18:40 - 27/04/2023

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα καρμίνιο-χιτίνη, πώς να εντοπίζετε έντομα στα τρόφιμα!!!

Διαφημίσεις

Τώρα που οι παγκόσμιοι “ειδικοί” αποφάσισαν ότι για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε ρύζι, και αντ’αυτού να τρεφόμαστε με έντομα… Έκανα μια μικρή έρευνα και έγραψα αυτό το άρθρο για να σας ενημερώσω για τα πρόσθετα εντόμων που χρησιμοποιούνται εξαιρετικά πολύ στα τρόφιμά μας, από πού προέρχονται, κάτω από ποιους κωδικούς αναγράφονται στις συσκευασίες των τροφίμων, πώς να τα αναγνωρίσετε και να τα αποφύγετε!

Αρχικά, ας δούμε τι αναφέρεται επίσημα ως καρμίνιο.

“Το καρμίνιο είναι μια κόκκινη χρωστική ουσία τροφίμων που προέρχεται από το έντομο Cochineal , το οποίο ενδημεί στη Νότια Αμερική και το Μεξικό. Το έντομο συλλέγεται, αποξηραίνεται και στη συνέχεια συνθλίβεται για να παραχθεί μια φωτεινή κόκκινη χρωστική ουσία που ονομάζεται καρμινικό οξύ. Το καρμίνιο χρησιμοποιείται συνήθως σε μια ποικιλία τροφίμων και ποτών, όπως καραμέλες, γιαούρτια, φρουτοποτά και άλλα, για να τους δώσει ένα κόκκινο ή ροζ χρώμα.

Ενώ το καρμίνιο θεωρείται γενικά ασφαλής για κατανάλωση, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργική αντίδραση σε αυτό. Επιπλέον, ορισμένοι χορτοφάγοι και vegans επιλέγουν να αποφεύγουν το καρμίνιο επειδή προέρχεται από ζωική πηγή. Σε απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση καρμινίου, ορισμένοι κατασκευαστές τροφίμων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν εναλλακτικές κόκκινες χρωστικές ουσίες, όπως ο χυμός τεύτλων.

Ενώ το καρμίνιο θεωρείται γενικά ασφαλής για κατανάλωση, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργική αντίδραση σε αυτήν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το καρμίνιο πρέπει να αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων ως “εκχύλισμα κοχενίλης ” ή “καρμίνιο” και ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)”.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη, όπου παρουσιάζεται η αλλεργιογόνος φύση του καρμινίου με ανάλυση.

Τώρα, ας δούμε τι είναι η χιτίνη. “Η χιτίνη είναι ένα φυσικό πολυμερές που βρίσκεται στον εξωσκελετό των καρκινοειδών, όπως οι γαρίδες, τα καβούρια και οι αστακοί, καθώς και στα κυτταρικά τοιχώματα ορισμένων μυκήτων. Τα τελευταία χρόνια, η χιτίνη έχει κερδίσει την προσοχή ως δυνητικό συστατικό τροφίμων λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων της και των πιθανών οφελών για την υγεία. Η χιτίνη είναι άπεπτη στον άνθρωπο, δηλαδή δεν διασπάται από τα πεπτικά ένζυμα και περνάει άθικτη από το πεπτικό σύστημα. Η χιτίνη μπορεί να εξαχθεί από το κέλυφος καρκινοειδών και άλλες φυσικές πηγές και συνήθως επεξεργάζεται σε σκόνη χιτίνης ή χιτοζάνη, ένα παράγωγο της χιτίνης. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των αρτοσκευασμάτων, των προϊόντων κρέατος και των ποτών, για την παροχή μιας σειράς λειτουργικών πλεονεκτημάτων. Ενώ η χιτίνη και η χιτοζάνη θεωρούνται γενικά ασφαλή για κατανάλωση, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στα οστρακοειδή και θα πρέπει να αποφεύγουν τα προϊόντα που τα περιέχουν. Επιπλέον, η χρήση της χιτίνης σε προϊόντα διατροφής είναι ακόμη σχετικά νέα και απαιτείται περισσότερη έρευνα για την πλήρη κατανόηση των πιθανών οφελών και κινδύνων της”.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το έγγραφο σχετικά με την αλλεργιογόνο φύση της χιτίνης και περισσότερα.

Η χιτίνη προέρχεται και από έντομα!!

Συνεχίζοντας την έρευνά μου, βρήκα πώς παράγεται το πρόσθετο καρμινικό οξύ. “Τα καρμίνια είναι ενυδατωμένα χηλικά άλατα αλουμινίου (λίμνες) του καρμινικού οξέος” Το εξαιρετικά τοξικό αλουμίνιο είναι συνδεδεμένο με αυτό!!!

Διάβασέ το εδώ!!

“Τα χηλικά άλατα αλουμινίου είναι ένα είδος πρόσθετου τροφίμων που χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής και πυκνωτικό μέσο σε επεξεργασμένα τρόφιμα, ιδίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι ένας τύπος ένωσης αλουμινίου που συνδέεται χημικά με άλλες ουσίες, όπως αμινοξέα ή οργανικά οξέα, για να σχηματίσει ένα σταθερό, διαλυτό σύμπλοκο. Τα χηλικά άλατα αλουμινίου προστίθενται συνήθως σε επεξεργασμένα τρόφιμα για να βοηθήσουν στη βελτίωση της υφής, της συνοχής και της διάρκειας ζωής τους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, το γιαούρτι και το παγωτό, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή του διαχωρισμού και στη βελτίωση της υφής του προϊόντος. Ενώ τα χηλικά άλατα αλουμινίου θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση σε μικρές ποσότητες, υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακροχρόνια έκθεση σε αλουμίνιο στη διατροφή. Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα υψηλά επίπεδα πρόσληψης αλουμινίου μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων προβλημάτων υγείας, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, αλλά χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ευχαριστώ!
    Καλη συνεχεια.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*