18:24 - 18/04/2023

Axios> Έκθεση του Κογκρέσου των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η COVID-19 διέρρευσε από το εργαστήριο της Wuhan

Διαφημίσεις

Η πανδημία της COVID-19 πιθανότατα προκλήθηκε εξαιτίας μίας «εργαστηριακής διαρροής» από κινεζικό ίδρυμα, καταλήγει το συμπέρασμα μίας έκθεσης μέλους του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Από την Harriet Alexander/Dailymail.com

Η έκθεση 302 σελίδων, η οποία ήρθε στην κατοχή της ιστοσελίδας Axios, υπογραμμίζει μια σειρά προηγούμενων αποτυχιών που συνέβησαν στο Ινστιτούτο Ιολογίας της πόλης Γουχάν, όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν γνωστά περιστατικά που να σχετίζονται με τη φυσική μετάδοση του ιού από ζώα στον άνθρωπο.

«Το πλήθος των πληροφοριών επιβεβαιώνει την αληθοφάνεια ενός περιστατικού που σχετίζεται με την έρευνα, που ήταν πιθανόν ακούσιο και αποτέλεσμα αποτυχημένου περιορισμού της βιοασφάλειας κατά τη διάρκεια έρευνας που σχετίζονταν με εμβόλια», αναφέρει η έκθεση.

Οι συγγραφείς της ισχυρίζονται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία είναι «περιορισμένα» και ότι έχουν παρεμποδιστεί από την έλλειψη συνεργασίας από την Κίνα. Ωστόσο, παραμένουν βέβαιοι ότι ο ιός ξέφυγε από το εργαστήριο της Γουχάν.

Υπενθυμίζεται ότι Joe Biden έχει δώσει εντολή να δημοσιοποιηθούν όλα τα έγγραφα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τον ιό.

«Muddy Waters: The origin of COVID-19»

Σύμφωνα με την έκθεση, Κινέζοι ερευνητές ξεκίνησαν την ανάπτυξη τουλάχιστον δύο εμβολίων κατά του κορωνοϊού τον Νοέμβριο του 2019 -έναν μήνα πριν αναφερθούν τα πρώτα κρούσματα, στην Κίνα. Το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2020. Η ανάπτυξη των εμβολίων «δείχνει ότι ο SARS-CoV-2 ήταν παρών στο WIV (Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν) πριν από το γνωστό ξέσπασμα της πανδημίας», γράφουν οι συγγραφείς της έκθεσης.

Σημειώνουν, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν πραγματικές ενδείξεις παρουσίας της COVID-19 εντός του Ινστιτούτου της Γουχάν. Οι ίδιοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πανδημία πιθανότατα να ξεκίνησε από εργαστηριακή διαρροή, αλλά ότι είναι πολύ πιθανό να μην μάθουμε ποτέ με βεβαιότητα.

Η Κίνα επέμεινε ότι ο ιός πέρασε με φυσικό τρόπο από τα ζώα στους ανθρώπους και έχει αρνηθεί τις αναφορές για διαρροή από το εργαστήριο.

Με τίτλο «Muddy Waters: The origin of COVID-19», η έκθεση υποστηρίχθηκε από τον γερουσιαστή Richard Burr, έναν Ρεπουμπλικανό που εκπροσωπεί τη Βόρεια Καρολίνα. Ο ίδιος έχει παραιτηθεί από τον Ιανουάριο. Περίληψη της είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο αλλά πλέον η ιστοσελίδα Axios την έχει στην κατοχή της ολόκληρη.

Ο Burr, ένας Ρεπουμπλικανός που υπηρέτησε ως ηγέτης της μειοψηφίας της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων, εργάστηκε για την έκθεση μέχρι να αποχωρήσει από το Κογκρέσο.

Η έκθεση του Burr συντάχθηκε από τον Robert Kadlec, πρώην βοηθό γραμματέα του αμερικανικού υπουργείου υγείας (HHS) κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Trump.

Richard Burr

Ένας πρώην ανώτερος βοηθός του Burr, ο οποίος παρείχε την έκθεση στην Axios, είπε ότι η έκθεση εγκαταλείφθηκε κάπως όταν ο Burr έφυγε από το γραφείο, αλλά αποτελεί ακόμα μια χρήσιμη συμβολή στη γενικότερη συζήτηση. «Δεδομένου ότι η ομάδα δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά της πριν ο γερουσιαστής Burr εγκαταλείψει το γραφείο, αυτό έγινε ένα προϊόν χωρίς σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην βοηθός.

«Ο πρώην γερουσιαστής Burr δεν έχει εξετάσει αυτά τα έγγραφα, τα οποία δεν πέρασαν από την ίδια διαδικασία ελέγχου όπως το συνοπτικό έγγραφο που κυκλοφόρησε πέρυσι, αλλά η έκθεση αξίζει να δημοσιοποιηθεί, κατά την άποψή μου, και αντικατοπτρίζει την ποιότητα της εργασίας που έγινε από την ομάδα».

