Διαφημίσεις

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει σκοπό να μιμηθεί το παράδειγμα της Δανίας και να εφαρμόσει πολύ πιο αυστηρή πολιτική όσον αφορά τη μετανάστευση, δήλωσε χθες Τρίτη ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας Ουλφ Κρίστερσον, που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο.

Η Δανία βρίσκεται 10 ως 15 χρόνια μπροστά από τη Σουηδία ως προς το ζήτημα αυτό, έκρινε ο κ. Κρίστερσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Η ομόλογός του Μέτε Φρέντεριξεν και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της εφαρμόζουν εξαιρετικά αυστηρή πολιτική ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης επί 20 χρόνια. Η πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ικανοποιημένη διότι η πολιτική της εμπνέει άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τρόπους για να απελαύνονται πρόσφυγες οι αιτήσεις των οποίων για να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίπτονται και για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, περίπου 18.700 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για τους χορηγηθεί άσυλο πέρυσι στη Σουηδία και περίπου 4.600 στη Δανία, μετέδωσε το Ritzau.

militaire.gr

Διπλασίασε τις απελάσεις το Βέλγιο το πρώτο τρίμηνο του 2023

Περίπου 959 άτομα που διέμεναν παράνομα στο Βέλγιο απελάθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 σε σύγκριση με τα 502 άτομα που απελάθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου ή διαμένουν παράνομα δεν μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μας. Δεσμευόμαστε να επιστρέφουν εθελοντικά, αν είναι δυνατόν, και με ατομική συμβουλευτική. Αλλά αν δεν υπάρχει προθυμία συνεργασίας, προχωρούμε σε αναγκαστικές επιστροφές», ανακοίνωσε η υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης Νικόλ ντε Μουρ (Χριστιανοδημοκράτες και Φλαμανδοί/ ΕΛΚ) σε δελτίο Τύπου την Τρίτη.

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι η ίδια προσπαθεί τώρα να «ενισχύσει το νομικό πλαίσιο» και «εργάζεται για καλύτερες συμφωνίες» με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, που αποτελούν ένα κρίσιμο στοιχείο για την αύξηση του αριθμού των επαναπατριζόμενων.

Με τη νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, το Βέλγιο ελπίζει να επιλύσει την κρίση του ασύλου, ιδίως με την απελευθέρωση χώρων στα κέντρα ασύλου και την αντιμετώπιση του ζητήματος των ανεπιτυχών αιτούντων.

Ανακοινώθηκε ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους – αν είναι δυνατόν, οικειοθελώς – δεν θα λαμβάνουν πλέον απλώς εντολή να εγκαταλείψουν το έδαφος, αλλά θα παρακολουθούνται. Εάν αρνηθούν να φύγουν, θα συνοδεύονται έξω.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα προσληφθεί περισσότερο προσωπικό για να καταστεί δυνατή αυτή η παρακολούθηση.

«Εκτός από την αστυνομία, το προσωπικό της Frontex και το προσωπικό της Υπηρεσίας Αλλοδαπών που έχει εκπαιδευτεί γι’ αυτό θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν, πάντα υπό την επίβλεψη ενός αστυνομικού», ανέφερε η ντε Μουρ στο δελτίο τύπου της.

Η νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό προβλέπει επίσης νέες θέσεις υποδοχής για τους μετανάστες, αλλά όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον περασμένο μήνα, το Βέλγιο «δεν θα συνεχίσει να δημιουργεί θέσεις υποδοχής» και μόνο «όσοι δικαιούνται υποδοχή θα την έχουν».

euractiv.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *