15:30 - 21/05/2023

Ας ψηφίζουμε τους ταπεινούς που μιλάνε μέσα από την καρδιά τους και δεν στήνονται μπροστά στις κάμερες για ψήφους

Διαφημίσεις

Λίγο πριν τις εκλογές υψώνονται σε υψηλά πανιά τα ινδάλματα που θα σώσουν την Πατρίδα, και ο αγώνας για την εκλογή τους τείνει να ισοσταθμιστεί με τους αιματηρούς αγώνες των προγόνων στα πεδία των μαχών. Ο έλεγχος στον υποψήφιο αντιμετωπίζεται σαν απόπειρα εμφυλιακής σύρραξης, περιορίζοντας την δράση του πολίτη στα οπαδικά γιούχου και στην ρίψη του φακέλου μέσα στο κουτί με την σχισμή.

Από την μία οι απανωτές προδοσίες των εκφυλισμένων που όλοι μας κάποια στιγμή ψηφίσαμε και οι βαθειές ανασφάλειες που μας δημιούργησαν, και από την άλλη, στο άλλο άκρο, η «θεοποίηση» των προσώπων που έρχονται σαν «σωτήρες» να μας σώσουν. Η συμπεριφορά μας προσαρμόστηκε στην κοινοβουλευτική απάτη των πικραμένων, που δεν εμπιστεύονται πια κανέναν και τίποτα, και των αιθεροβαμόνων, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να βγουν από την ζοφερή πραγματικότητα υψώνουν με συνθήματα τον «σωτήρα» της επόμενης τετραετίας.

Μέσα σε αυτά τα μόνιμα αδιέξοδα η γνώμη ενός απλού ανθρώπου για το ποιον πρέπει να ψηφίσουμε έγινε ζήτημα ζωής και θανάτου, επειδή τυγχάνει να βρίσκεται πίσω από ένα ιστολόγιο. Όσες κακίες και απειλές εισέπραξε το ιστολόγιο σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του, άλλες τόσες εισέπραξε μέσα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο… από χριστιανούς! Είτε πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από μία οθόνη με σκοπό την προώθηση μιας πολιτικής παράταξης είτε όχι, η κατάσταση αυτή του «βιασμού της σύμφωνης γνώμης» για τον επιθυμητό υποψήφιο, καταδεικνύει άλλη μία πλευρά της αυτοματοποιημένης / μηχανοποιημένης συμπεριφοράς που παράγει το σημερινό στείρο πολιτικό σύστημα.

Επειδή ο κόσμος γύρω μας αλλάζει είναι καλή ιδέα να αλλάξουμε κι εμείς… προς το καλύτερο… για να μην παρασυρθούμε στα μπάζα της αναμενόμενης καταστροφής. Αντί να συμπεριφερόμαστε κάθε τέσσερα χρόνια σαν άλλο ένα αυγό που το γέννησε μία συστημική κότα, είναι καλύτερο με σύνεση και ταπεινότητα να ασκούμε την απαραίτητη κριτική σε όλους… και να μην φρικάρουμε όταν την κάνει κάποιος άλλος στον εκλεκτό υποψήφιο της καρδιάς μας. Όχι κριτική εξοντώσεως, αλλά υγιή κριτική που θα επιφέρει γόνιμο προβληματισμό, υγιή διάλογο και συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα που δεν περιορίζεται μόνο στην προεκλογική περίοδο. Έτσι βοηθάμε και τον εκάστοτε πολιτικό να μην παρεκκλίνει της αποστολής του μέσα σε ένα σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής. Αν εμπιστευόμαστε τούτο το σύστημα όπως είναι, μάλλον είμαστε επικίνδυνοι. Μάλλον να μην πάμε καθόλου να ψηφίσουμε. Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε εμείς την συμπεριφορά μας για να «εκβιάσουμε» και την αλλαγή του συστήματοςΚαι ακόμα καλύτερα, να προσευχόμαστε στον Θεό να διαλύσει το μαγαζί μια ώρα αρχύτερα να ησυχάσουμε!

Μετά από τρία χρόνια σκληρής υγειονομικής δικτατορίας βρεθήκαμε «τραυματισμένοι» μέσα στο θλιβερό τοπίο μιας «σιωπηρής γενοκτονίας» που λαμβάνει χώρα αλλά κανείς δεν μιλάει για αυτήν. Είδαμε όμως ότι είμαστε και «πλουσιότεροι» καθ’ ότι ο Θεός δεν μας άφησε μόνους αλλά έφερε στο διάβα μας ανθρώπους που φώτισαν το νεοφασιστικό σκοτάδι και ανάπαυσαν τις καρδιές μας. Είτε στα θέματα της Πίστεως, είτε στα θέματα των πειραματικών σκευασμάτων /των εκτρωμένων κυτταρικών σειρών, είτε στα υγειοφασιστικά μέτρα εντός και εκτός των Ιερών Ναών, είτε στους κοινωνικούς αγώνες των υγειονομικών, ο Θεός εμφάνισε καλοπροαίρετους ανθρώπους που κράτησαν Θερμοπύλες. Δεν ήτανε τα κόμματα που μας στήριξαν αλλά συνάνθρωποί μας, που δεν πρέπει να θυσιάσουμε στον προεκλογικό βωμό των κομμάτων. Ας το θυμόμαστε αυτό και ας μην γινόμαστε ανθρωποφάγοι.

Εσύ που διαβάζεις μην περιμένεις από αυτό το ιστολόγιο να σου πει τί να κάνεις και τί να ψηφίσεις. Να κάνεις την προσευχή σου και ό,τι σε φωτίσει ο Θεός. Οι Άγιοι μας λένε να ψηφίζουμε ανθρώπους που αγαπάνε τον Χριστό και την Πατρίδα και να κοιτάμε αν οι πράξεις τους συμφωνούν με τα λόγια τους. «Κοιτάξτε βρε παιδιά! Ποιός είναι πιο κοντά στην Εκκλησία; Ποιός αγωνίζεται γι’ αυτήν και για την Πατρίδα και ποιός έχει ζωή σύμφωνη μ΄αυτά που λέει;» [Άγιος Παΐσιος] Οι ίδιοι οι Άγιοι δηλαδή μας προτρέπουν να εξετάζουμε τους ανθρώπους και να μην κοιτάμε μόνο το εξώφυλλο που μας πλασάρουν. Ας εξετάζουμε λοιπόν και ποιος κυνηγάει τις κάμερες και τους εμβολιοποιμένες, ποιος αναζητά την προβολή και την χλιδή κι ας ψηφίζουμε τους ταπεινούς που μιλάνε μέσα από την καρδιά τους και δεν στήνονται μπροστά στις κάμερες για ψήφους.

Και μην σπάμε τα νεύρα των άλλων για το τί κάνουν ή δεν κάνουν.

Ο Θεός να μας ελεεί.


Πηγή ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Οι άνθρωποι που στερούνται Πνεύματος Αγίου, και δεν ασχολούνται με την θετική άνοδο του εαυτού τους είναι ανίκανοι ever, να κυβερνησουν δίκαια. Όποιος και να ψηφιστεί το πρόγραμμα συνεχίζεται.. Άλλαξε τίποτα στο παρελθόν και δεν το θυμάμαι; Γειά σας. Είθε ότι γράφω να μην ισχύει..
    Και να κάνω λάθος. Χαιρετώ όλους τους Ενεργους δράσης πολίτες. Καλά αποτελέσματα…
    .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*