Ο Kadlec, γιατρός και συνταξιούχος συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε πως πιστεύει ότι η Κίνα είχε κίνητρο να εξερευνήσει τον ιό COVID-19 αφού η χώρα χτυπήθηκε από το SARS το διάστημα 2002-2004. Ο SARS σκότωσε 8.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -περισσότερους από 5.000 από αυτούς στην Κίνα.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια λογική στο τι μπορεί να έκαναν οι Κινέζοι σε σχέση με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού SARS, επειδή είδαν τον αντίκτυπο που είχε στη χώρα τους», είπε ο Kadlec. «Είχαν περισσότερους από αρκετούς λόγους -όπως κάναμε εμείς μετά την 11η Σεπτεμβρίου- για να προσπαθήσουν να κάνουν πράγματα προκειμένου να προστατευθούν».

Η έκθεση Burr-Kadlec είναι το πιο πρόσφατο έγγραφο του Κογκρέσου που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής είναι πιθανή.

Ο Donald Trump με τον Robert Kadlec (αριστερά), τον διευθυντή του CDC Robert Redfield (δεύτερος δεξιά) και τον Mike Pence στις 26 Φεβρουαρίου 2020

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Michael McCaul, ένας Ρεπουμπλικανός που υπηρετούσε ως ηγέτης της μειοψηφίας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε έκθεση στην οποία ήταν επικεφαλής δεν κατηγόρησε απευθείας το εργαστήριο της Γουχάν αλλά τις κινεζικές αρχές για τη συγκάλυψη της επιδημίας. «Είναι αναμφίβολο ότι το κομουνιστικό κόμμα της Κίνας συμμετείχε ενεργά σε μια συγκάλυψη που αποσκοπούσε στη συσκότιση δεδομένων, την απόκρυψη σχετικών πληροφοριών για τη δημόσια υγεία και την καταστολή γιατρών και δημοσιογράφων που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τον κόσμο», ανέφερε η έκθεση του γερουσιαστή.

«Απαντώντας με διαφανή και υπεύθυνο τρόπο, το ΚΚΚ θα μπορούσε να υποστηρίξει την παγκόσμια ανταπόκριση στη δημόσια υγεία και να μοιραστεί πληροφορίες με τον κόσμο σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του ιού. Είναι πιθανό ότι η συνεχιζόμενη πανδημία θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το είχαν κάνει, σώζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και τον κόσμο από μια οικονομική κατάρρευση».

Την ίδια στιγμή πάντως, οι Δημοκρατικοί έδειχναν να ενδιαφέρονται λιγότερο για την προέλευση της πανδημίας και ήταν περισσότερο επικεντρωμένοι στα λάθη της κυβέρνησης Trump.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Επίλεκτη Υποεπιτροπή για την Κρίση του Κορωνοϊού δημοσίευσε την τελική της έκθεση, η οποία υποστηρίζει ότι οι δομικές αδυναμίες, οι αδυναμίες ηγεσίας και η διάδοση παραπληροφόρησης συνέβαλαν στο θάνατο περισσότερων από ένα εκατομμύριο Αμερικανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Βουλής, η εστίαση μετατοπίστηκε πίσω στην προέλευση της πανδημίας.

Τον Ιανουάριο, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε με «μειωμένη σιγουριά» ότι η πανδημία «πιθανόν» να προήλθε από διαρροή εργαστηρίου στη Γουχάν, σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση που κοινοποιήθηκε σε όσους συμμετείχαν στις επιτροπές πληροφοριών της Βουλής και της Γερουσίας.

Ένα μήνα αργότερα, ο Christopher Wray, διευθυντής του FBI, είπε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία πιστεύει ότι η COVID πιθανότατα να προήλθε από ένα «δυνητικό περιστατικό εργαστηρίου» στη Γουχάν. Όμως, πρόσθεσε, η κινεζική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει το έργο των ερευνητών του FBI.

Ο Robert Redfield, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, τον Μάρτιο, είπε στην Επιλεγμένη Υποεπιτροπή της Βουλής για την Πανδημία του Κορωνοϊού -που τώρα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους- ότι πίστευε πως ο ιός πιθανότατα προήλθε από το κινεζικό εργαστήριο. «Με βάση την αρχική μου ανάλυση των δεδομένων, πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω σήμερα ότι η COVID-19 ήταν πιθανότερο αποτέλεσμα τυχαίας διαρροής εργαστηρίου παρά αποτέλεσμα φυσικής διάχυσης», ανέφερε ο ίδιος στην επιτροπή. Αυτό το συμπέρασμα βασίστηκε κυρίως στη βιολογία του ίδιου του ιού.

Διαβάστε εδώ την έκθεση «Muddy Waters: The origin of COVID-19»

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γιωργος 04/18/2023 @ 7:01 ΜΜ

    Τιποτα δεν διερευσε απο πουθενα.ο ιος ειναι απατη μετονομασια της γριπης της πνευμονιας κτλ ειναι μονο και μονο για τα εμβολια.
    Ας μου βρει καποιος μια νεκροψια που να αποδυκνυει τον συγκεκριμενο ιο αφου δεν εχει απομονωθει.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*