ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Adidas: Σάλος με τη διαφήμιση των γυναικείων μαγιό με μοντέλα άνδρες

· Κατοχικά Νέα

Σε μία προσπάθεια να πρωτοτυπήσει αλλά και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, η Adidas ξεκίνησε καμπάνια για γυναικεία μαγιό με άνδρες μοντέλα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social mediα.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», αυτή την εβδομάδα η γερμανική εταιρεία ρούχων παρουσιάζει τη συλλογή μαγιό «Pride 2023», διαφημίζοντας μαγιό για γυναίκες στην ιστοσελίδα της με τη βοήθεια ανδρικών μοντέλων. Ένα από τα μαγιό, ένα πολύχρωμο ολόσωμο που ονομάζεται «Pride Swimsuit» και διαφημίζεται έναντι 70 δολάρια, από ανδρικό μοντέλο, δείχνει επίσης κάτι να… εξέχει στην περιοχή του καβάλου.

Επιπλέον, το συνοδευτικό βίντεο στον ιστότοπο της Adidas απεικονίζει το μοντέλο να ποζάρει με το ολόσωμο μαγιό και την κάμερα σε κάποιο σημείο να εστιάζει σ’ ένα τριχωτό σημείο στο στήθος του. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν το μοντέλο ταυτοποιείται ως άνδρας ή είναι τρανσέξουαλ.

Το αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η νέα σειρά του νοτιοαφρικανού σχεδιαστή Ρίτς Μνίσι, που ονομάστηκε «Let Love Be Your Legacy» και κυκλοφόρησε πριν από τον «μήνα υπερηφάνειας» (Pride month) τον Ιούνιο, είναι «μια γιορτή της αυτοέκφρασης, της φαντασίας και της ακλόνητης πεποίθησης ότι η αγάπη ενώνει». Η New York Post επικαλείται τα όσα αναφέρονται τον ιστότοπο της γερμανικής εταιρείας.

Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Adidas τη Δευτέρα, διευκρίνισε ότι η σειρά «είναι εμπνευσμένη από ένα ερωτικό γράμμα που έγραψε ο Μνίσι στον νεότερο εαυτό του», χρησιμεύοντας ως «μια κραυγή συσπείρωσης για ενεργή συμμαχία για την ενδυνάμωση και την υπεράσπιση της διεμφυλικής κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ».

Βλέποντας τη νέα καμπάνια της εταιρείας, ήταν άμεσες οι αντιδράσεις των χρηστών στο Twitter. O Όλι Λόντον, γνωστός influencer στις ΗΠΑ, ανέβασε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της Adidas χθες το πρωί με την ακόλουθη λεζάντα: «Η νέα σειρά γυναικείων μαγιό της Adidas με μοντέλα … άνδρες».

Μέχρι το απόγευμα, περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια χρήστες του Twitter είδαν το μήνυμα του Λόντον και πολλοί από αυτούς έσπευσαν να επικρίνουν δριμύτατα την Adidas με το επιχείρημα ότι δεν σέβεται το γυναικείο της κοινό.

Η Ρίλει Γκέινς, σταρ της κολύμβησης του NCAA (Εθνικού Κολεγιακού Αθλητικού Συνδέσμου των ΗΠΑ) και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, εξέφρασε την απορία της για την πρωτοβουλία της εταιρείας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρείες το κάνουν αυτό οικειοθελώς στον εαυτό τους. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να πουν ότι το μαγιό είναι «unisex», αλλά δεν το έκαναν γιατί πρόκειται για τη διαγραφή των γυναικών. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δύσκολα το βλέπουμε αυτό να πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση; Τα γυναικεία μαγιό δεν είναι αξεσουάρ με εξόγκωμα στον καβάλο», υποστήριξε σε μήνυμά της στο Twitter.

Μία άλλη χρήστης ήταν πολύ απογοητευμένη από τη σχετική καμπάνια της Adidas: «Έχω στήθος, γοφούς και δεν χρειάζομαι ένα επιπλέον υφασμάτινο σακουλάκι γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων μου. Αυτό ακυρώνει τις γυναίκες για αυτό θα κάνω μποϊκοτάζ και στην Adidas και στην Nike. Αρκετά πια», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Adidas εισάγει τσιπάκι στην μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από «μαζική» ρωσική επίθεση στο ΚίεβοΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε Κίεβο και Μπορισπίλ: τέσσερις νεκροί, τουλάχιστον 14 τραυματίες και έκτη συνεχής ημέρα συναγερμών

Κολομβία: 20 αντάρτες νεκροί σε κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στο ΓκουαβιάρεΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Ταυτοποιήθηκε ο «Τίγρης» μεταξύ των 20 νεκρών στο Γκουαβιάρε – όπλα, συλλήψεις και νέα στοιχεία για την επιχείρηση Αζαρίας

Ηφαίστειο Σιναμπούνγκ: Η Ινδονησία ανεβάζει τον συναγερμό μετά από στήλη τέφρας 3.500 μέτρωνΔΙΕΘΝΗ

Ηφαίστειο Σιναμπούνγκ: Η Ινδονησία ανεβάζει τον συναγερμό μετά από στήλη τέφρας 3.500 μέτρων

2 απαντήσεις στο “Adidas: Σάλος με τη διαφήμιση των γυναικείων μαγιό με μοντέλα άνδρες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά