18:09 - 14/02/2023

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο υπερσύγχρονο στρατό από drones

Διαφημίσεις

Νέο πολεμικό πρόγραμμα για τον αμερικανικό στρατό ξεκινάει το τμήμα ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών του αμερικανικού στρατού DARPA. Αυτό το νέο πρόγραμμα ονομάζεται AMASS (Autonomous Multi-Domain Adaptive Swarms-of-Swarms και αφορά τη δημιουργία χιλιάδων νέων πολεμικών drone, τόσο για την εναέρια κάλυψη όσο και την κάλυψη στεριάς και θάλασσας.

Τα done αυτά θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με αμέτρητα είδη οπλικών συστημάτων και προηγμένα συστήματα πλοήγησης, επικοινωνίας και αποφυγής εντοπισμού τους από ραντάρ ή συστημάτων εξουδετέρωσης τους. Η χρήση ενός τόσο μεγάλου αριθμού και δυνατοτήτων καταστροφής εργαλείων έχει την πιθανότητα να αλλάξει τις γεωπολιτικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά την ίδια στιγμή εγείρονται φόβοι.

Ο Ζάκαρι Κάλενμπορν, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο George Mason στη Βιρτζίνια, αναφέρει «Καθώς ο στρατός θα μεγαλώνει σε μέγεθος, θα είναι σχεδόν αδύνατο για τους ανθρώπους να διαχειριστούν τις αποφάσεις». Τα τελευταία 22 έτη, ο αμερικανικός στρατός έχει επιδοθεί στη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Ωστόσο, καθώς η κατασκευή των drones έχει εξελιχθεί σε σημείο όπου το – ολοένα και μικρότερο – μέγεθός τους επιτρέπει τη μεγαλύτερη και ευκολότερη διαχείριση και διείσδυση στο πεδίο της μάχη. Έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε έναν “αόρατο εχθρό” και κινούνται πίσω από τις γραμμές του εχθρού προκειμένου να επιτεθούν ή να σαμποτάρουν τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Στελέχη της DARPA δήλωσαν για το νέο πρόγραμμα:

«Σε κάθε περίπτωση τον έλεγχο ή καλύτερα την εντολή για την εκδήλωση της επίθεσης θα τον έχουν άνθρωποι και σε περίπτωση που έχει χαθεί η επικοινωνία ανάμεσα στα drones και το κέντρο ελέγχου τα οχήματα δεν θα είναι προγραμματισμένα για να ολοκληρώνουν την αποστολή τους με δική τους πρωτοβουλία».

Διάφορες εταιρείες έχουν προσεγγίσει ήδη τη DARPA προκειμένου να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη του προγράμματος για τη δημιουργία του στρατού drones αλλά ταυτόχρονα και για το πρόγραμμα τεχνολογιών.

Πηγή:Enternow.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*