονταν στο δικαστήριο έως και 50.000 άνθρωποι και προετοιμάζονταν για πιθανά βίαια επεισόδια, όπως εκείνα που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Τραμπ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τον στοχοποιεί. Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που έχει αναλάβει την έρευνα σε βάρος του, “τον μισεί”.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια ιστορική δίκη δεδομένου ότι είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για διάπραξη ομοσπονδιακών εγκλημάτων, η νομική διαδικασία αποκτά ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία.

Ενώ ο Τραμπ βρισκόταν στο δρόμο συνοδεία αυτοκινητοπομπής, έγραψε στον λογαριασμό του, στην πλατφόρμα Truth Social, στα κοινωνικά δίκτυα τα εξής: «Είναι μια από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της χώρας μας. Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή».

Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.

Επίσης καταφθάνουν συνεχώς διαδηλωτές – οπαδοί και επικριτές του Τραμπ – με συνθήματα υπέρ και κατά του πρώην προέδρου και υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Supporters rally outside the Wilkie D. Ferguson Jr. U.S. Courthouse, Tuesday, June 13, 2023, in Miami. Former President Donald Trump is making a federal court appearance on dozens of felony charges accusing him of illegally hoarding classified documents and thwarting the Justice Department’s efforts to get the records back. (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Αν και ο Τραμπ κάλεσε τους διαδηλωτές να είναι «ειρηνικοί», υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει αναταραχή.

Journalists line up to be admitted inside the Wilkie D. Ferguson Jr. U.S. Courthouse, Tuesday, June 13, 2023, in Miami. Former President Donald Trump is making a federal court appearance on dozens of felony charges accusing him of illegally hoarding classified documents and thwarting the Justice Department’s efforts to get the records back. (AP Photo/Rebecca Blackwell)

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*