10:59 - 13/04/2023

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι κυβέρνηση και ασφαλιστές στις ΗΠΑ παρείχαν χιλιάδες δολάρια σε γιατρούς για να εμβολιάσουν τους πελάτες τους κατά του COVID-19!

Διαφημίσεις

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ασφαλιστές παρείχαν κίνητρα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στο Κεντάκι και την Καλιφόρνια να εμβολιάσουν ασθενείς με Medicaid κατά του COVID-19, προσφέροντας μπόνους με βάση το ποσοστό των ασθενών που εμβολιάστηκαν επιτυχώς.

«[Αυτό είναι πραγματικά αηδιαστικό και ντρέπομαι για το επάγγελμά μου», έγραψε η Δρ Μέριλ Νας , ενδοπαθολόγος και επιδημιολόγος βιολογικού πολέμου, στο Substack της, δημοσίευσε διάφορα έγγραφα σχετικά με τα προγράμματα κινήτρων για τον πάροχο εμβολίων COVID-19.

Οι στρατηγικές περιελάμβαναν την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία «πολιτισμικά προσαρμοσμένων» υλικών υπέρ του εμβολίου και για την εκπαίδευση «έμπιστων» και «με επιρροή αγγελιοφόρους» για την προώθηση των εμβολίων COVID-19 σε κυρίως έγχρωμες κοινότητες σε κάθε πολιτεία .

Οι αποκαλύψεις της Nass έδειξαν ότι αυτές οι προσπάθειες υπερέβαιναν τη διαφήμιση, τις εκστρατείες φόβου, τις πληρωμές σε ασθενείς και τις πληρωμές σε έμπιστους φορείς της κοινότητας και περιλάμβαναν, άμεσα οικονομικά κίνητρα σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η Medicaid πλήρωνε τους γιατρούς έως και 250 $ ανά εμβολιασμένο ασθενή!

Η Anthem Blue Cross και η Blue Shield Medicaid στο Κεντάκι είπαν στους γιατρούς ότι θα «αναγνώριζε τη σκληρή δουλειά σας προσφέροντας κίνητρα για να βοηθήσετε τους ασθενείς να πάρουν την απόφαση να εμβολιαστούν».

Όσο περνούσε ο καιρός, τα ποσοστά αυξάνονταν.

Από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, οι γιατροί έλαβαν πληρωμές που κυμαίνονταν από 100 $ ανά νέο εμβολιασμένο άτομο για όσους εμβολίασαν το 30% των ασθενών τους, έως 250 $ ανά νέο εμβολιασμένο άτομο για εκείνους που εμβολίασαν το 75% των ασθενών τους.

Το 2022, το πρόγραμμα κινήτρων παρόχου Anthem άλλαξε σε κατ’ αποκοπή συντελεστή. Οι πάροχοι έλαβαν 50 $ ανά πρόσφατα εμβολιασμένο ασθενή. Αυτό περιλάμβανε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών και παιδιά 12 ετών και άνω που εμβολιάστηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2022 και παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που εμβολιάστηκαν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Δεκεμβρίου 2022.

Medi-Cal: Κίνητρα 350 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εμβολιασμό παιδιών με χαμηλό εισόδημα, και έγχρωμων ανθρώπων

Το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας της Καλιφόρνια (DHCS) στις 6 Αυγούστου 2021, ανακοίνωσε 350 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές κινήτρων και 250 εκατομμύρια δολάρια σε παρόχους και 100 εκατομμύρια δολάρια για άμεσες μη χρηματικές πληρωμές, όπως δωροκάρτες, σε παραλήπτες εμβολίων για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ των 14 εκατομμυρίων δικαιούχων του Medi-Cal .

Από τα 350 εκατομμύρια δολάρια, τα 175 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από κρατικά ταμεία και τα 175 εκατομμύρια δολάρια από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση. Η περίοδος χρηματοδότησης διήρκεσε από τις 2 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2022.

Το πρόγραμμα προσέφερε κίνητρα σε σχέδια διαχειριζόμενης φροντίδας στο όνομα της «ισότητας στην υγεία». Στο δελτίο τύπου, ο διευθυντής του DHCS Will Lightborne είπε ότι η αύξηση των ποσοστών μεταξύ των δικαιούχων του Medi-Cal είναι απαραίτητη, διότι «η Καλιφόρνια θα είναι ασφαλής μόνο όταν όλοι είναι ασφαλείς».

