16:02 - 19/04/2023

«Τέλος» το χωριό όπως το ξέραμε μετά το πλαφόν σε κότες, πρόβατα, κουνέλια

Διαφημίσεις

Η απόφαση αυτή αλλάζει ριζικά τα χωριά, όπως τα γνωρίζαμε, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα, οριοθέτηση και μείωση του πληθυσμού πολλών ζώων που έως σήμερα συνυπήρχαν σε κοτέτσια, κήπους και αυλές σπιτιών.

Από την Κρήτη ξεκινά η απαγόρευση οικόσιτων ζώων από πόλεις και χωριά της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπει τέλος στις κοτούλες στις αυλές των χωριών, στα δεκάδες πρόβατα και κουνέλια.

Την αρχή έκανε η περιφέρεια Κρήτης με απόφαση που δημοσίευσε στη Διαύγεια στις 8/3/2023 με τίτλο «Καθορισμός οικόσιτων ζώων και πτηνών στις πόλεις και τα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης».

Σύμφωνα με την απόφαση:

1) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των Σχεδίων Πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας

2) Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας των παραπάνω πόλεων, με τις προϋποθέσεις ότι δεν χαρακτηρίζονται τουριστικοί και απέχουν τουλάχιστον 400 από την ακτογραμμή, και στις παρυφές της Νεάπολης ως γεωργοκτηνοτροφικής πόλης επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, έξι (6) ορνιθοειδών και δύο (2) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους.

3) Στους λοιπούς οικισμούς Νομού (εκτός των τουριστικών) επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, δέκα (10) ορνιθοειδών, τεσσάρων (4) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους, ενός (1) μόνοπλου και ενός (1) χοίρου μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης.

4) Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες, ορτύκια.

5) Η διατήρηση ζώων και πτηνών περισσότερων των τριών προαναφερομένων κατηγοριών ΔΕΝ θεωρείται σταυλισμός οικόσιτων ζώων, αλλά μικτή πτηνοκτηνοτροφική εγκατάσταση που θα απαιτεί την έκδοση των απαιτούμενων αδειών.

6) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών σε τουριστικούς χώρους ή χώρους που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (παραλιακές περιοχές, αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π.)

7) Για την περίπτωση (2) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.

Για την περίπτωση (3) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων για ορνιθοειδή, κονικλοειδή και αιγοπρόβατα και εβδομήντα (70) μέτρων για χοίρους, και ιπποειδή, από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η τήρηση των αποστάσεων από ευαίσθητες δραστηριότητες, όπως περιγράφονται στο άρθρο 20 «Παράρτημα» του Ν. 4056/2012.

dikaiologitika.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Πολυ σημαντικα τα δυο προηγουμενα παραδειγματα (χωρις να υπολογισω την Σρι-Λανκα)

    https://www.theburningplatform.com/2022/10/10/the-coming-food-crisis-these-historical-events-show-you-what-to-expect/

  2. Ηρακλής 04/19/2023 @ 8:31 ΜΜ

    βάζουν φόρο στα κοτέτσια (συμφωνα με τις προφητείες) … να ετοιμαζεστε τωρα για φόρο “Αναπνοής” …. θα πληρώνεις για τον αέρα που αναπνέεις …. τοχα πει το 2004 ….θα γίνει σύντομα πραγματικότητα

  3. ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ,ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ.

  4. ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣΑ ΕΤΟΙΜΑΣΘΗΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΜΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΤΟΙΜΥΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

  5. Έτσι ακριβώς!!Όλοι σας έχετε δίκιο.!! Και όμως το μεγάλο ποσοστό του κόσμου ακόμα κοιμάται. Όλα μέλι γάλα. Δεν κουνιέται φύλλο !! Άξιοι της μοίρας μας.

  6. ALEΞΑΝΔΡΟΣ 04/20/2023 @ 7:39 ΠΜ

    Ας κάνουν ό,τι θέλουν…
    Εμείς, τί κάνουμε;Εδώ ταιριάζει το “Κάνουν τον λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο”EΛΛΗΝΕΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*