18:01 - 23/05/2023

Μια ψεύτικη εικόνα Τεχνητής Νοημοσύνης με ένα βομβαρδισμένο Πεντάγωνο “έριξε” τη Wall Street

Διαφημίσεις

Μια ψεύτικη εικόνα που υποτίθεται ότι δείχνει μια έκρηξη κοντά στο αμερικάνικο Πεντάγωνο κοινοποιήθηκε από πολλούς επαληθευμένους λογαριασμούς του Twitter τη Δευτέρα, προκαλώντας σύγχυση και οδήγησε σε μια σύντομη πτώση το αμερικανικό χρηματιστήριο. Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν αργότερα ότι δεν είχε συμβεί τέτοιου είδους περιστατικό.

Το συμβάν προκάλεσε νέες ανησυχίες και συζητήσεις στις ΗΠΑ για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιος υψηλόβαθμος στρατιωτικός, από οποιαδήποτε χώρα ή πλευρά, πίστευε μια τέτοια είδηση και προχωρούσε σε ενέργειες.

Η εικόνα, η οποία φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της δημιουργίας από τεχνητή νοημοσύνη, κοινοποιήθηκε από πολλούς επαληθευμένους λογαριασμούς με μπλε σημάδια επιλογής, συμπεριλαμβανομένου ενός που ισχυρίζονταν ψευδώς ότι σχετιζόταν με το Bloomberg News.

«Μεγάλη έκρηξη κοντά στο συγκρότημα του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον –αρχική αναφορά», δημοσίευσε ο λογαριασμός, μαζί με μια εικόνα που υποτίθεται ότι δείχνει μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε ένα μεγάλο κτίριο. Έκτοτε, ο λογαριασμός έχει ανασταλεί από το Twitter. Δεν είναι σαφές ποιος είναι πίσω από τον λογαριασμό ή από πού προήλθε η εικόνα.

Οι ψευδείς αναφορές για την έκρηξη μεταδόθηκαν επίσης σε μεγάλο ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το Republic TV ανέφερε ότι συγκεκριμένα ότι σημειώθηκε έκρηξη, δείχνοντας την ψεύτικη εικόνα στον αέρα του και επικαλούμενη αναφορές του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RT. Αργότερα απέσυρε την αναφορά όταν κατέστη σαφές ότι το περιστατικό δεν είχε συμβεί ποτέ.

«Το δίκτυο μετέδωσε την είδηση για μια πιθανή έκρηξη κοντά στο Πεντάγωνο επικαλούμενη μια ανάρτηση και μια φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter το Russia Today», δημοσίευσε αργότερα το ινδικό ΜΜΕ στον λογαριασμό του στο Twitter. «Το RT διέγραψε την ανάρτηση και το δίκτυο απέσυρε την είδηση από το δελτίο ειδήσεων».

Το CNN απευθύνθηκε στο RT, το Bloomberg και το Twitter για σχόλια.

Τη χρονική στιγμή αφότου η εικόνα άρχισε να κυκλοφορεί στο Twitter, το χρηματιστήριο των ΗΠΑ έκανε μια αισθητή βουτιά. Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε περίπου 80 μονάδες μεταξύ 10:06 π.μ. και 10:10 π.μ., ανακάμπτοντας πλήρως στις 10:13 π.μ. Ομοίως, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο από 0,02% στις 10:06 π.μ. στις 10:06 π.μ. στο 01:00. 09 π.μ.. Στις 10:11 π.μ., ο δείκτης ήταν και πάλι θετικός.

Το κτίριο στην εικόνα δεν έμοιαζε πολύ με το αμερικανικό Πεντάγωνο και, σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνει σημάδια ότι μπορεί να έχει δημιουργηθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

«Αυτή η εικόνα δείχνει τυπικά σημάδια σύνθεσης τεχνητής νοημοσύνης: υπάρχουν δομικά λάθη στο κτίριο και τον φράχτη που δεν θα μπορούσατε να δείτε εάν, για παράδειγμα, κάποιος προσέθετε καπνό σε μια υπάρχουσα φωτογραφία», δήλωσε ο Hany Farid, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley, και ψηφιακός εγκληματολόγος.

Η πυροσβεστική στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια απάντησε αργότερα σε tweet, δηλώνοντας ότι η ίδια και η Υπηρεσία Προστασίας Δυνάμεων του Πενταγώνου «γνώριζαν μια αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο σχετικά με μια έκρηξη κοντά στο Πεντάγωνο. ΔΕΝ υπάρχει έκρηξη ή περιστατικό που να συμβαίνει στην ή κοντά στο φράχτη του Πενταγώνου και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ή κίνδυνος για το κοινό».

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*