Η Nass σημείωσε ότι αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε μια μέρα αφότου η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Rochelle Walensky είπε στο CNN είπε ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού. «Αυτό είναι ξεκάθαρα μια αντίφαση», είπε η Νας στο The Defender .

Η χρηματοδότηση στόχευε σε λήπτες Medicaid με χαμηλή πρόσληψη εμβολίου , έγχρωμες κοινότητες, νέους ηλικίας 12 έως 25 ετών και άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών με πολλαπλές χρόνιες παθήσεις – και ενθάρρυνε δραστηριότητες ενημέρωσης και εμβολιασμού για παρόχους και φαρμακεία.

Κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης, μόνο το 45,6% των δικαιούχων Medi-Cal ηλικίας 12 ετών και άνω είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον COVID-19, σε σύγκριση με πάνω από το 76% των Καλιφορνέζων συνολικά.

Η χρηματοδότηση του DHCS περιλάμβανε πληρωμές σε κοινοτικούς οργανισμούς, τράπεζες τροφίμων, ομάδες υπεράσπισης και θρησκευτικούς οργανισμούς. Αυτή η στρατηγική της χρηματοδότησης στόχευε με σκοπό να λειτουργήσουν ως πληρεξούσιοι «λαϊκής βάσης» που διαδίδουν το μήνυμα εμβολίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ήταν ευρέως διαδεδομένη σε όλη την πανδημία.

Οι πάροχοι θα μπορούσαν επίσης να συνδυάσουν αυτήν την επιχορήγηση με ένα CAIRVaxGrant , το οποίο πρόσφερε στους παρόχους έως και 10.000 $ για να καταχωρήσουν όλους τους ιστορικούς εμβολιασμούς ηλεκτρονικών αρχείων υγείας στο Μητρώο Εμβολιασμών της Καλιφόρνιας.

Η επιχορήγηση όριζε ότι μετά το κόστος εκκίνησης, οι πληρωμές θα συνδέονται άμεσα με την «εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων εμβολιασμού», παρόμοια με το πρόγραμμα του Κεντάκι.

Η δομή των πληρωμών κινήτρων στο πλαίσιο του σχεδίου της Καλιφόρνια ήταν περίπλοκη, πληρώνοντας οικονομική ανταμοιβή σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που πληρούσαν συγκεκριμένα κριτήρια αναφοράς που διέφεραν ανά κομητεία και δημογραφικά, αλλά συνολικά αύξησαν το ποσοστό των εμβολιασμένων ασθενών μεταξύ των δικαιούχων τους στο Medicare.

Στο πλαίσιο αυτής της δομής κινήτρων, οι πάροχοι έπρεπε να εκπληρώσουν συγκεκριμένους στόχους εμβολιασμού για να πληρωθούν. Όσοι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού στις ομάδες-στόχους θα εντάσσονταν σε μια δεξαμενή υψηλών επιδόσεων (κάτι σαν συστημα κοινωνικής επιβράβευσης), λαμβάνοντας επιπλέον χρήματα για ουσιαστική μετακίνηση των ποσοστών εμβολιασμού για τους λήπτες Medicaid κατά 75% υψηλότερα από την αρχική τιμή ή εντός 10% από τα γενικά δεδομένα μιας συγκεκριμένης κομητείας.

Στην εξίσωση που καθόρισε τη δομή της πληρωμής κινήτρων, διαφορετικές δημογραφικές ομάδες σταθμίστηκαν διαφορετικά. Για παράδειγμα, οι λήπτες των εμβολίων ηλικίας 12 έως 25 ετών είχαν υψηλότερο μπόνους από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, κάτι εντελώς παράδοξο.

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, παρά την ώθηση των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ο εμβολιασμός Medi-Cal είχε αυξηθεί στο 52,9%.

anazitiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Δημήτριος Χατζηνικολάου 04/13/2023 @ 11:32 ΠΜ

    Πολλοί οἱ σύγχρονοι Ἰοῦδαι!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*