08:41 - 25/03/2023

ΗΠΑ: 2 παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας

Διαφημίσεις

Δύο παράτυποι μετανάστες πέθαναν από θερμοπληξία μέσα σε βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας, ενώ άλλοι δέκα απεγκλωβίστηκαν ημιλιπόθυμοι και διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τέξας.

Η αστυνομία έλαβε χθες Παρασκευή μια ανώνυμη τηλεφωνική κλήση για την ύπαρξη μεταναστών – που έχρηζαν άμεσης ιατρικής φροντίδας – στη συγκεκριμένη εμπορική αμαξοστοιχία.

Συνοριοφύλακες ακινητοποίησαν το τρένο στα περίχωρα της κοινότητας Κνίπα, στο νότιο τμήμα της αμερικανικής πολιτείας. Προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση ελικοπτέρων για τη διακομιδή των άτυχων μεταναστών σε νοσοκομείο, διέκοψαν προσωρινά την κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο 90.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής διακινητών που είχαν στοιβάξει τους παράτυπους μετανάστες σε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με ερευνητές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η τραγωδία σημειώθηκε κοντά στο σημείο όπου τον περασμένο Ιούνιο 53 μετανάστες βρήκαν τον θάνατο από θερμοπληξία μέσα σε ρυμούλκα φορτηγού. Δύο Αμερικανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή εφόσον καταδικαστούν, ενώ κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έχουν απαγγελθεί επίσης σε βάρος δύο Μεξικανών.

Αφυδατωμένοι λόγω υψηλής θερμοκρασίας οι παράτυποι μετανάστες – «Είναι αποκαρδιωτικό»
Ο αρχηγός της αστυνομίας στην κομητεία Ουβάλντε, Ντάνιελ Ροντρίγκες, εκτίμησε ότι οι παράτυποι μετανάστες ήταν αφυδατωμένοι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας. «Είναι λυπηρό να βλέπεις τόσους παράτυπους μετανάστες σε αυτήν την κατάσταση και δύο εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους. Είναι αποκαρδιωτικό», είπε ο Ροντρίγκες.

Το προξενείο του Μεξικού στο Ιγκλ Πας του Τέξας γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό και βρίσκεται σε επαφή με αμερικανούς αξιωματούχους για να διαπιστώσει εάν μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνεται κάποιος Μεξικανός.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δεν έχει αποκαλύψει τις εθνικότητες των θυμάτων.

Η κοινότητα Κνίπα απέχει περίπου 190 χιλιόμετρα από τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό.

Πηγή: iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. στα τρενα της hellenic train να σου πω τι δεν βρεθεικε ποτε αφου δεν εχει κανεις αλλος δυκαιωμα να ψαξει εκτος απο την εταιρεια.

    ναρκωτικα, οπλα, μεταναστες, χρημα, χρυσο

    νανε καλα οι ελληνικες κυβερνησης που τα ψηφισαν οπως θελανε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*