Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:22 - 20/02/2023

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συζητήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο πιθανή «κοινή ημερομηνία για το Πάσχα»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συζητήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο πιθανή «κοινή ημερομηνία για το Πάσχα»

«Ετοιμάζουμε μια συνάντηση το 2025»

Για επικείμενες συζητήσεις μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με αντικείμενο μια πιθανή κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα κάνει λόγο το περιοδικό «Catholic Civilization».

«Το Βατικανό ετοιμάζει συνάντηση με την ευκαιρία της 1700ης επετείου της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας, για το 2025, για να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μια πιθανή κοινή ημερομηνία για το Πάσχα για Καθολικούς και Ορθοδόξους». Αυτό φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια συνομιλία με τους Ιησουίτες κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν.

«Ετοιμάζουμε μια συνάντηση το 2025. Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για μια ενιαία ημερομηνία για το Πάσχα», είπε ο Φραγκίσκος, με βάση το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι το 2025 οι ημερομηνίες του Καθολικού και του Ορθόδοξου Πάσχα, που υπολογίζονται διαφορετικά, συμπίπτουν. Το περιεχόμενο της συνομιλίας δημοσίευσε την Πέμπτη το περιοδικό «Catholic Civilization».

«Ας δούμε αν συμφωνούμε για το μέλλον, και θέλουμε να γιορτάσουμε την ημερομηνία της Συνόδου ως αδέρφια, και προετοιμαζόμαστε», πρόσθεσε ο ποντίφικας. Υπενθύμισε επίσης ότι το 2013 ο Βαρθολομαίος έγινε ο πρώτος Ορθόδοξος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος «αιώνες αργότερα ήρθε στην ενθρόνιση του Πάπα».

Τόσο στο Βατικανό όσο και στο Φανάρι πολλοί πιστεύουν πως ο εορτασμός της 1700ης επετείου της Συνόδου της Νίκαιας το 2025 θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να προωθήσει στους Χριστιανούς, Ορθόδοξους και Καθολικούς, την άποψη για την αναγκαιότητα μιας ημερολογιακής μεταρρύθμισης και μιας κοινής ημερομηνίας του Πάσχα.

Ωστόσο η σκέψη αυτή έχει προκαλέσει και αντιδράσεις ως επι το πλείστον στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

lifo.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (11)

  1. Βηρσαβεέ Μανιάτη 02/20/2023 @ 11:35 ΠΜ

    Αυτά είναι τα σχέδια της σατανικής ΝΤΠ, αλλά ο Θεός έχει άλλα σχέδια. Αυτοί και οι δυο μπορεί μέχρι τότε να έχουν πεθάνει και να βρίσκονται στη κόλαση με τον αρχηγό τους τον εωσφόρο, τον οποίο προσκυνάνε

  2. Καλά τα λες,ο Χριστός έδωσε το αίμα του για να είμαστε εμείς όλοι διαιρεμένη(η εκκλησία) και ο σατανάς θέλει να ενωθούν οι χριστιανοί σε ένα κοινό ποτήρι και να υμνούν τον κύριο.Ο διαιρέτης θέλει να ενωθούν οι χριστιανοί,ο αρχηγός της πλάνης που οδήγησε τον άνθρωπο εκτός Εδέμ θέλει να ενωθούν οι χριστιανοί.Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε..

  3. sixamenoi kai oi dyo kai oloi osoi trexoyn gyrw apo ta foystania toys …

  4. Είναι και αυτό στηνΑτζέντα 2025;…την μυστική, όχι αυτή που μας δείχνουν.

  5. Γιωργος 02/20/2023 @ 3:07 ΜΜ

    Ο σατανομασωνος βοθρολομαιος με τον σατανιστη λαπαρδο.
    Ωραια εικονα οι βρωμιαρηδες του σατανα αγκαλια.

  6. Την Ανασταση, το Πάσχα μη ξεχασουν να τη γιορτάσουμε”Σάββατο”ωστε οοολοι να ειμαστε μαζι μια χαρουμενη ατμόσφαιρα”και με μπολι… οποιος δεν το εκανε δεν ειναι με τη ζωή της αναστασεως γιατι αν δεν αποθανει με ξαφνικιτιδα δεν θα ζησει… σπο δω η ζωη με τα δυο “οξω απο δω” κι απο κει οι ψεκες… Πουτιν αργεις χαρακτηριατικα?!? Συνελληνες “μη ψηφίζετε” αφορισμενους πολιτικους και πολιτικους με νομους σοδομων υπηρετες παγκοσμιοποιησης, ποιαστε “ΜΕΣΩΝ” το Χριστό Θεό μας, “Αμαρτία θανασιμη”.

  7. Τι είνααι αυτοί ρε? Αποκριάτικο καρναβάλι?

  8. αγνωστος 02/20/2023 @ 7:01 ΜΜ

    τη χρονια που θα εχει δυο κανονισμενες πασχαλιες μαζι;

  9. Μέσα στη δεκαετία του 2020, η Ανάσταση των Ορθοδόξων και το Easter των Καθολικών θα συμπέσει 2 φορές : 20.04.2025 και 16.04.2028

  10. Η οικουμενική συνάντηση των Ορθοδόξων και Καθολικών Εκκλησιών στη Νίκαια της Βιθυνίας για την 1700ή επέτειο της Συνόδου της Νίκαιας [325μ.Χ.] προαναγγέλθηκε ήδη από τις 31/05/2014

    https://www.vimaorthodoxias.gr/oikoumeniko-patriarxeio/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2025-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CF%8C/

  11. Καλοί άνθρωποι
    Ο Δικέφαλος Αετός θά σταθεί κάπου στην Μέση
    Όι Τριγμοί στα Ανατολικά σύνορα θά μετατοπίζουν το ενδιαφέρον στα Δυτικά
    *** * ***

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*