23:37 - 01/06/2023

NASA: έχουμε μόνο 30 λεπτά πριν από μια δολοφονική ηλιακή καταιγίδα, επομένως ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ

Διαφημίσεις

NASA: έχουμε μόνο 30 λεπτά πριν από μια δολοφονική ηλιακή καταιγίδα, επομένως ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ

…ότι μπορείτε.

Σύμφωνα με μια ανησυχητική μελέτη της Εθνικής Αεροναυπηγικής και Διαστημικής Διοίκησης (NASA), η διαστημική υπηρεσία μπορεί να δώσει μια προειδοποίηση μόνο 30 λεπτά πριν μια «φονική ηλιακή καταιγίδα» χτυπήσει τη Γη.

Εάν δεν έχετε έτοιμες τις προμήθειες σας, τα 30 λεπτά πιθανότατα δεν είναι αρκετά για να προετοιμαστείτε για μια δολοφονική ηλιακή καταιγίδα που θα μπορούσε να θέσει εκτός λειτουργίας το Διαδίκτυο και το ρεύμα για αρκετές ώρες.

Πρόβλεψη ηλιακών καταιγίδων με τη βοήθεια του AI

Τον Μάρτιο, η NASA ανακοίνωσε την ανάπτυξη του μοντέλου υπολογιστή της που ονομάζεται DAGGER, ή Deep Learning Geomagnetic Perturbation, η έρευνα κερδίζει την προσοχή του κοινού. (Μην ξεχνάμε πως η ηλιακή καταιγίδα κατέστρεψε 38 δορυφόρους Starlink, κοστίζοντας στην εταιρεία του Έλον Μασκ δεκάδες εκατομμύρια δολάρια).

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών στο Frontier Development Lab -μια συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποτελείται από ειδικούς από τη NASA, το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και το Υπουργείο Ενέργειας – χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αναζητήσουν συνδέσεις μεταξύ του ηλιακού ανέμου και των γεωμαγνητικών διαταραχών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σύγχρονη τεχνολογία.

Οι ερευνητές εφάρμοσαν μια μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «deep learning» για να βοηθήσει τους υπολογιστές να εκπαιδεύουν να αναγνωρίζουν μοτίβα με βάση προηγούμενα παραδείγματα.

Χρησιμοποίησαν επίσης την τεχνολογία για να εντοπίσουν συνδέσμους μεταξύ μετρήσεων ηλιακού ανέμου από αποστολές ηλιοφυσικής. Στις αποστολές είναι ανιχνευτές στρατηγικά τοποθετημένοι σε όλο το διάστημα για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο αισθητήρων που συνεργάζονται για να μελετήσουν τον ήλιο.

Η ομάδα δοκίμασε το DAGGER έναντι δύο γεωμαγνητικών καταιγίδων τον Αύγουστο του 2011 και τον Μάρτιο του 2015.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το DAGGER «θα μπορούσε γρήγορα και με ακρίβεια να προβλέψει τις επιπτώσεις της καταιγίδας παγκοσμίως σε κάθε περίπτωση».

Ο Vishal Upendran, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αστρονομίας και Αστροφυσικής στην Ινδία, εξήγησε ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AI για να «κάνουν γρήγορες και ακριβείς παγκόσμιες προβλέψεις και να ενημερώνουν αποφάσεις σε περίπτωση ηλιακής καταιγίδας, ελαχιστοποιώντας έτσι – ή ακόμη και την πρόληψη – καταστροφή για τη σύγχρονη κοινωνία».

Οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να καταστήσουν τα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού θέσης (GPS) λιγότερο ακριβή, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τις γεωτρήσεις ακριβείας και άλλες τεχνολογίες. Θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν διακοπές στο GPS.

Επιπλέον, μια δολοφονική ηλιακή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα επικοινωνίας και να προσθέσει ακτινοβολία γύρω από τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρείες να επαναδρομολογήσουν τις πτήσεις. Μερικές “δολοφονικές” καταιγίδες το έχουν ήδη κάνει.

Πίσω στο 1859, μια τεράστια γεωμαγνητική υπερ-καταιγίδα που ονομάζεται Γεγονός Carrington έστειλε ισχυρές εκτινάξεις μάζας στεμμάτων προς τη Γη, διακόπτοντας τις επικοινωνίες.

Και αν συνέβαινε ένα παρόμοιο γεγονός σήμερα, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά.

korakas-news.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Η Πονηριά κι η Κακία των Δαιμόνων 06/01/2023 @ 11:58 ΜΜ

    Οι δαίμονες κορόιδεψαν την Ελίτ, τους έδωσαν τεχνολογία και τους έταξαν αιώνια παντοδυναμία πάνω στη γη μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτοματοποίησης των πάντων. Όμως οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν την παγίδα που κρύβεται. Ήδη η ανθρωπότητα εξαρτάται από την τεχνολογία του ρεύματος, όμως μόλις αυτή η εξάρτηση γίνει ακόμα πιο έντονη κι απόλυτη, τότε θα συμβεί το φλας του ήλιου, δε θα μπορεί κανείς να ζει στις πόλεις κι από το χάος θα πεθάνουν δισεκατομμύρια. Αυτό είναι το σχέδιο της συγκομιδής.

  2. Τσαουσίδης ζωσιμάς 06/03/2023 @ 9:49 ΜΜ

    Το διαβάζω με τεράστια καθυστέρηση πολλών μηνών έχετε απόλυτο δίκιο πράγματα θα είναι τραγικα πολύ τραγικά

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*